husnr3

Alla inlägg under november 2009

Av Jessica - 6 november 2009 08:38

Idag ska jag försöka få allt gjort som jag inte hann med igår + veckohandling, bakning samt att bjuda mamma på lunch runt halv två...... men före jag käkar frukost måste jag ändå lägga ut bilderna på våra nya inredningsdetaljer som jag blev så nöjd med!!


Lampan har vi beställt på Ellos, tyckte att den var lite småkitschig och skulle göra sig på vår trädtapet och faktum är att det blev rätt bra, ger dessutom ett jättemysigt sken så vi slipper ha den hemska taklampan tänd hela kvällarna.


Bänken köpte jag på Jysk i onsdags, skulle ju egentligen haft den i hallen men det blev placering i köket istället. Känns som om den passade bättre, ska köpa nåt snyggt tyg till dynan oxå. Blir nog rött & vitt där med tror jag...


Nästa önskeinköp är en golvlampa till vardagsrummet men problemet är att jag vill ha den placerad BAKOM soffan som ju står nästan intill väggen. Så om någon vet om en lampa som är stabil men med pytteliten fot så tar vi tacksamt emot förslag. Helst en med dimmer oxå....


  

Av Jessica - 5 november 2009 16:04

... ja det är vad vi skulle göra större delen av dan om Judit fick bestämma!!


Just nu är hon inne i en period där det mesta är rätt tråkigt, iaf längre stunder. Att sitta i knät är absolut supertråkigt även om man får stå en stund oxå. Lika tråkigt är det att sitta i babysittern, och ligga i vaggan ska vi ju bara inte prata om vilken pest det är.


Därför fick jag en briljant idé och lånade ett babygym hos Linda igår, tänkte att det måste ju vara ungefär samma sak som att ligga under mobilen på skötbordet - men tji fick jag!!! Inte särskilt kul verkar det som, fast jag ska testa många gånger till. Hon kanske fattar galoppen efter ett tag....


Så därför har det inte blivit mycket gjort här hemma idag, har monterat ihop två halvor av en bänk till hallen. Får fixa resten när Ralle kommer hem, man behövde vara två för att passa in delarna i varandra. Hoppas det blir bra, vi behöver verkligen nånstans att lägga mössor o vantar!


Nä, nu ger jag upp och tar upp skrikhalsen från babysittern. Ska testa ha henne i sele en stund så att jag får lite gjort och sen ska vi ut med hundarna igen och då brukar hon ju somna...

Av Jessica - 5 november 2009 08:41

Direkt efter att jag hade varit i kyrkan igår blev det en snabbis hem o hämta bilen och matlåda och sen åkte jag för att hälsa på familjen Halldén/Andersson. De hade redan käkat lunch när jag kom så det var bara att värma lådan, ändå trevligt med sällskap till maten. Nu äter jag ju för det allra mesta själv igen...


Sen blev det en promenad ner till biblioteket, var ett bra tag sen jag var där sist. Olivia lånade tre filmer och var helnöjd!!! Så smidigt att man inte bara kan låna böcker, får se om det blir något vi utnyttjar här om några år. Kanske man kan få lite variation i utbudet och inte bara kör de gamla vanliga filmerna.... de hade även en del vuxenfilmer i Värnamo. Mest äldre och lite udda verkade det men jag blev lite sugen på att låna Jane Austen filmerna, funkar ju dock inte eftersom man bara får ha dem en vecka och jag inte ska tillbaks till stan förrän fredag nästa vecka (vet inte heller om jag får låna som inte bor i kommunen) ! Och här framme har jag inte kollat men fick för mig att det kostar att låna just filmer på vårt bibliotek, måste nog kolla det nästa gång jag är här. Verkar ju lite skumt om det vore så.


På vägen hem smet jag in en snabbis på Jysk (Kärnan är förresten sorgligt tomt nu!!) och köpte en låg bänk med förvaring som vi ska ha i hallen. Har inte packat upp den än men jag hoppas att det blir bra, vi behöver nånstans att sitta när man ska ta på sig skorna och även ha lite extra mössor o vantar nånstans. Har redan blivit ganska FULLT i vår källartrapp!!





Av Jessica - 5 november 2009 08:32

Efter en natt med matning två gånger + att jag fick gå upp och schasa ut Moa ur sovrummet vid tolvtiden var jag inte särskilt pigg när väckarklockan ringde vid åtta igår morse men hade ändå bestämt mig för att jag MÅSTE stiga upp då jag hade rätt mycket inplanerat under dagen.


Gick således upp och satte fart direkt för att vara på Frälsis vid halvtiotiden då det var dax för gemensam promenad före babykafeet, blev några minuter sen då jag stötte på en nybliven mormor strax före och vid kyrkan såg jag ingen så jag tänkte att de nog hade gått iväg redan. Traskade därför vidare med mina små hundar och hann hem o lämna dem och tillbaks till kyrkan till tio då babykafeet började. Visade sig sen att det bara hade varit jag som ville gå...


