husnr3

Direktlänk till inlägg 6 oktober 2009

Kanelbullar & sirapslimpa

Av Jessica - 6 oktober 2009 15:12

Igår blev det bakning igen, nästan lika standard som morgonpromenaden med hundarna.


I söndags var det ju kanelbullens dag och då bjöd vi på de sista bullarna frysen hade att erbjuda så igår blev det till att baka en ny omgång. Gjorde snurrbullar denna gång och då brukar det inte bli lika många som när man gör vanliga skärbullar så det blir nog till att baka om nån vecka igen men det gör inget. Att bara baka en sats tar ju inte så lång tid...


Testade ett nytt bröd oxå, sirapslimpa blev det denna gång!! Gott enl Ralle så här kommer receptet ifall någon annan vill testa. Eftersom man skulle använda 5dl filmjölk och jag köpte en hel liter ska jag baka en omgång till senare i veckan. Tänk på att försöka göra två smala & långa limpor, det gjorde inte jag och de blev lite för breda för att det ska vara enkelt att skära skivor. Får testa ny modell nästa gång!


2 bröd:

50 g smör

5 dl filmjölk

50 g färsk jäst

2 dl mörk sirap

2 tsk salt

6 dl vetemjöl special

5-7 dl rågsikt


1. Smält smör o blanda med filmjölk. Värm till fingervarmt, max 37 grader.

2. Smula jästen och blanda med vätskan, sirap & salt.

3. Tillsätt mjöl och rågsikt lite i taget tills degen blir mjuk och elastisk. Knåda in det sista mjölet för hand.

4. Jäs i bunken under bakduk till dubbel storlek (jag lät det jäsa en timme).

5. Baka till 2 limpor och låt jäsa på plåt under bakduk ca 40 min.

6. Grädda i mitten av ugnen 35-40 min. Täck med alufolie efter halva tiden så de inte blir för mörka.


Inte nyttigt - men gott!


  

 
 
Jultider

Jultider

6 oktober 2009 15:26

Bakade också i helgen och vilka saftiga bullar det blev! Man äter tills man spricker men det är ju bara kanelbullens dag en gång om året så ;)

Kika gärna in på min blogg :)

http://jultider.blogg.se

 
Ingen bild

Mamma

7 oktober 2009 11:58

Även jag tyckte att sirapslimpna var god, fick en halv rundkaka, man kan dela den en gång till och då blir det inte besvärligt att skära.

 
Ingen bild

Karin

13 oktober 2009 19:04

Vet inte vad jag har gjort för fel, men jag har misslyckats med degen 2 gånger, så nu ger jag upp. Ändå har jag mätt tempen så jag har inte skollat jästen i alla fall. Ha det bra!!
Kram Karin

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 20 april 2016 21:08

Inte för att vi varit på mossen så många gånger men varje gång regnar det mer eller mindre.... Lugnet inne på Naturum finns inte nån annanstans. Att sitta vid de stora glaspartierna och titta ut samtidigt som det nästan är helt tyst förutom...

Av Jessica - 20 april 2016 21:00


Det händer sällan men i år kunde vi sitta ute och äta födelsedagskvällsmat! ...

Av Jessica - 10 april 2016 19:44


Ok då! Kanske lite onödigt då lådan redan är full - men gick inte att låta bli då V verkligen gillar pirater och tigrar just nu. Och så kanske hammare hade passat bättre än ? visseligen men går ju inte få allt. ... ...

Av Jessica - 8 april 2016 06:49

Låter bilderna tala för sig själva! Mysigt kul o rätt dåligt väder... ...

Av Jessica - 8 april 2016 06:44

Veckan innan påsk i mars hade vi riktigt vårväder och hängde ute och njöt! ...

Det här är jag

Här hamnar tankar om det som rör sig i livet, en del om inredning och huset som är i ständig förändring. Stora förändringar som tillbyggnad, väggrivning, takprojekt och annat men även små förändringar som pyssel och pynt här och där. Tankar och bilder på

Bloggar jag brukar följa

TÄVLINGAR

 

 

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Fråga mig

4 besvarade frågor

Så många läser här varje dag...

Bloggemenskap


Ovido - Quiz & Flashcards