husnr3

Alla inlägg under november 2009

Av Jessica - 24 november 2009 15:28

Förra veckan berättade jag ju att jag hade klagat på "mina varor" hos ICA, ansåg inte att jag hade fått rätt rabatt på Lätta.


Kontaktade ICA och fick till svar att ersättning kommer på posten, så igår dök det upp ett kuvert med en 25 kronors-rabattcheck!!


Lönar sig med andra ord att klaga!

Av Jessica - 24 november 2009 08:40

Så igår var det återigen dax för match, vid halv sex mötte vi Gentlemännen och så vi tvålade dit dem!!! I fantasin alltså..... hade varit så kul att vinna med 7-0 men det gjorde vi inte. Dock med 4-3 och det var väl inte så pjåkigt det heller.


Det är ju vinst som räknas även om en bra målskillnad kan vara avgjörande för om man går till final eller inte.


Igår var det Stålis, MC och jag som spelade och på det hela taget gjorde vi tre rätt OK serier och själv hade jag 235, 210  och avslutade på låga 187 vilket blev 632 totalt och det är jag mer än nöjd med.


Den enda nackdelen med att jag spelar så bra är att det drar ner vårt hcp och om jag inte är med blir det svårt för de andra att vinna. Men å andra sidan kanske de inte hade vunnit några matcher om jag inte hade spelat heller ....

Av Jessica - 24 november 2009 08:26

Lika hemsk som förra måndagen var, lika bra var gårdagen.


Dagen började med att jag vaknade när Ralle kom in o sa hej då vid sextiden, alltid lika trevligt att få en puss av sin älskling. Somnade såklart om och vaknade strax efter sju när lilltjejen var hungrig. Nu har hon ju lärt sig äta rätt snabbt så vid halv åtta somnade jag om igen för att till sist vakna strax före åtta av att Judit låg o skrattade högt och jollrade. Mycket bättre att vakna till hennes joller än väckarklockan!!


Efter det steg vi upp och bytte blöja och då passade jag på att köra lite magknipsmassage och övrigt gosande på skötbordet, mormor var även förbi med Tiger under tiden så givetvis fick Judit lite mormors-pussar me.


Fram till kvart över tio när vi gick iväg på långpromenad hann jag med att göra några blogginlägg och Judit fick träna på att ligga på mage en stund.


Väl hemma vid tolv blev det lunch direkt och sen gick eftermiddagen åt till bakning + att jag o Judit lekte/gosade en hel massa. Igår var hon vaken i stort sett hela eftermiddagen (från kvart i ett) så vi låg på golvet och sjöng ABBA-låtar tillsammans. Jag har gett upp att sjunga barnvisor, dels kan jag inga hela texter och sen klarar jag inte ens att hålla melodin!!!! Bättre att hon får lära sig de sångerna på Småfolket eller Frälsis...


Jag uppskattar verkligen nu när hon är lite mer vaken, så länge hon är på bra humör kanske ska tilläggas. Men det är så olika, nån dag är hon knappt vaken och nästa sover hon knappt nåt.


Vid fem hade jag middagen klar till maken kom hem och efter det snabbade jag mig ner till hallen då vi hade korpmatch igår igen (se separat inlägg). När jag kom hem kändes det mörkt som i natten men just det - klockan var ju bara halv åtta. Hann därför med en omgång med slipmaskinen medan Ralle o Judit låg i sängen o gosade.


Avslutade kvällen med en skön dusch och en snabb titt i min nya bok.


En alldeles alldeles underbar dag, det enda molnet på himlen var väl just det att det bara var moln på himlen igår. Regnmoln alltså!! Fick torka hundarna en rätt lång stund efter förmiddagspromenaden.


Fram för fler såna här bra dagar!


Får se vad vi hinner med idag, vika tre maskiner tvätt är vad som står på schemat...

Av Jessica - 23 november 2009 15:40

Läste Lindas blog (se länk nedan) idag och tänkte testa hennes recept på havrekakor och de var jättegoda men som vanligt när jag testar ett nytt recept så blev de ju inte särskilt snygga!!


Bilden är på översta plåten, passade nämligen även på att testa min varmluftsugn för första gången och det var inte heller någon hit. På den undre plåten åkte alla bollar ihop så det blev fyrkantiga kakor istället för runda, men de var lika goda. Jag provsmakade en från varje plåt!!! Men nu ryker de in i frysen innan jag äter fler...


Blir ett nytt försök när dessa tagit slut, då ska jag göra små kulor istället för stora bollar. Men det är ju sånt man får testa sig fram med...



Vet att skärpan inte blev den bästa men plåten låg helt enkelt inte still när jag skulle fota!!  

