husnr3

Alla inlägg under november 2009

Av Jessica - 22 november 2009 20:37

Efter en rätt händelselös helg (vi har varit rätt trötta efter torsdagens vaccination) var det i eftermiddag dags för match igen.


Idag mötte vi Regnbågen hemma, ett lag vi förlorade mot tidigare i år. Då var det match i Ljungby och idag spel i Skillingehallen där vi brukar vinna.


Och likadant blev det faktiskt idag med, vi gjorde en riktigt bra match och slog 5395 vilket ledde till att vi kunde vinna med 14-6! En välbehövlig seger och förhoppningsvis ett kliv uppåt i tabellen.


Får även känna mig nöjd över min egen insats för en gångs skull. Har ju verkligen inte rosat marknaden på hemmabanor tidigare denna säsong men idag blev det hela 811 efter att ha inlett med blygsamma 177. Lyckades efter det ta mig i kragen och öka varje serie (203, 214, 217) samt bara ha 1 miss (10an) på hela matchen.


Finns förhoppning att man kan lyfta sig något till nästa helg, kanske inte kan hoppas på lika bra siffror då men iaf en bit över sju borde man ju kunna...



Även SBK vann sin match mot Pondus igår och Ralle var superduktig, slog 874!!!



Av Jessica - 20 november 2009 13:10

Jag vill först påpeka att alla givetvis får ha en egen åsikt och göra som de vill MEN....


... jag läste nyss en blogg om en person som just klarat sig genom svininfluensan utan större problem och nu ifrågasätter om vi verkligen ska manipulera våra kroppar med okända substanser som vaccin och påpekar att det mest är media som har blåst upp frågan för att få många läsare och på så sätt tjäna pengar.


Personen menade att vår kropp är fantastisk på att reparera sig själv och att man ska lita på sin kropp. Vilket hon bevisligen gjorde och det funkade bra men det verkar ju som om alla inte har samma tur.


För några veckor sen hade jag inte heller bestämt mig men då sa min kloka mamma (hon var klok fast hon var en ko) att man såklart inte behöver vaccinera sig för sin egen skull men för samhället i stort och för vår lilla tjej som inte är tillräckligt gammal själv och inte heller kan påverka. En bra tanke tycker jag och det var nog den största anledningen att vi vaccinerade oss igår.


Tror inte att jag eller nån annan med barn heller skulle förlåta sig själv för att helt i onödan ha smittat ner sina bebisar/barn även om det blev så allvarligt att de hamnade på sjukhus eller, hemska tanke, dog!


Men hur noga ska man vara med nära & kära, ska barnen endast få träffa de som har vaccinerat sig eller?? Vad tycker ni?


För att återkoppla till personen vars blogg störde mig så att jag var tvungen att skriva mitt inlägg, citat en självklarhet att tacka nej till manipulation av kroppen. Samma person säljer på heltid en produkt som heter Herballife och syftar till att man ska gå ner i vikt genom att ersätta vanlig mat med nån slags dryck. Om man inte klarar att gå ner i vikt genom mindre mat och mer motion - ska man då tillsätta kroppen kemiska substanser?? Dubbelmoral tycker jag?!

Av Jessica - 20 november 2009 08:31

Så igår var det dax, för oss mellan 18 & 30 alltså, att gå till vårdcentralen och vaccinera oss mot fläskafeber, även kallad svininfluensa.


Man har ju hört om alla långa köer så vi lämnade Judit hos farfar och körde dit. Döm om vår förvåning när de redan i entren bara skyfflad in oss på vårdcentralen. Här var det minsann inga köer!!! Var knappt att man hann hänga av sig jackan.... de bad oss även ringa till alla vi känner eftersom de hade så mycket vaccin att det inte skulle gå åt.


Och i väntrummet var det bara tre personer före oss och eftersom de vaccinerade i tre olika rum så gick det superfort innan vi kom in. Ralle följde med mig och höll handen, dessutom hann jag t.o.m ligga ner och blunda så det var faktiskt inte alls farligt.


Det är ju egentligen inte själva smärtan jag är rädd för utan sprutan som ser så otäck ut...


Så igårkväll på tjejmiddagen hos Veronica (tack förresten, supergott!) undrade bl.a Linda om jag inte kände nåt och ärligt : det gjorde jag inte. Men när jag satte mig i bilen o skulle åka hem kände jag den första molande värken. Lite som träningsvärk! Inatt har det bara blivit mer och nu kan jag inte ligga på armen längre så varje gång Judit piper i vaggan måste jag resa mig på armbågen. Inte jättesmidigt men det är ju övergående får vi hoppas...

