husnr3

Alla inlägg under september 2010

Av Jessica - 23 september 2010 22:10

Som det kan gå!


Idag var jag och Liten på Småfolket i kyrkan igen (ja, jag vet - 3 gånger denna veckan) och plötsligt ringer mobilen!


Det var från gruppbostaden som ligger 100 meter från vårt hus....


... de skulle berätta att min hund var där!! Ja, inte min hund då kanske utan mammas - Tiger alltså!


Trodde att jag hade satt fast honom på altanen när jag gick men det var visst inte så. Troligtvis blev han väl sur att vi bara gick en liten prommis idag och vandrade iväg på egen hand?


Så det blev en sväng dit för att hämta honom innan vi gick hem!


Men visst är det väl skönt när man bor på landet och folk känner igen både hunden och en själv.


SUPERSTORT TACK TILL MARIA MED KOLLEGA SOM TOG HAND OM MIN LILLE BUSVOVVE!

Av Jessica - 22 september 2010 19:40

I nästan exakt ett års tid har vi inte haft några problem med att lägga Judit på kvällarna, hon har somnat lugn och stilla eller ibland skrikit sig till sömns i 3 minuter vilket vi utan problem har klarat att stå ut med.


Men nu, efter att hon fyllde 1 år, har det inte gått lika smidigt.


Varje kväll är den andra lik, ner i sängen och där gallskrikandes oavsett hur länge man lämnar henne. Hämta upp, sitta i soffan en stund. Trött barn. Sitter i soffan en stund till. Piggt barn. Ytterligare en stund i soffan. Trött barn igen. Testar att lägga henne i sängen. Gallskrik!! Upp i famnen i soffan igen. Trött. Pigg. Trött. Pigg. Och så när klockan blir nio eller halv tio - då är hon så trött att hon somnar i min famn!


Tänkte att detta nog beror på att hon sover så mycket på dagarna så idag har vi haft projekt sova lite - vara vaken mycket.


Liten vaknade vid tjugo i åtta, åt en snabb frukost innan vi begav oss iväg med doggarna en liten sväng. Vid halv tio var det gemensam prommis från Frälsis och efter det följde fika, sång & lek.


På vägen hem somnade hon vid kvart i tolv och jag gick hem och fixade lunch och sen vaknade hon igen vid kvart över ett. OK, en och en halv timme kanske funkar?!


Blev lite lek här hemma efter det och sen blev det en sväng till affären vid tre och på vägen hem tog vi lekparken och gungorna. Allt för att hålla både henne och mig vakna.


Till pappa kom hem kvart över fem blev det ytterligare lite lek och så hjälpte Liten mig att fixa kvällsmaten.


Idag tog vi kvällsmats-picknick, vid tio i sex begav vi oss till lingonskogen med mackor, blåbärssoppa och kaffe. Lite mycket mygg o knott men annars jättemysigt. En hel timme med käk och lingonplockning blev det innan vi for hem igen!



Direkt ner i duschen med den jättetrötta tjejen och sen pyjamas, välling & tandborstning och i säng!


Hur det gick  - just det! Upp efter 10 minuters GALLSKRIK! Sen satt hon med mig i soffan 20 minuter innan jag gav upp, ropade på Ralle och satte mig här istället.


OK, har lite dåligt samvete att jag rymde men  efter att ha kämpat så hårt hela dagen med aktiviteter tycker jag att Liten borde förstå att hon SKA sova...


Uppdatering: projektet fungerade! Efter att jag lämnat TV-soffan tvingade R Liten att sitta/ligga still och efter bara några minuter somnade hon. Då var klockan bara kvart i åtta! Hoppas på liknande resultat idag...

Av Jessica - 19 september 2010 18:58

För att få tiden att gå tills R kommer hem ikväll har vi hittat på en del under dagen.


På förmiddagen följde vi med mormor till vallokalen och sen blev det fika och bus här hemma hos oss innan hon trotsade vädret och promenerade hem.


Judit tog en powernap och jag fixade undan lite och sen var det dax att bege sig till dagens höjdpunkt! Pomp de Lux party!!


Ett danskt företag som inte funnits så länge i Sverige och de har såååå fiiiina kläder! Mycket klänningar o tunikor till tjejer såklart men jag köpte faktiskt en jättefin "Emil-skjorta" oxå och den var på pojkavdelningen.


Finns webshop oxå för de som inte har tid eller lust att gå på party. Kan verkligen rekommenderas. Mjuka och sköna kläder enl de som har handlat tidigare..

Av Jessica - 18 september 2010 19:12

Halv sju idag gick bussen västerut mot ett besök i Kungsbackas bowlinghall där vi säkert inte har varit på de senaste 15 åren.


Med årets trupp har vi (iaf inte jag) inga stora förhoppningar att vinna många bortamatcher och därför blev vi riktigt nöjda med att få oavgjort 10-10 efter att dessutom ha legat under i halvtid med 7-3. Bra jobbat till framför allt Marita  & Marita som tog 4 poäng av 4 möjliga. Marita S blev även bästa spelare på 715.


