Direktlänk till inlägg 8 februari 2010
Ett recept jag haft i min bok i flera år men aldrig fått tummen ur att testa. Har fått positiva omdömen i en av mina favorittidningar så en provlagning kan ju vara på sin plats.
400 g nötfärs
1 gul lök
1 purjo
250 vitkål strimlad
1 msk rapsolja
5 msk japansk soya
5 msk balsamvinäger
3 msk farinsocker
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 chilipeppar
Fräs gul lök & färs först och sedan vitkål & purjo. Blanda allt och krydda med soja, vinäger, socker, vitlök & chili. Koka 10 min under lock.
Servera med ris och en gurksallad.
Om 4 portioner : 330 kcal
Uppdatering: var riktigt riktigt gott, ganska sött och väldigt annorlunda mot den mat vi brukar äta. KUL att testa nytt! Kan verkligen rekommenderas.