husnr3

Alla inlägg under november 2009

Av Jessica - 18 november 2009 12:20

Här kommer det utlovade receptet på chokladmuffins, ni som har läst bloggen tidigare vet ju att jag har haft en del problem med min ugn - får inte färg på varken kakor eller bullar och bestämde mig därför för att bara baka med choklad. Då syns det ju inte om de blir bleka.....


Det var egentligen anledningen att det blev just chokladmuffins igår men efter att ha ätit de kan jag direkt säga att dessa kommer jag att göra igen. Var både knapriga och sega på samma gång! Mums!


Ca 20 st Chokladmuffins:

4 ägg

6 dl socker

3 dl mjöl

8 msk kakao

4 tsk vaniljsocker

2 krm salt

200 gr smält smör (jag använde margarin o det funkade bra)


Vispa socker & ägg, blanda i övriga ingredienser. Fördela i muffinsformar, jag använde små amerikanska formar. Grädda i 200 grader ca 20 minuter.


De ska sjunka ihop i mitten så det är inte ni som har misslyckats om de blir sådana.


Hittade även ett recept på vita chokladmuffins som jag inte har testat än...


4 dl mjöl

2 dl socker

1/2 tsk salt

1 1/2 dl mjölk

1 ägg

2 tsk bakpulver

25 g smält margarin

100 g grovhackad vit choklad


Vispa mjölk & ägg, rör ner matfettet. Blanda ner de torra ingredienserna samt den hackade chokladen. Fördela i muffinsformar. Blir ca 20 st.


Grädda i 225 grader ca 10 minuter.

Av Jessica - 17 november 2009 19:52

En helt vanlig tisdag här i lilla Skryd och vi har faktiskt fått en hel del mer gjort än igår - skönt!!! För igår var en riktigt pestig dag och jag var jätteledsen på kvällen för att jag inte hade fått tummen ur/tagit mig i kragen och uträttat - om inte underverk - så iaf nåt.... Precis som om det hjälpte att vara ledsen?! Hade ju ingen annan att skylla än mig själv...


Så idag hade vi klockan på ringning vid åtta som vanligt men det hade nog inte behövts. Judit sov bara kortare stunder från fem fram till vi steg upp.


Vid halv tio trotsade vi regnet och gav oss ut på en liten kort promenad innan jag var hemma o släppte av Moa före jag fortsatte till Småfolket i kyrkan. Judit var på sitt allra bästa humör och hon uppskattar verkligen att ha andra barn och ljud omkring sig även om inte direkt fattar vad vi sjunger. Ja ni läste rätt! Även jag brukar sjunga lite grann...


Efter lunch (laxsoppa) har jag tagit tag i bokföringen igen och har hunnit med att kontera & bokföra drygt 20 verifikationer, ska nog kunna bli klar till strax efter årsskiftet denna gång. Sen fixade jag två räkmackor till mig och Eva som skulle hälsa på direkt efter jobbet + att jag testade ett nytt recept på chokladmuffins, de blev verkligen supergoda så receptet kommer här imorgon.


Och snart blir det kvällen och fortsätta på min Camilla Läckberg-bok som jag nyss börjat på.


Hoppas på en lika bra dag imorgon!

Av Jessica - 17 november 2009 12:43

Oj, vad tiden går. Nu är det redan tid för vaccination.... ser INTE fram emot torsdag!


Men oavsett vaccination eller inte ska det ju lagas mat varje dag ändå och detta är vad vi tänkt äta denna vecka:


Köttfärssås & spaghetti (köttfärssås från frysen - smidigt)

Kycklingsallad med ris

Rullader, sås o potatis (från frysen det oxå)

Tex-mex soppa

Fläskflié med potatisgratäng

Ugnstekt lax med potatismos

Mustiga grytan


Mest potatis verkar det som.... får väl försöka käka mer pasta nästa vecka....

Av Jessica - 16 november 2009 19:07

Idag tog vi oss an Jönssonligan i korpen och vi vann!!!! Men det satt rätt hårt åt....


De hade 39 i hcp på oss och vann första med 50 poäng eller nåt, sen blev det spännande och tajt i andra serien men vi lyckades knipa vinsten med 7 p så tredje och sista skulle bli avgörande och då börjar två av deras spelare med varsin trippel!!!!


Vi bestämde oss för att inte ge upp utan kämpa på och jag o Marita lyckades sätta varsin trippel efter några rutor och matchen började bli jämn. Även denna serie avgjordes i sista rutan och tack vare att jag satte en dubbel och de andra täckte så blev det vinst även här med 7 poäng!!


Totalt 5-2 till oss alltså och ett kliv uppåt i tabellen. Totalt 2 vinster och 1 förlust denna säsong.


Heja Hotta brudar!!

Av Jessica - 16 november 2009 09:58

.... på min lilla Moa!


Det har ju funkat hur superbra som helst under lång tid nu så ett bakslag kanske bara var vad jag kunde räkna med men det är ändå så tråkigt och jag blir så ledsen. Känns liksom som att det bara är ett steg i fel riktning och att vi kanske inte kan behålla vår stortjej när Judit blir större.


Vad som hände:

allt som oftast går jag förbi och klappar Moa när hon ligger i soffan o sover. Dels för att det är jättemysigt och dels för att hon ska lära sig att soffan är allmän plats och om hon ligger där får man röra henne. Brukar inte vara några problem men idag när jag kom dit (stod bara jämte) så morrade hon två gånger. Gissa om jag blev arg!!! (Vet att jag inte ska bli arg utan bara vara lugn). Sa till henne att hoppa ner och då gjorde hon visserligen det men försökt nafsa mig i handen under tiden, blev varken blod eller märke så hon lyckades inte men det är ju inte det viktiga.


