Direktlänk till inlägg 13 december 2009
Med god hjälp av min man och hans bror har vi idag utökat bakningsskörden rejält.
Först gjorde jag en ny omgång av Lindas havrekakor, mindre och inte lika välgräddade blev de denna gång. Och jättemumsiga!
Sen blev det shopping och middag innan vi satte igång med godisbakning, bananfudge & daim på programmet. Fudgen blev god som vanligt och just nu står Samuel o rör i sockergrytan till dajmen.... andra försöket! Första brände vi litegrann så den omgången ligger i soporna....
Under tiden har R bakat en omgång pepparkakor till så nu har vi bara en tredjedel av degen kvar i frysen. Bra att ha när det kommer fikasugna på besök.
För er som gillar banan o vit choklad kommer här receptet på bananfudgen:
15-20 skumbananer i små bitar
2 dl finkornigt strösocker
1 dl vispgrädde
50 g smör
150 g vit choklad
Hetta upp banan, socker, smör & grädde på svag värme. Småkokoa ca 10 min tills bananerna har smält. Rör hela tiden.
Rör ner den hackade chokladen och rör till en slät smet. Ta från värmen och fortsätt röra till smeten är svalare och ljusare.
Häll upp i form och låt svalna.
Skär i rutor.
Sött men GOTT!