husnr3

Alla inlägg under september 2010

Av Jessica - 15 september 2010 20:56

Idag hade mamman i huset gott om tålamod och lät därför dottern äta mellanmålet, bestående av yoghurt/banan & smörgås, på egen hand.


Det gick ganska bra men är inte säker på om vi verkligen testar imorgon igen...


  

Av Jessica - 15 september 2010 20:51

I förra veckan hittade vi tre snygga krukor i källaren, perfekta till sovrummet där vi nyss gjort klart fönsterbrädan!


Så idag tog jag mig i kragen och ut på gräsmattan (mellan skurarna) och planterade om tre halvdöda krukväxter som inte hade nånstans att bo...


Att växterna över huvud taget har klarat att överleva med bara rötter, ingen jord, är en gåta men men...


Tycker att resultatet iaf blev riktigt bra, det blir ju lite mer hemtrevligt med både gardin & växter.


  


Nu ska det bara inhandlas en snygg lampa, helst en modell mindre så att den får plats. Nån som har ett tips? Önskar helst inte handla på IKEA...

Av Jessica - 15 september 2010 07:29

Igår var nog den regnigaste tisdagen på väldigt länge!


Från tidig morgon till sen kväll regnade det i stort sett hela tiden, utom ett uppehåll på några timmar när folk slutar jobbet.


Trots det var vi ute 4 gånger, Judit och jag. Först blev det att ta på regnkläder och gummistövlar och traska iväg till Småfolket på förmiddagen. Faktiskt nästan lika många där igår som i förra veckan. Småbarnsföräldrar är helt enkelt inte rädda för dåligt väder!


Efter en snabblunch blev det iväg med barnvagnen igen så att Judit kunde somna snabbt och hinna sova en timme. Vi skulle nämligen till BVC igår eftermiddag och ta spruta och att komma dit med ett barn som just somnat hade nog inte funkat särskilt bra, nu hade hon sovit över en timme men blev ändå jätteledsen när hon fick ett stick i varje ben.


Kvällspromenaden med Moa (o Judit) blev dock regnfri - SKÖNT! Istället hade jag fått på mig alldeles för mycket kläder och blev genomvarm, aldrig att nåt får vara helt OK...

Av Jessica - 14 september 2010 12:31

Just hemkommen från en regnig prommis måste jag bara skriva av mig. Blir bara så förbannad på dessa idioter som kommer till Sverige men inte behöver lära sig svenska...


Blir ett sånt inlägg som hälften kommer hålla med om, men inte våga kommentera. Andra hälften kommer bli arg och absolut inte hålla med... men det skiter jag i - de behöver ju inte läsa då?!


Var som sagt ute och gick med barnvagn och hund på gångvägen utmed Ö Allégatan, just det, den uppmärkta gångvägen!


Bakom mig kommer en pappa med son cyklandes och plingar för att jag ska flytta mig. Gångvägen är rätt smal och jag hade ingen lust att gå ut i gräset, vänder mig därför om och säger att "detta är ingen cykelväg utan en gångväg, ni kan cykla ut på gatan".


Pojken cyklar ut på gatan, pappan fortsätter cykla på gångvägen och plingar som fasen...  cyklar förbi mig med ungefär  10 cm mellanrum. Jag vänder mig återigen mot mannen och säger " detta är ingen cykelväg" men inser att han inte kan svenska.


Vänder mig då mot pojken på gatan och frågar om han kan svenska, han nickar och ser lite generad ut... ber honom förklara för pappan vad som gäller! Sen cyklar de såklart vidare.


Kanske kunde han svenska men var bara en "vanlig" idiot, vad vet jag? Och även om han inte förstod vad jag sa så är det uppmärkt med gubbar, ej cyklar, i marken och det borde väl alla förstå.


Kanske hade det varit bra med lite längre stubin men får ändå ge mig själv godkänt - var rätt sugen på att putta omkull gubben men vem vet vad som kunde hänt då?

Av Jessica - 13 september 2010 20:11

Här skulle det blivit ett långt inlägg från gårdagens stora barnkalas men när jag skrivit klart hängde sig hela skiten.... och nu orkar jag inte skriva igen! Så en liten bild är allt jag orkar med:


  


Vi firade iaf alla barnen som redan fyllt år... Wille, Emmy, Judit & Oliva med föräldrar var här. Stackaren Alice fick vara hemma med pappa pga öroninflammation igen!



Av Jessica - 11 september 2010 22:21

Idag har vi haft säsongspremiär hemma för både oss och SBK.


Ralle regerade och slog 968!! Helt suveränt!!


Min egna prestation låg ungefär 50% under hans och kan väl inte beskrivas med nåt annat ord än just det: KATASTROF! Minns inte senast jag gjorde en så dålig slagning...


Enda fördelen för mig är att min säsong enbart kan bli bättre, Ralle får ju lite tufft att matcha sin slagning vid nästa match.


Kändes ändå bra på ett sätt, jämfört med förra årets första match (5/9) för då hamnade jag ju på BB bara 3 dagar senare - skönt att veta att dit ska jag inte i nästa vecka!


Av Jessica - 11 september 2010 11:30

I torsdags när jag och R var o tränade satt svärmor barnvakt här och när det ringde svarade hon såklart.


Var en som sökte R så svärmor berättade att vi var i bowlinghallen och tränade.


Personen ringde då dit och frågade efter Ralle och han svarar ju såklart...


Den som ringde ville fråga något om sin trasiga bil!! På kvällstid!!!


Ralle jobbar som bilmekaniker 32 timmar i veckan, resten av tiden är han ledig och ska verkligen inte behöva svara på bilfrågor. Hur kan man vara så blåst att man anser sig ha rätt att ringa någon på kvällen istället för att vänta till dagen efter när verkstaden är öppen?


Sånt beteende är bland det värsta jag vet och det som förvånar mig lite är att hon som ringde driver 2 rörelser/företag här i kommunen och borde veta hur tråkigt det är att få jobbfrågor på fritiden...




Av Jessica - 10 september 2010 09:31

Idag säger vi STORT GRATTIS till vännerna Christian (Skåne) och Sandra som inatt har fått sina tvillingar!!!


Fyra veckor för tidigt tittade de ut, och alla mår bra. Det blev som de trodde, två grabbar - Kevin & Vincent!


Nu är väntan över och resten av livet kan börja!!


Grattis än en gång!

Det här är jag

Här hamnar tankar om det som rör sig i livet, en del om inredning och huset som är i ständig förändring. Stora förändringar som tillbyggnad, väggrivning, takprojekt och annat men även små förändringar som pyssel och pynt här och där. Tankar och bilder på

Bloggar jag brukar följa

TÄVLINGAR

 

 

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Fråga mig

4 besvarade frågor

Så många läser här varje dag...

Bloggemenskap


Skapa flashcards