Givetvis blev jag ännu argare och visade med hela handen att hon skulle gå in i buren vilket hon gjorde, men sen ut igen och upp i soffan så jag fick ta tag i nackskinnet och lyfta in henne. Till slut fattade hon att det är jag som bestämmer och nu vågar hon knappt möta min blick.....


Hon är ju normalt supergo mot oss och sen vi sterliserade henne har det bara blivit bättre men nu är hon nog igång med "ägarfasoner" igen, dvs att HON BESTÄMMER vilka platser som är hennes. Vet inte riktigt hur vi ska få bort det, ska man kanske bara låta henne ligga på golvet??? Hon typ ligger ju i soffan/fåtöljen hela tiden och allra helst i vår säng om hon får, vilket hon inte får...


Så nu ska vi snart ut på promenad, blir nog klövjeväska på och röda snöret så att hon verkligen får gå fot o bli trött. Kanske hjälper lite?



PS. om nån läser detta som inte känner oss så är Moa alltså min lilla hund, en drever.

Av Jessica - 16 november 2009 09:25

Har börjat vela fram o tillbaka.... tidigare var det ju givet att jag skulle måla min kökssoffa vit men nu vet jag inte längre....


... därför har jag skapat en omröstning (längre ner på sidan), hjälp mig fatta ett beslut!

Av Jessica - 16 november 2009 09:18

I lördags fick mina kära bowlingvänner ge sig iväg på en långresa utan mig.... kändes faktiskt rätt konstigt. Kan inte komma ihåg när det senast hände att jag inte var med. Men men, nu får jag väl ge Judit lite tid men inom kort hoppas jag att jag kan vara med igen. Tror inte att jag blir en sämre mamma för det...


Till Kalmar styrdes kosan och först var det match mot Crown som vi brukar slå och det lyckades även denna gång. 13-7 blev det till SIS fördel och bra slagningar av Lotta o Stålis.


I match nummer två blev det däremot betydligt tuffare motstånd, som väntat, mot Kalmar käglan. Ett lag som alltid är med uppe i toppen på serien. I lördags slog de till med ofattbara 6195 medan vi slog 5050. Borde väl blivit förlust för oss med 0-20 men i sista serien lyckades vi vinna två banpoäng så totalen blev 2-18, här spelade återigen Stålis riktigt bra med 732 och Nyman slog strax över sju.


Jag är stolt o glad över mina bowlingkamrater även om de klarade sig utan mig, är helt enkelt inte oersättlig..... men de kanske hade haft roligare om jag varit med??

Av Jessica - 16 november 2009 08:36

I helgen som gick har vi faktiskt fått lite gjort här hemma, i lördags ställde farmor upp o var barnvakt några timmar och igår var Judit hos mormor en stund på eftermiddagen. Det gjorde att Ralle kunde såga lite, han har slipat o spacklat i köksfönstret, fixat en gavel på "valvet" mellan kök o hall samt satt upp några lister på toaletten. Själv har jag mest ägnat mig åt att slipa på min kökssoffa. Tar en del tid men jag hoppas iaf att den blir fin till slut...


Annars började helgen med att vi vaknade rätt tidigt i lördags och kunde slappa en stund i sängen innan det var dax för frukost, sen följde vi (jag, Judit, Tiger & Moa) Ralle till hallen då de hade match vid tio (de vann) och sen blev det lite pyssel, disk mm här hemma innan han kom hem lagom till middagen vid halv två.


Vid sextiden kom sen Judit hitlevererad - snacka om bra service - och då traskade vi iväg en sväng till affären o inhandlade helgens film "Livet från den ljusa sidan" med bl.a Jack Nicholson. Han är ju HELT SUVERÄN, helt klart en av mina favoritskådisar! Efter det blev det laxsoppa med vitlöksbröd till käk och strax före åtta trillade mamma in för att hämta Tiger och sen fick jag köra hem henne så innan vi började kolla på filmen var klockan MYCKET så som vanligt hann vi med ungefär halva innan John Blund kom o hälsade på.... sängen nästa alltså!


Gårdagen började med att vi "försov" oss, Judit väckte oss redan vid sex-halvsjutiden och när vi väl fått henne att somna om var vi trötta o sa: vi sover bara lite till...... och det blev ända till halv tio!!!!! Kastade mig direkt på telefonen när vi vaknat o ringde mamma o sa att hon inte behövde stressa, vi brukar ju nämligen komma iväg till tipspromenaden runt tio och jag skulle ju fixa käk till både mig o Judit före dess.


Resten av dagen ägnades åt fika, arbete som sagt och sen blev det middag hos mamma på eftermiddagen innan vi avslutade kvällen på Movalla där SIS mötte Westbo och spelade 5-5. Ledde med 5-3 i sista så jag kan inte tänka mig att de var särskilt nöjda med oavgjort....


Nä just det - ytterligare en sak gjorde jag igår. Satte ut soptunnan på trottoaren trots att de inte hämtar soporna förrän på tisdag. För två veckor sen glömde vi...... gissa om vår tunna är full nu??!

Det här är jag

Här hamnar tankar om det som rör sig i livet, en del om inredning och huset som är i ständig förändring. Stora förändringar som tillbyggnad, väggrivning, takprojekt och annat men även små förändringar som pyssel och pynt här och där. Tankar och bilder på

Bloggar jag brukar följa

TÄVLINGAR

 

 

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Fråga mig

4 besvarade frågor

Så många läser här varje dag...

Bloggemenskap


Ovido - Quiz & Flashcards