Önskar att jag var bättre på att alltid följa hjärtat och handla ekologiskt, närproducerat och rättvisemärkt men allt för ofta är det snålheten som kommer fram och jag väljer det billigaste alternativet.
Som när jag brukar köpa vetemjöl, då kostar det ekologiska dubbelt så mycket som det vanliga mjölket. 20 kr istället för 10 kr. Men hallå!! Tänk till! Hur ofta köper man mjöl? Tänk dig att köpa ekologisk mjöl och baka matbrödet själv jämfört med att köpa färdigbakat i affären. Visst blir det billigare med hembakt även om man kostar på sig det ekologiska alternativet.
Så från och med nu ska vi alltid försöka handla:
ekologisk mjölk
ekologiska bananer (och gärna annan frukt)
ekologiska rånkex (de kostar bara en krona mer än de vanliga)
ekologiskt mjöl
Uppmanar och utmanar er läsare att göra desamma, och tipsa gärna om något bra som ni brukar köpa. Letar just nu efter ekologiska katrinplommon (utan konserveringsmedel) men i de affärer jag brukar besöka är utbudet av t.ex Saltå kvarn ganska = väldigt begränsat....
Camilla
15 maj 2014 12:50
Försöker också bli duktigare på att handla ekologiskt, men ibland tittar man mer på prislappen än på helheten..tyvärr :/
http://radhuslivet.blogg.se
Emilie
15 maj 2014 22:11
Jag väljer med gärna ekologiskt. Vår lilla ica blir bättre och bättre på ekologiskt. Har ju även majs ekologiskt nu för tiden, det går det ju åt till all taccos :) på netto just nu har dom ekologiskt tema med bla läsk och glass. Du får ta en tripp i helgen och kolla läget. Trevlig helg!!
http://lindgatan.bloggplatsen.se
Jossan
16 maj 2014 14:46
Jag handlar mer och mer ekologiskt och märker verkligen skillnad:-) men vissa saker är 3 ggr så dyrt, då hoppar jag!
Kram Jossan
Tess
17 maj 2014 07:19
Jag har också börjat tänka till. Ekologiska bananer är det som gäller här hemma sen giftlarm och annat liksom ekologiska rån som jag tycker smakar bättre. Vindruvor blir det också ekologiska. Bra tips om mjölet!
http://www.smalandskans.blogspot.com
Linda
18 maj 2014 19:40
Håller med, visst borde vi handla mer ekologiskt & mjöl gör man ju inte åt vansinniga mängder precis. Även om man bakar en del. Bra tips och vi är nog många som försöker handla mer ekologiskt. **kram**
Martina L
2 juni 2014 22:08
Just mjöl köper jag ekologiskt. Är sån skillnad i hur mkt pannkakan lyfter i ugnen osv med. Så borde ju va samma med bakning.
Försöker köpa mjölken eko med men snålar till ibland.
Bananer däremot har jag köpt eko nu sen ett tag. De både smakar o känns bättre när man vet hur mkt det besprutas.
Båda mina barn brukar bli lösa i magen av havregrynsgröt. Men de älskar det så jag brukar göra det iblabd ändå. Jag testade saltå kvarns havregryn ist. Och då blev de inte det. Så man kan ju undra vad för skit det är på de andra...
Kram