husnr3

Alla inlägg under juni 2012

Av Jessica - 11 juni 2012 20:40

Bara minuter kvar till avspark och fotbollsfeber råder i hela landet kan jag tänka...


... här hemma är det tyvärr en annan slags feber som råder, lillebror har blivit sjuk   

men trots det äter o dricker han bra så vi hoppas bara det är en tand eller två som vill komma igenom och att det går över fort. Det hade ju nämligen varit oerhört trevligt att kunna gå ut imon när det ryktas bli fint väder...

Av Jessica - 10 juni 2012 18:12

Förra lördagen var jag en sväng på Mofas hus här i byn och hittade några helt underbara lampor som jag bara vill tipsa om ifall någon går i köpa-lampa-tankar!


Härliga färgglada lampor i min smak men även sparsmakat i grått för den som hellre vill ha den stilen.


Lamporna tillverkas av Anita på heden, en tjej med rötterna här i vår by men som bor på annat håll sen många år tillbaks. Kolla gärna in hennes hemsida här där ni förutom lampor hittar mängder med andra fina grejer.


       


Av Jessica - 7 juni 2012 15:17

 


Det här har varit mitt projekt här hemma ett tag och i helgen hade jag alla grejer jag behövde så då fixade jag färdigt - eller trodde jag iaf!! Det blev nämligen inte alls så bra som jag hade tänkt så just nu hänger skapelsen halvfärdig ute på altanen i väntan på att mamman i huset ska få nån ny briljant idé. Har såklart lite på G men inget jag har bestämt mig för att testa än.


Har ni nåt tips? Eller undrar ni kanske vad det är jag har skapat?

Av Jessica - 6 juni 2012 20:11

Igår var bästa vännen Anna ledig från jobbet och då passade vi på att göra lite kul grejer tillsammans, det  blir ju inte så ofta längre.... annat var det när vi alla 4 bästa vänner var lediga samtidigt. Då träffades vi iaf en gång i månaden och hade det trevligt...


Vi hade siktet inställt på Monkeytown men efter Clas Ohlson och HM samt lunch och lite snabbshopping på IKEA insåg vi att klockan hade blivit alldeles för mycket. Så istället svängde vi in på ÖB och köpte lite fika medan barnen tog sig en powernap i bilen (jag satt kvar för alla som undrar om vi lämnade dem själva) och sen premiärbesökte vi lekparken vid Kålgården i Jönköping.


Vädret var sådär och vi fick både regnstänk och sol men alla barn var nöjda med att få busa runt i flera timmar.


     

Av Jessica - 6 juni 2012 12:07

Idag hade vi tänkt käka lunch ute.... bara grilla lite korv, mysa o ta det lugnt  


men  det svenska vädret spelade oss ett spratt, regnmolnen hänger tunga över vår lilla trädgård så det blir innelunch istället.... grillad korv i ugnen funkar ju nästan lika bra.


 

Av Jessica - 4 juni 2012 21:11

I helgen har vi fixat med det sista till köket i barnens rum.

Blev riktigt nöjd om jag får säga det själv och det har inte kostat särskilt många kronor.



Spisen hade vi köpt begagnad redan tidigare och skåpen är två gamla vi haft stående från min gamla lägenhet, på den ena klädde vi in mellanhyllan med vaxduk och den andra ska få ett förhänge av en kökshandduk. 

Diskhon blev till av en rostfri skål och blandaren fick vi av rörmokaren eftersom den ändå var sönder. Istället för kakel bakom bänken har vi satt upp plastfilm för 40 kr, bara att ta ner när vi tröttnar! Diskstället är från IKEA och nog det dyraste i hela köket.... och det vita skåpet köpte jag för en tjuga på loppis och har sen målat vitt samt tapetserat inuti.






Ovanför köksbänken hänger en gammal stringhylla där nedersta hyllplanet är till för Judits köksgrejer och sen blir det "finare" grejer högre upp.


Har satt upp hela alfabetet med plastfilms-bokstäver.... oxå ett rea-fynd som jag köpte för över ett år sen! Älskar ju såna ...


Av Jessica - 3 juni 2012 10:33

Vide har kommit på nåt nytt!


Varje gång vi äter och han får nåt som han inte vill ha så gömmer

han maten  under rumpan / bakom ryggen på höger sida!


Han har förresten börjat med att försöka klättra ur stolen nu med så snart är det bältet på som gäller.


 



Igår var vi förresten på 60-års fest!

Två härliga vänner (som vi träffar alldeles för sällan) som båda fyller 30 år i år.


        


Kvällens huvudpersoner Jill o Martin

Jag i ny tunika från Plain Vanilla - så skön att ha på sig, kommer absolut bli en favvis i sommar

Och så Arvid, Samuel och min R


Av Jessica - 1 juni 2012 20:13

Kvällspromenaden avklarad, gummistövlar, fleece, regnjacka, mössa och vantar.... funderade ett tag på om det var oktober men det var nåt som inte stämde...... just det, ljust ute - det måste nog vara svensk sommar ändå   


Annat var det i förmiddags då vi hade en hel del sol och 15 grader... riktigt varmt att gå på promenad med två barn i vagn och en hund som drar, för att inte tala om svängen hem från veckohandlingen men ryggsäck full med mjölk o annat tungt. Jobbigt då men nu hade jag gärna bytt kvällsregnet mot lite svettig åskavärme!


Har fixat lite mer med köksdelen i barnens rum idag, "kakel" bakom diskbänk och spis har fixats liksom en kran till diskbänken (Judit lite besviken över att där inte finns vatten) och imon ska jag sy om en kökshandduk till ett förhänge framför diskbänken.... projekt projekt med andra ord och lovar er lite bilder i helgen!


Gokväll och go helg på er därute!

Kram

Det här är jag

Här hamnar tankar om det som rör sig i livet, en del om inredning och huset som är i ständig förändring. Stora förändringar som tillbyggnad, väggrivning, takprojekt och annat men även små förändringar som pyssel och pynt här och där. Tankar och bilder på

Bloggar jag brukar följa

TÄVLINGAR

 

 

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Fråga mig

4 besvarade frågor

Så många läser här varje dag...

Bloggemenskap


Ovido - Quiz & Flashcards