Av Jessica - 23 november 2009 15:36

Idag har vi tagit upp träningen igen, dock inte min jogging som får vänta några veckor till utan Judits huvud- & nackträning.


Hon är fortfarande ganska instabil i nacken och därför är det inte särskilt kul att ligga på mage på golvet då hon typ ser ingenting. Därför har jag tänkt att vi måste träna på det varje dag men i förra veckan slarvade vi rejält men ny vecka - nya utmaningar!


  

Av Jessica - 23 november 2009 09:41

Alla har väl hört talas om Camilla Läckberg, oavsett om man läser böcker eller inte och dessutom har ju flera av hennes böcker även spelats in och visats på TV.


Därför är det väl ingen supersensation att just tipsa om en av hennes böcker men jag gör det ändå, har precis läst Sjöjungfrun och tycker att den var riktigt, riktigt  bra. Har läst flera av hennes andra böcker tidigare och har tyckt att de har varit sådär, därför blev det aldrig av att jag läste t.ex Tyskungen. Men får nog ändra mig och ge den o ev andra jag inte läst en chans.


Även Sjöjungfrun handlar om Erica och hennes man Patrik som jobbar vid Tanumshede-polisen. I denna bok försvinner en man som har både fru och barn spårlöst och hittas inte förrän flera månader senare, fastfrusen i isen. Samtidigt har flera av hans vänner, ovetandes om varandra, fått ta emot hotfulla brev. Finns det någon koppling mellan försvinnandet och hoten??


Lika de andra böcker berättas det parallellt  med den vanliga handlingen en anonym sidohandling med händelser man förstår ligger till grund för huvudhandlingen. Det är detta som gör att man hela tiden vill fortsätta läsa, för att kunna förstå vem händelserna egentligen rör.



Av Jessica - 23 november 2009 08:43

Nu är det ju snart bara en månad kvar till julafton och hög tid att börja tänka på, och planera, när hur vad & varför man ska baka lussebullar, pepparkakor eller julgodis.....



... för mig är svaret självklart, för att jag tycker att det både är roligt att baka och att äta!! Brukar iofs inte bli några lussebullar eftersom saffran är bland det äckligaste jag vet men i år får vi väl se. Nu ska vi ju vara hemma hela julen och vill Ralle ha lussebullar så får jag väl baka. Har ju varit rätt dålig på att baka ett tag nu men hoppas jag kan ta mig i kragen nu i veckan och åtminstone slänga ihop lite bröd och nån kaka.


Veckan före jul ska jag iaf baka julgodis, ingen idé att göra det mycket tidigare då risken är stor att godis isf inte ens räcker till julafton....


En sort som har varit en av mina absoluta favoriter de senaste åren är bananfudge som ni bara måste testa om ni gillar sött!!


15-20 skumbananer i små bitar

2 dl finkornigt strösocker

1 dl vispgrädde

50 g smör

150 g vit choklad, hackad


Hetta upp banan, socker, smör & grädde på svag värme.

Småkoka ca 10 min tills bananerna har smält, rör hela tiden.

Rör ner chokladen och röt till en slät smet. Ta från värmen och fortsätt

röra tills smeten är svalare & ljusare.

Häll i form och låt stelna.

Skär i lagom stora fyrkanter.


MUMS!! Glad

Av Jessica - 22 november 2009 20:42

Läste ut en bok i veckan av en författare jag inte tidigare hade stiftat bekantskap med, nämligen Ann Clevees. Boken var den första i en serie med fristående berättelser, Svart som natten.


Handlingen utspelar sig på Shetlandsöarna och handlar om mordet på en ung kvinna och vem i det lilla samhället, där alla kännder alla, som har mördat henne. I jakten på den skyldige görs kopplingar till en gammal utredning där en liten flicka försvann spårlöst och aldrig har hittats.


Kan det vara byns ensling som ligger bakom både det gamla försvinnandet och mordet?? Det verkar som om hela samhället iaf har bestämt att det är så, dock är polisen inte lika övertygad utan fortsätter att gräva efter nya spår... och slutet är minst sagt överraskande.


En lättläst och spännande bok med enkla personskildringar och en bra intrig. Fick hela tiden lust att vilja vända blad... Kan rekommenderas!


Har redan ställt mig på kö på biblioteket för nästa del, Vita nätter.


Det här är jag

Här hamnar tankar om det som rör sig i livet, en del om inredning och huset som är i ständig förändring. Stora förändringar som tillbyggnad, väggrivning, takprojekt och annat men även små förändringar som pyssel och pynt här och där. Tankar och bilder på

Bloggar jag brukar följa

TÄVLINGAR

 

 

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Fråga mig

4 besvarade frågor

Så många läser här varje dag...

Bloggemenskap


Skapa flashcards