Av Jessica - 19 november 2009 12:44

... och jag vet en som blir nyfiken iaf!!!


Till Plutt o Micke har jag nu precis handlat, kan inte säga vad men det gick att beställa på nätet hahaha

Av Jessica - 19 november 2009 09:01

Jag har både sagt och skrivit det förut men det tål att upprepas: jag måste ha världens bästa svärföräldrar!!!


De ställer upp och är barnvakt åt vår lilltjej i stort sett när man än ber dem och det gör ju allt så mycket smidigare för oss. Varje vecka har de ju henne på onsdagkvällar då Ralle jobbar och jag bowlar och idag ska Roger passa henne nån timme när vi ska iväg o vaccineras, tror egentligen att han skulle varit i kyrkan men han sa att de får klara sig själva....


Och sen är det dax på söndag igen då vi har match på eftermiddagen.


Glömmer givetvis inte heller bort min bästa mamma men just barnvakt har hon ju inte varit så mycket, mest för att vi har behövt barnvakt när det är bowling och då spelar ju hon oxå.

Av Jessica - 18 november 2009 17:41

Idag har vi varit på babymassage och det var en ny upplevelse, kladdigt och mysigt....


Här har de ett sånt upplägg att det bara är babymassage 1 gång och det känns som lite för lite för att man ska kunna gå igenom hela kroppen ordentligt, något som även ledaren höll med om.


Därför blev det oxå att vi fick stressa igenom programmet lite grann och även hoppa över vissa delar men alla övningar finns ju i massage-häftet så man kan testa hemma om man vill, något vi nog kommer att göra en gång i veckan eller så. Och magknipsmassagen ska vi verkligen testa varje kväll om vi hinner och kommer ihåg. Vi har ju gett Judit magdroppar varje dag i ungefär en vecka nu och märker att magknipet i stort sett har försvunnit men däremot bajsar hon inte något (förutom i söndags då Ralle stoppade febertermotern där bak....) så om man kan få igång magen ytterligare skulle ju inte skada.


Av Jessica - 18 november 2009 12:43

Glöm inte bort.... det finns en omröstning i marginalen.


Jag vill veta vad ni tycker om min kökssoffa - som ju är väldigt viktig för mig även om det är en liten sak i det hela stora!

Av Jessica - 18 november 2009 12:35

Sen ett tag tillbaks får man ju varje månad speciella erbjudanden på de varor man brukar köpa och i början tyckte jag att det kunde vara lite si o så med de erbjudanden. Kändes inte direkt som det var sånt man köpte ofta men ju längre tiden gått (de kanske har fått ett bättre underlag) stämmer det rätt bra med det vi brukar köpa.


Så i förra veckan kom nya erbjudanden och bl.a var det 20% om man köpte 2 pkt Lätta och det är ju sånt som alltid går åt så glad i hågen köpte jag 2 stora paket i fredags på Kvantum.


Döm om min förvåning när jag kom hem o kollade på kvittot o inte hade fått nån rabatt!!!! Svor på ICA o Kvantum som inte kan hålla reda på rätt priser (fick nämligen även betala 2 kr för mycket för diskmedel jämfört med skylten vid varan)!!! Tog fram erbjudandelappen från ICA och vad ser jag!!! Jo -  man får 20% rabatt på de paket Lätta som väger mellan 200 & 521 g, de stora paketen jag hade tagit vägde 600 g styck!!! Och vi köper alltid de stora paketen så hur vi skulle kunna få ett erbjudande på en annan storlek fattar jag inte.


Så vad gjorde jag då? Jo, jag mejlade faktiskt till ICA och undrade hur detta hade gått till och vilka inköp som låg till grund för aktuell rabatt. Lite ambitiöst kan tyckas men jag är ju faktiskt mammaledig och har all tid i världen!!


Fick nyss svar på mejl, det hade blivit fel och nu kommer de att skicka en kompensation till mig, blir spännande att se vad detta blir.


Det lönar sig alltså att klaga högt, nåt att tänka på för alla som gnäller i det tysta men aldrig vågar ge sig på källan!!

Det här är jag

Här hamnar tankar om det som rör sig i livet, en del om inredning och huset som är i ständig förändring. Stora förändringar som tillbyggnad, väggrivning, takprojekt och annat men även små förändringar som pyssel och pynt här och där. Tankar och bilder på

Bloggar jag brukar följa

TÄVLINGAR

 

 

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Fråga mig

4 besvarade frågor

Så många läser här varje dag...

Bloggemenskap


Skapa flashcards