husnr3

Alla inlägg under januari 2014

Av Jessica - 15 januari 2014 06:15

Nu var det enormt länge sen jag uppdaterade här med lite mattips och jag vet att det bor en person sisådär 20 mil söderut som var i nästan desperat behov av att testa lite nytt.... eller åtminstone få lite idéer på gamla favoriter (skulle publicerat inlägget förra veckan men glömde posta det)


Vecka 2:

ugnstekt falukorv med potatismos

chilikassler med bostongurka och ris

laxsoppa

kålpudding

kycklingwok

fläskkotlett med sås & potatis


Vecka 3:

lasagne (Per Morberg)

gulaschshoppa

korv & pastapytt

kycklingsspett (med ny marinad), ris & tzatziki

tomatsoppa med linser

laxpaj

torsk med kokt potatis & remouladsås


Vecka 4:

tacos

blomkålssoppa

Lindas köttfärslimpa

pytt i panna

nasi goreng


Vecka 5:

kycklingklubbor allt i ett (dvs i ugn med potatis)

pannbiff med lök

korv stroganoff

jambalaya

laxpytt

hemmagjord pizza

biff stroganoff


De recepten som det inte finns några länkar till är antingen helt nya recept eller såna gamla klassisker som det inte behövs recept till, t.ex pytt i panna eller fläskkotletter.


Av Jessica - 13 januari 2014 21:32

Vår diskmaskin är sönder!!


Funkade som en klocka ända till igår då vi körde köksfläktarna....


 


Så ikväll har Love hjälpt pappa att fundera ut vad det är som är fel....


.... och kanske har de kommit på det?

imorgon blir det iaf till att skruva isär maskinen!



PS. han den fantastiske lagade maskinen igårkväll!! Så idag ska jag ladda den och köra för fullt! Passar även på att städa ur soplådan som vi var tvugna att lyfta ur för att komma åt avloppet. Inget ont som inte har nåt gott med sig...


Av Jessica - 13 januari 2014 14:49

Och en vinnare är dragen!


Den lyckliga är Åsa Nilsson - stort GRATTIS till dig.


Tack till alla som lämnade en kommentar.... bättre lycka nästa gång.



Av Jessica - 12 januari 2014 18:04

Här har det inte hänt nåt särskilt i helgen... tjejmiddag med mammagänget i fredags följt av två rätt slöiga dagar här hemma.... rensat garderober och vårt skräprum så att vi kan sätta igång med renoveringen i veckan - nu har vi nämligen satt som mål att det nya sovrummet ska vara klart till min födelsedag som är om 3 månader! Då är även Love 6 månader och det kan vara lagom att han får ett eget sovrum.... 


Idag har vi fått lite snö och barnen har varit ute och åkt pulka på tomten. Vi var oxå en sväng i ishallen igen och Judit börjar få kläm på det här med att åka medan Vide däremot helst sitter på läktaren och käkar kex.


Några tokiga bilder på bus-Vide från tidigare i veckan...




Av Jessica - 11 januari 2014 10:09

Får säga att jag är ganska besviken över hur få som har tagit chansen att vara med i min tävling här på bloggen! Men om man inte tagit chansen tidigare så kan man tävla hela dagen idag....


En bit över 100 unika läsare i veckan men i stort sett inte en enda som vill vara med och tävla om ett presentkort på 200 kr att shoppa barnkläder för - måste ju betyda att jag i stort sett bara har läsare med väldigt gott om pengar. För vem tackar liksom nej till gratischanser??


Att folk är dåliga på att lämna en kommentar har jag ju vetat om sen länge..... men trodde nog i min enfald att man kanske skulle anstränga sig om man kunde se egen vinning men så var inte fallet...


Vill du vara med idag så klicka här, sista chansen för några fler tävlingar blir det nog inte! 


Av Jessica - 8 januari 2014 21:09

En sån härlig guldklimp vi har här hemma!


Spott o fräs hela dagarna... ska försöka leta upp en bitring bland gömmorna (fanns ingen på affären) och se om det är nåt som kan vara intressant för vår miniman. Skrattar o jollrar ofta om man pratar med honom, och ibland även på egen hand när han ligger i babysittern och vi sitter vid köksbordet.


