Direktlänk till inlägg 29 oktober 2009
För några veckor sen gjorde jag ett riktigt fynd!!
Köpte 1 paket hoki (400 g) för endast 10 kr, sen dess har paketet legat i frysen och fått mitt dåliga samvete att arbeta rejält för att hitta på nåt att laga. Jag är nämligen inte särskilt jätteförtjust i just såna där fiskpaket utan vill helst köpa färsk fisk eller färdigkapade laxbitar. Så det är mer än 1 gång jag har köpt torsk eller hoki och sen har paketet legat länge länge i frysen innan jag till slut har kastat det i soporna...
Men denna gång hade jag bestämt mig, fisk skulle det bli och faktiskt hittade jag ett riktigt bra recept på nätet som jag bara måste dela med mig av.
Huvudingredienserna fisk, tomat & ris vilket lät sådär tyckte jag... tycker inte särskilt mycket om tomat ihop med varken ris eller fisk och bara tanken på ris o fisk ihop lät ju inte heller sådär gott men jag tänkte att vi testat. Kan ju inte bli mer än äckligt...
Recept:
1 paket hokifilé 400 g
1 burk passerade tomater
1 burk creme fraiche
basilika
timjan (ungefär 1/3 av mängden basilika)
1 msk fiskfond eller 1 tärning fiskbuljong
1 vitlöksklyfta
hackad purjolök (detta glömde jag men funkade ändå)
riven ost (använde färdig blandning men parmesan i receptet)
Dela fisken i mindre bitar och lägg i en ugnsfast form. Blanda tomater, creme fraiche, basilika, timjan, fond & hackad vitlök. Häll detta på fisken och strö purjolök och riven ost uppepå.
Gratinera 200 grader ca 25 minuter.
Blev ännu bättre att värma dagen efter faktiskt, nåt som kan vara nog så viktigt när man har matlåda med sig till jobbet.
Nu var det ju bara ett fel?! Varför köpte jag inte fler paket för 10 kr?