husnr3

Direktlänk till inlägg 20 maj 2011

En av varje

Av Jessica - 20 maj 2011 08:23

Så har man då varit tvåbarnsmamma i en dryg vecka och fått ta emot mängder med gratulationer från olika håll och det är många som säger "åh, vad roligt - nu har ni en av varje".


Och det stämmer säkert, det är säkert roligt att ha både en kille och en tjej men just nu känner (=tror) jag att jag hade varit minst lika glad om Vide hade varit en tjej och vi hade "två av samma". Det är säkert så att det spelar mer roll för vissa att de får barn med olika kön men så kände jag inte varken före eller efter förlossningen.


Men ska kanske int heller sticka under stol med att jag tyckte att det var jätteroligt när vi fick Judit och hon var en liten tjej, så inställda som vi var på en pojk! Men det här med att få en tjej handlar nog mest om att det är kul med tjejkläder och att det finns lite mer att välja på till en tjej än en kille men samtidigt har jag ju varit extremt frustrerad i affären många gånger när det bara finns rosa rosa  rosa och åter rosa att välja på!!


Summan av mitt bladder är väl ändå att jag tror att de allra flesta är jätteglada och nöjda bara de får en liten frisk bebis och att det inte är tjej eller kille som avgör om man blir glad eller inte. Håller ni med eller är det "viktigt" att få både en kille och en tjej?

 

Eller som svärmor uttryckte det: ja, nu blir det nog inga fler när de har fått en av varje...


(Vet iaf att det finns minst en där ute som håller med mig och det är Karro som har tre superhärliga grabbar!)

 
 
Ingen bild

Veronica

20 maj 2011 08:42

God morgon, Jag tyckte oxå att det inte spelade någon roll. Det som var viktigas för mig var att bebis nummer två var frisk. Kram på er och hoppas vi träffas snart.

 
Anna o Wille

Anna o Wille

20 maj 2011 08:46

Jag tror inte det spelar någon roll som du säger huvudsaken är ju att dom är friska.

Sen att det kanske är smidigt med kläder odyl om det är samma kön men tror inte det blir något problem för dig.
Du är ju grym på att shoppa... ;)

Det är bara att säga till om du behöver låna lite killkläder...finns en del :)

Kram kram

http://hagelvik.bloggplatsen.se

 
Karro

Karro

20 maj 2011 10:10

Åhh så söt du är! Japp jag håller med dej! De är nog de värsta som finns när folk säger så, man blir både så grymt ledsen och arg...
Kram K

http://www.appelblomman.blogspot.com

 
Sandra

Sandra

20 maj 2011 19:44

Ja det går bättre och bättre. Han har alltid haft rätt mycket hår så vi har klippt honom många gånger, och jag tror att han börjar bli van :-)
Sen gäller det ju att muta honom med något gott och gärna fåna sig lite så han inte tänker på att trimmern är på huvet hela tiden :-)

Jag håller helt med i det du skriver. Könet är oviktigt så länge de är friska!

http://tassandra80.bloggplatsen.se

 
Linda-4 barnsmamma

Linda-4 barnsmamma

20 maj 2011 22:47

Måste börja med att säga stort grattis till lillkillen, pinsamt nog har jag inte varit in till dig på säkert 2 veckor i och med galan och turkietresan.
Det här med kön är inte lätt, många tycks ju tro att könet är "allt", vi får jätteofta höra att ja nu behöver ni ju inte skaffa fler barn nu när ni fått er tjej, precis som att vi skaffat oss 4 barn för att till slut få den där tjejen, trött man blir.
Bara för det ska vi nog satsa på en 5:a hihi
Kramar

http://www.uppochnervandahuset.se

 
Ingen bild

Elin

24 maj 2011 21:26

Tycker oxå att det är oerhört tröttsamt med alla som tar gör givet att man "måste" ha barn av båda könen :-(. Har dock börjat tänka mig för även när det gäller kommentarer som "huvudsaken är att barnet är friskt ". Min syssling har precis fått världens sötaste lilla flicka, men som föddes både blind och döv. Men inte är hon mindre söt eller underbar för det ! För dem är kommentarerna om friska barn lika stötande som kommentarerna om olika/lika kön för oss. Tror allt mer att varje barn är en gåva oavsett kön, hälsa och annat och precis lika mycket värda. Kram /Elin

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 20 april 2016 21:08

Inte för att vi varit på mossen så många gånger men varje gång regnar det mer eller mindre.... Lugnet inne på Naturum finns inte nån annanstans. Att sitta vid de stora glaspartierna och titta ut samtidigt som det nästan är helt tyst förutom...

Av Jessica - 20 april 2016 21:00


Det händer sällan men i år kunde vi sitta ute och äta födelsedagskvällsmat! ...

Av Jessica - 10 april 2016 19:44


Ok då! Kanske lite onödigt då lådan redan är full - men gick inte att låta bli då V verkligen gillar pirater och tigrar just nu. Och så kanske hammare hade passat bättre än ? visseligen men går ju inte få allt. ... ...

Av Jessica - 8 april 2016 06:49

Låter bilderna tala för sig själva! Mysigt kul o rätt dåligt väder... ...

Av Jessica - 8 april 2016 06:44

Veckan innan påsk i mars hade vi riktigt vårväder och hängde ute och njöt! ...

Det här är jag

Här hamnar tankar om det som rör sig i livet, en del om inredning och huset som är i ständig förändring. Stora förändringar som tillbyggnad, väggrivning, takprojekt och annat men även små förändringar som pyssel och pynt här och där. Tankar och bilder på

Bloggar jag brukar följa

TÄVLINGAR

 

 

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Fråga mig

4 besvarade frågor

Så många läser här varje dag...

Bloggemenskap


Ovido - Quiz & Flashcards