Direktlänk till inlägg 18 november 2009
Här kommer det utlovade receptet på chokladmuffins, ni som har läst bloggen tidigare vet ju att jag har haft en del problem med min ugn - får inte färg på varken kakor eller bullar och bestämde mig därför för att bara baka med choklad. Då syns det ju inte om de blir bleka.....
Det var egentligen anledningen att det blev just chokladmuffins igår men efter att ha ätit de kan jag direkt säga att dessa kommer jag att göra igen. Var både knapriga och sega på samma gång! Mums!
Ca 20 st Chokladmuffins:
4 ägg
6 dl socker
3 dl mjöl
8 msk kakao
4 tsk vaniljsocker
2 krm salt
200 gr smält smör (jag använde margarin o det funkade bra)
Vispa socker & ägg, blanda i övriga ingredienser. Fördela i muffinsformar, jag använde små amerikanska formar. Grädda i 200 grader ca 20 minuter.
De ska sjunka ihop i mitten så det är inte ni som har misslyckats om de blir sådana.
Hittade även ett recept på vita chokladmuffins som jag inte har testat än...
4 dl mjöl
2 dl socker
1/2 tsk salt
1 1/2 dl mjölk
1 ägg
2 tsk bakpulver
25 g smält margarin
100 g grovhackad vit choklad
Vispa mjölk & ägg, rör ner matfettet. Blanda ner de torra ingredienserna samt den hackade chokladen. Fördela i muffinsformar. Blir ca 20 st.
Grädda i 225 grader ca 10 minuter.