Igår var det fika & sång på programmet och trots att vi inte var mer än 5 mammor + lika många barn var det ganska trevligt och jag får nog gå dit de tre gånger som är kvar på terminen. En av de gångerna är det babymassage och sista gången ska de julpyssla och det är ju alltid trevligt. Judit hade väl ingen direkt glädje av sångerna men man såg att de bebisarna som var lite äldre tyckte att det var kul. Kan ju vara bra att ha nåt att göra på hemmaplan oxå så man slipper ta bilen varje gång det är nån aktivitet, särskilt nu när Ralle har vår bil till jobbet varje dag... blir ju att vi får låna mammas bil när jag ska nånstans.


Av Jessica - 2 november 2009 18:04

Idag har vi haft en lugn o skön slömåndag här hemma, tog rejäl sovmorgon (blev bara så) och sen har vi lullat runt mest hela dan.


Var ju ute en sväng runt lunch med hundarna förstås och turligt nog hade det inte börjat regna än. Men svinkallt var det ju ändå. Sen har det blivit tvättning, bytt sängkläder och letat lite recept på nätet då vi ska ha Kjell & Vonne + mamma här  på middag (3 rätters) på lördag. Kan ju inte skriva vad jag har tänkt ut men tror att jag har bestämt mig, soppa till förrätt, fisk till varmrätt och sen nåt gott, kladdigt och fullkomligt onyttigt till dessert tror jag... ska bara kolla in vad de rekommenderar för vin oxå. Kanske måste beställa, sortimentet här framme är ju inte så varierat.


Nu har vi precis käkat kvällsmat/middag och om en timme tänkte jag trotsa vädrets makter och ge mig ut med Moa på kvällspromenaden. Gäller väl bara att ta på sig rejält med kläder, dvs både underställ och fleece, så klarar man sig.


Idag har jag bestämt mig oxå, ska ta tag i mina "viktproblem" på riktigt och har satt ett mål vad jag vill väga till jul. Känner dock mig inte riktigt mogen att gå ut med det officiellt ännu men det rör sig inte om särskilt många kilon utan jag borde klara det om jag rör på mig och undviker för mycket sötsaker i veckorna.... har även lyckats få med Ralle vilket känns skönt. Kanske vi kan peppa varandra, han är ju betydligt duktigare än jag på att låta bli godis.... men istället äter han FÖR mycket.

Av Jessica - 2 november 2009 12:45

Vet inte om någon blir inspirerad av mina matsedlar jag lägger upp här varje vecka men jag fortsätter ändå, om inte så för min egen skull. Är smidigt när idétorkan infinner sig att gå in här o kolla vad man ätit tidigare veckor.


Fläskkotletter sås o potatis

Africana

Kålpudding

Gulaschsoppa

Köttgryta

Lyxlax med potatismos

Av Jessica - 2 november 2009 09:57

I helgen som gick har vi varit och stängt igen i stugan, dvs sista gången detta året och nu kommer vi inte att åka dit förrän om ett knappt halvår. Till påsk nästa gång om allt går som det ska alltså. Därför har det inte blivit några blogginlägg på några dagar utan jag får försöka se om jag kan komma ihåg allt som hänt nu i efterhand...


Helgen började i fredags då det åter var träff med vännerna för promenad o lunch, denna gång träffades vi hos Sofia och traskade runt Prostsjön där de har gjort ett riktigt promenadstråk runt hela sjön. Lite skillnad mot när jag brukade springa där för några år sen, då var det att passa på så att man inte snubblade på rötter & stenar lite här o där. Efter det blev det lite mys för barnen på en filt i vardagsrummet före det var dax för matning för de små och sen lunch för oss. Det bjöds på supergod potatissoppa som enl Sofia endast innehöll potatis, vatten, grädde & buljong. Ska absolut testa att göra den här hemma nån gång och sen får vi se om receptet åker ut här på nätet.


När jag kom hem blev det full rulle för att se till att vi skulle få med oss allt till stugan, gällde att packa så lite som möjligt då vi förutom 4 personer & 2 hundar även skulle ha med en ny frys ner samt barnvagn mm. Tur att vi hade lånat Josefssons bil igen - men det blev trångt!!!! Jag satt längst bak och var tvungen att hoppa in i bilen före Ralle spände fast Judit som satt framför mig. Annars hade jag blivit tvungen att klättra upp på frysskåpet och åla mig på plats - kanske hade varit en syn??