Sover oftast från tio fram till sju-åtta förutom ett eller två matpass på natten. Ett tag brukade han äta vid fyra men senaste veckorna är det oftare han vaknar två gånger. Vi tror att en hel del av detta beror på att han har ont i magen... han pruttar nämligen dagarna i ända och har även svårt att tömma själv så vi "pyser" honom flera gånger i veckan. Mini tar ju inte napp heller så när han blir ledsen och vaknar är det att amma som gäller.


 

Kan göra många olika miner!


Är precis som storasyskonen inte särskilt intresserad av att ligga på magen... däremot gillar han att stå i knät, precis som Judit gjorde (men absolut inte Vide) och han sitter en del i Bumbon. Han är ju en rätt stor och stabil liten krabat minst sagt...Gillar även att kolla på TV och när han ligger på skötbordet har han börjat ta tag i allt som ligger nära så nu får det nog bli en rensning där så att bara det absolut nödvändigaste ligger framme.


Svårt att få med något leende på bild då han blir som förstenad varje gång kameran kommer fram.


Var på BVC (eller bbc som barnen säger) igår och fick första sprutorna och efter det har han varit ganska grinig och idag har han bara sovit nån timme i taget och vaknat så fort man lagt honom ner. Dock verkar han inte ha nån feber så hoppas han är piggare imorgon.


Vikt: 6700 gram

Längd: 64 cm

Huvudomfång: 41 cm

 

Har stl 62 eller 62/68 på de flesta kläderna men ofta 68 på bodysuits och pyjamasar, däremot fortfarande 56 på en hel del byxor. Men snart byter vi nog upp oss till 68 på bodysarna då Love är en kille men hyfsat korta men men lång överkropp!

 

 

 

Du har väl inte glömt tävlingen där du kan vinna ett presentkort på 200 kr!! Bara några klick så har du chansen att vinna!

Av Jessica - 6 januari 2014 10:15

Nu är det nog så nära köpstopp som det kan vara - men om nån därute har sparat ihop en större shoppingbörs än vad jag hade gjort så kommer här lite tips på fina kläder!


Lite härliga och färgglada kläder till pojk (och flicka med såklart).... gillar särskilt den gula med leoparden - den är liksom lite fulsnygg!


 

Har alltid sagt att jag tycker att det är lika kul att handla till killar som tjejer men just nu finns så fantastiskt många fina klänningar överrallt så visst är det roligt att ha en tjej. MEN det gör oxå att köpbegäret blir större.....



   

Lite fler härliga ytterplagg..... men såna här jackor har faktiskt barnen nästan - bara i andra färger eller märken! Vide har ju fortfarande förra årets jacka från PdL trots att jag har en ny i källaren.... men han hade helt enkelt inte vuxit ur den gamla än. 

Tänk miniman i de här....




Alla de här kläderna skulle jag lätt kunnat klicka hem, men nu blev det ju inte så. 

Är du sugen hittar du det mesta på bl.a babyshop.se eller pleasemum.se (du har väl inte missat tävlingen?

Av Jessica - 5 januari 2014 17:07

Efter en hel månad med massor med olika kalas, besök och festligheter ska vi nu ta och vila i vår familj! Sen 6:e december har vi haft folk här flera gånger i veckan och vi känner oss enormt priviligierade som har så många som bryr sig om oss och vill hälsa på men samtidigt kan det vara skönt att bara vara, att kunna gå omkring i flanellbyxor och fultröja, osminkad och med en sunkig tröja.... 


 


Igår hade vi en gammal klasskompis med familj på besök och det var verkligen på tiden - vi har inte träffats sen Judit var lika liten som Love är nu!! Och deras barn hade ju hunnit bli jättestora -

fyller sju och elva till våren.... undrar bara: var tar tiden vägen?  Men alla barnen "lekte" bra och kom överens och inget bråk.... sånt som man inte vet när man inte har träffats tidigare men som gör det så mycket enklare. 


Tilda hjälpte bl.a Judit att ladda ner lite spel till vår nya surfplatta!

Sånt som hennes två föräldrar inte har "klarat" av på en vecka..





Det här är jag

Här hamnar tankar om det som rör sig i livet, en del om inredning och huset som är i ständig förändring. Stora förändringar som tillbyggnad, väggrivning, takprojekt och annat men även små förändringar som pyssel och pynt här och där. Tankar och bilder på

Bloggar jag brukar följa

TÄVLINGAR

 

 

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Fråga mig

4 besvarade frågor

Så många läser här varje dag...

Bloggemenskap


Skapa flashcards