Direktlänk till inlägg 8 november 2009
När nu inte bowlingen gick sådär särskilt bra igår så får jag medge att kvällen blev desto mer lyckad.
Hade bjudit hit mamma, Kjell o Vonne på brakmiddag som sig bör, dvs trerätters med tillhörande dryck o snacks och allt annat man kan tänka sig.
Som vanligt testades det nya recept och allt blev jättegott!! Till förrätt blev det fransk löksoppa och desserten bestod av Chokladfudgetårta, båda recepten hittade på www.tasteline.com så gå in där om ni vill testa.
Varmrätten bestod, som rätt ofta, av lax i ugn. Från näst senaste numret av Matmagasinet plockade vi Lyxlax med potatismos vilket jag starkt kan rekommendera för er som vill bjuda på nåt man kan förbereda och bara sätta in i ugnen när gästerna har kommit... innehöll rökt lax vilket jag vanligtsvis inte är så förtjust i men tillagat i ugn försvann det slirviga känslan som jag inte gillar. Gillar man inte mos kan man bara göra laxen i ugnen och servera med ris eller pressad potatis.
Laxsås 4 p:
1/2 finhackad gul lök
1 finhackad vitlöksklyfta
100 g babyspenat
3 dl creme fraiche
2-3 msk hummerfond
1-1 1/2 dl vatten
150 g fint tärnad rökt lax
1 äggula
Fräs lök o vitlök mjuk, låt spenaten fräsa med några minuter. Krydda. tillsätt creme fraiche , fond och vatten och låt puttra några minuter.
Ta av från värmen, rör ner lax o äggula, peppra.
Lägg en förstekt laxbit och potatismos i varje portionsform, fördela såsen över och gratinera på 225 grader i 10-15 minuter.
(Vi stekte inte laxen utan lät det stå längre i ugnen istället.)