Vi kom iaf iväg runt femtiden och då var det ju redan mörkt och likadant var det så klart när vi kom fram, dessutom rejält kallt. Här gällde det full speed på alla element och kanske var det därför en propp gick!!! Låter kanske inte så farligt men Ralle hittade inte felet förrän efter sisådär en halvtimme, under den tiden hade vi bara lampor o element i halva huset..... således visste vi inte ens om vi skulle kunna stanna kvar. Att sova över i stugan i okt-nov utan värme är liksom ingen idé. Men till slut kom mamma på att vi nog inte hade kollat i proppskåpet utomhus (vi har visst lite elskåp på många ställen) o där fanns ju huvudsäkringen - som var sönder. Bara att byta och så funkade allt igen. TUR!! Jag hade inte varit sugen på att åka hem igen....


Lördagen vid allhelgonahelgen är alltid vikt åt antingen Helsingörsbesök eller höstvandring i de skånska skogarna och vi valde det senare alternativet i år. Vid elvatiden åkte vi rakt över viken till Kronoskogen där det finns mängder med hjortar. Pga parkeringsproblem blev det dock inte samma runda som vanligt och där de flesta hjortarna finns (förra året såg vi 15-20 st) utan efter några turer på återvändsstigar blev det att vi parkerade på havssidan och tog vägen ner mot havet istället. Blev att vi hamnade nere vid sjön men varken Tiger eller Moa ville bada så vi valde att gå upp i skogen igen, annars var det jättemycket folk som var ute o gick på stranden. Rätt mysigt faktiskt så det får vi nog fundera på till nästa höst. Nu blev det att vi tog en av vägarna in i skogen bara och det funkade bra ända tills efter fikat på hemvägen då skogsmaskiner hade förstört vägen och det var ett STORT dike!! Ralle fick lyfta ut mjukliften med Judit först och bära över och sen fick vi ta vagnen efteråt. Resten av vägen var ungefär nästan lika dålig och några besök i skogen fick det bli istället för att köra på vägen. Så nu har vi iaf testat Cross-funktionen på vagnen och det gick bra!!!


  


Mitt i allt ståhej med att bära barnvagn uppenbarade sig dagens enda hjort oxå!!! En stor hanne med många taggar korsade vägen en bit längre fram och stannade upp o kollade på oss idioter men tyvärr hann jag inte fånga honom på bild då kameran låg i vagnen o det tog för lång tid att få upp den o zooma.....


Hemma igen strax runt fyra innan det blev mörkt var det såklart dax att ge Judit mat igen, annars sov hon PRECIS HELA DAGEN i vagnen. Helt underbart att ha en så snäll ut o gå-tjej, hon sover nog 99% av den tid hon tillbringar i vagnen.


Judit skötte sig även exemplariskt natten till fredag och de två nätterna i stugan, där sov hon i sin mjuklift som vi hade placerat i vår säng. Funkade inte förra gången vi var där men nu funkade det jättebra och mellan fredag o lördag sov hon ända till halv sex, så länge har hon aldrig sovit förr!! Trodde ju att hon var på väg att bli stora tjejen med bra sovvanor men inatt har hon återigen visat att sova i vaggan inte är så kul. Vi la oss vid tio igår och sen har hon fått mat vid elva, två och sen vid fem fick jag byta blöja men lyckades iaf få henne att somna om till halv sju innan det var dax för käk igen. Och nu ska jag nog snart gå o väcka henne eftersom det är fyra timmar sen hon åt. Varför kan hon inte sova längre på natten?? Jag har inget emot att mata oftare på dagen.....


Och så var det ju mormor oxå som har gjort bort sig igen, när jag åkte hem från Värnamo i fredags diskuterade vi hur dåligt med plats vi hade i bilen mm. Jag sa att vi ju måste ha fyra stolar (alla stolar gå att ta bort i bilen) så det kan bli trångt att få med barnvagnen. Varför då undrade mamma, vi är väl bara tre??? Oj, glömde jag JULIA??? Dvs Judits mormor kommer inte ihåg att Judit finns och när hon blir påmind vet hon inte ens vad hon heter...... o ändå är hon här o pussar på henne varje dag??


O just det! När mamma o Ralle väl hade burit upp den nya frysen, tagit bort alla kartonger o fått den på plats visade det sig att det inte var en frys - det var en KYL!!! Smått förvånade o inte så kul eller?! Så nu får mamma ta ledigt en dag o åka ner o byta tillsammans med ägaren till butiken hon köpt frysen i..... smidigt va?


Söndagskvällen här hemma avslutades med en kort besök av farmor o farfar för att byta bil o gosa med Judit och sen hade vi popcorn-mys i soffan resten av kvällen o kollade in American pie.


  



Det här är jag

Här hamnar tankar om det som rör sig i livet, en del om inredning och huset som är i ständig förändring. Stora förändringar som tillbyggnad, väggrivning, takprojekt och annat men även små förändringar som pyssel och pynt här och där. Tankar och bilder på

Bloggar jag brukar följa

TÄVLINGAR

 

 

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Fråga mig

4 besvarade frågor

Så många läser här varje dag...

Bloggemenskap


Skapa flashcards