Här hemma har vi helt snöat in på kokta grönsaker! Inte för att det är fantastiskt gott utan bara för att vi försöker byta ut lite av den "vanliga"maten mot grönsaker...
Och att koka grönsaker vet ni väl alla hur tråkigt och svårt det är, iaf jag tycker att det är svårt att få grönsakerna sådär lagom hårda som jag gillar dem. Så nu måste jag bara tipsa om en microkanna från TW!!! Min var ett impulsköp på ett party för några år sen men så mycket vi använder den, säkert 5-10 gånger i veckan!! Väl värt varenda krona (och ja den var rätt dyr). Bara att slänga i grönsakerna, i med liiite vatten och så in i micron!
Idag blir det kokta morötter till köttbullarna...
Har ni tips på några bra grönsaksalternativ? Sallad, tomat o gurka är ju rätt gott men känns inte som om det är särskilt näringsrikt och varken lingonsylt eller gelé hamnar väl heller bland nyttigheterna fast det är bär
elin
18 september 2012 20:20
Vilken smart grej! Allt som underlättar i köket är ju verkligen ett plus ;) sv: Papperet från blafre köpte jag på room! Det ligger längst upp i pubhuset! kram
http://www.elinochalva.blogg.se
Emilie
18 september 2012 20:42
Broccoli :) i Lööööv broccoli :) det är så himla nyttigt med. Apelsinen kan slänga sig i väggen. Rättika är en intressant grönsak, finns t.o.m på Ica. Zucchini är bra med, ersätter pasta bra om man skivar den med osthyveln.
http://lindgatan.bloggplatsen.se
Martina
19 september 2012 13:56
De har dessutom en ångkokare till micron som jag tror är kalas :)
Broccoli, vitkål, blomkål, rödbetor, majskolv o lök.
Bortsett från vitkålen går samtligt att servera kokt med smör, örtsalt o stekt falukorv. Gärna lite kokta morötter med.
http://livetnerochupp.blogspot.se
Matilda
19 september 2012 20:37
Jag håller med Emilie, broccoli är superduper. Hos oss käkar vi mycket vitkål annars. Det kan man ha till så himla mycket, förutom i sallader som den är brukar vi strimla upp och steka den med köttfärs och morötter, skoja till det med sambal, sötsur, soja eller vad man känner för. Kanske koka ihop lite nudlar om man vill till. SUPERenkelt och Mumma! Annars är det bönor, oliver och avocado som har stor åtgång här hemma. Och färsk majs, det är väl skördetid på det just nu? Oj, känner att jag kan sväva ut ännu mer här så jag får runda av nu, (:
Kram
http://emma-matilda.bloggplatsen.se
Emilie
19 september 2012 21:46
Hittade en ny favorit på ica härom dagen. styckfryst hela spenatblad.
Så man alltid kan ha det hemma utan att det är färskt och blir dåligt. Fräs till i smör och lite vitlök & salt, mumma! eller häll på grädde så blir det lite såsigare, hade jag till stekta kotletter idag :)
http://lindgatan.bloggplatsen.se
Jessica
20 september 2012 06:55
I perioder äter vi mycket färsk spenat som sallad men har inte tänkt på att man faktiskt kan lägga till det även som varmt även om det inte står i nåt recept. För vi lagar oftast utan recept här.