Direktlänk till inlägg 23 november 2009
Nu är det ju snart bara en månad kvar till julafton och hög tid att börja tänka på, och planera, när hur vad & varför man ska baka lussebullar, pepparkakor eller julgodis.....
... för mig är svaret självklart, för att jag tycker att det både är roligt att baka och att äta!! Brukar iofs inte bli några lussebullar eftersom saffran är bland det äckligaste jag vet men i år får vi väl se. Nu ska vi ju vara hemma hela julen och vill Ralle ha lussebullar så får jag väl baka. Har ju varit rätt dålig på att baka ett tag nu men hoppas jag kan ta mig i kragen nu i veckan och åtminstone slänga ihop lite bröd och nån kaka.
Veckan före jul ska jag iaf baka julgodis, ingen idé att göra det mycket tidigare då risken är stor att godis isf inte ens räcker till julafton....
En sort som har varit en av mina absoluta favoriter de senaste åren är bananfudge som ni bara måste testa om ni gillar sött!!
15-20 skumbananer i små bitar
2 dl finkornigt strösocker
1 dl vispgrädde
50 g smör
150 g vit choklad, hackad
Hetta upp banan, socker, smör & grädde på svag värme.
Småkoka ca 10 min tills bananerna har smält, rör hela tiden.
Rör ner chokladen och röt till en slät smet. Ta från värmen och fortsätt
röra tills smeten är svalare & ljusare.
Häll i form och låt stelna.
Skär i lagom stora fyrkanter.
MUMS!!