Efter lite käk i Varberg blev det sen en eftermiddagsmatch i Falkenberg mot BK Vågen. Jag gillade banorna och blev bäst med 738. Tyvärr var det ingen annan som höll med mig och vi förlorade klart med 13-6. Dock inget imponerande spel av hemmalaget så i returen har vi nog chans på vinst.


Nu blir det 3 matchfria helger innan vi har hemmamatch den 16/10, man kan inte säga att vi har match ofta precis! Vi spelar endast vid 6 tillfällen under hela hösten.

Av Jessica - 17 september 2010 20:08

Varit och lämnat Liten hos farmor & farfar, hon ska sova där inatt och sen vara där hela dagen imorgon. TACK för att man har så fin och snäll familj!


Sen varit hos lilla mamma och haft räkfrossa med hemmagjord majonnäs/creme fraich-aioli. Mysigt även om vi hade taklampan tänd.


Nu hemma och ska snart knapra piller, har redan bytt till mysstassen och ska hoppa ner i soffan och försöka kurera mig från den otäcka förkylningen som intagit min kropp... tur att jag inte har feber, räcker ändå att ha ont överrallt!


Imon är det upp tidigt, halv sju går bussen till Kungsbacka och sen vidare till Falkenberg för bowlingmatcher - nån som är sugen på att hänga me?

Av Jessica - 17 september 2010 10:29

Igår kväll var det dax för säsongens första träff med matlagningsgänget, vi är 6 tjejer som träffas 8 gånger per år och lagar mat tillsammans.


Efter att ha kört utan tema i några år bestämde vi i våras att det var dax för teman nu igen.


Anne som var först ut hade fått 80-tal! Ett årtionden vi alla gillar och minns!


Blev 3 klassiker och så gott det var! Längtar tills nästa gång...


  • Crepes med kräft & räkstuvning
  • Flygande Jacob
  • Päronhalvor i ugn med after eight
Av Jessica - 16 september 2010 22:37

I eftermiddag när jag tog in posten hade vi fått politisk reklam igen. Denna gången valsedlar från Sverigedemokraterna.


Synd för de att de inte var ute i lite bättre tid, vi var nämligen och röstade redan igår!


Visst är det svårt att veta vad man ska rösta på, tror nästan att jag har röstat på olika partier varje gång det varit val, några gånger har jag även låtit bli att rösta för att det har varit för lång kö när jag kommit till vallokalen! Dålig stil jag vet men jag klagade aldrig de nästkommande fyra åren heller...


I år blev det iaf samma parti som fick min röst i samtliga val, egentligen inte för att jag har någon aning om vad just det partiet står för i t.ex landstingsfrågor utan det bara blev så. Känns oxå lite konstigt att byta parti i de olika valen, om det inte är så att man vill rösta på någon särskild person då?!


Men det här med politik är svårt, jag har över huvud taget inte kollat på några debatter på TV. Tycker bara att de försöker smutskasta varandra och då blir jag bara irriterad och så blir det ingen parti som passar. Men nu röstade jag för det som jag tror blir bäst för vår familj och nära och kära... ibland får man vara ego och ibland får man tänka i större sammanhang.


Och ni, oavsett om valsedlarna från SD hade kommit tidigare hade de inte fått min röst. Däremot gillar jag politiska "nykomlingar" som kan röra om i grytan oavsett budskap. Just nu är det SD, för några årtionden sen var det Ny demokrati!

Av Jessica - 16 september 2010 10:43

Efter att ha testat Småfolket i tisdags och Babycaféet igår är vi återigen sjuka idag när det är torsdag.

 

För Litens del började det redan inatt när hon vaknade och var ledsen. Efter några misslyckade försök att få henne att somna om i sin egen säng fick hon följa med in till oss och det funkade faktiskt jättebra. Hon somnade på en gång och har legat still i stort sett hela natten.


Så dagens besök på Småfolket har vi ställt in, Lucas & Emilie skulle ev oxå dit men fick meddelande av dem igårkväll att Lucas var hängig...


Istället blev det en liten promenad i värsta regnet, hundarna behövde ut en runda och påpälsad under flecce och liggande på fårskinn tror jag inte att Judit mår sämre av att vara utomhus.


Hur vi gör med kvällens tjejmiddag återstår att se, kanske kan farmor & mormor dela på kvällen så jag kan åka själv?

Det här är jag

Här hamnar tankar om det som rör sig i livet, en del om inredning och huset som är i ständig förändring. Stora förändringar som tillbyggnad, väggrivning, takprojekt och annat men även små förändringar som pyssel och pynt här och där. Tankar och bilder på

Bloggar jag brukar följa

TÄVLINGAR

 

 

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Fråga mig

4 besvarade frågor

Så många läser här varje dag...

Bloggemenskap


Ovido - Quiz & Flashcards