husnr3

Alla inlägg under december 2013

Av Jessica - 15 december 2013 08:05

Igår tog vi bilen till metropolen Bor o deras fina lilla stationshus o butik.

Mycket fint som rymdes på liten yta....

och några julklappar lyckades vi oxå hitta!

Funderar bara på hur vi ska kunna matcha det fina pappret med våra andra klappar...


Trevlig tredje advent på er.

Kram

Av Jessica - 13 december 2013 17:00


Love i dinosaurdräkt som Vide fick av moster när han var liten.... vår söting!  

Av Jessica - 13 december 2013 05:21

Så var det ju dax i år igen!


För årligt luciafirande utomhus på vår förskola.


Förra året var det minus 16, i år 20 grader varmare... 


 


Mina söta barn innan vi gav oss iväg... och Love fick såklart tomtedräkt på han oxå. Och så bilden ihop med farfar efter firandet.... Judit är väldigt "låg" och det var hon också ju längre framträdandet höll på. I början var hon glad och sjöng med litegrann i sångerna men när bandspelaren åkte på och de andra barnen skrek för att överrösta då var vår tjej på väg ner till oss..... men hon nöjde sig med att gå till en av pedagogerna och stå där o kramas lite. Vår stackars lilla tjej som inte gillar när nån skriker för högt (men hon kan själv ibland)... så det här med luciatåg var nog lite blandade känslor för henne... 


Judit pratade hela veckan innan Lucia att hon minsann skulle vara lucia men när dagen väl kom så var det stjärngosse hon ville vara så det fick det bli. Lillebror däremot som ville vara stjärngosse ändrade sig i sista stund och ville vara tomte istället..... och igår var de båda pepparkaksgubbe/gumma här hemma och idag har vi lovat Judit att plocka fram luciakronan. 



Av Jessica - 11 december 2013 15:30

Helgen som var styrde vi kosan söderut för besök hos fina syster o sambo!


Så härligt o smidigt att bara köra 20 mil istället för 40 som det var till Stockholm. Även om vi råkade ut för lite dåligt väder på vägen ner gick resan snabbt o smidigt. 


Tanken var besök på Fredriksdals julmarknad på lördagen men det var inställt pga stormen Sven!! Fick bli en runda på stan istället, ingen shopping mer än 1 flaska äppelglögg som vi köpte av tomten och hans kompis. (Vide satt tom i tomtens knä men har glömt be Micke skicka över bilderna - uppdaterar senare).


 

Mormor och Vide kollar in veckans lördagsgodis!


 

Och så en tokig Judit som så gärna ville att jag skulle ta kort på henne när hon gjorde gympa-övningar!



Av Jessica - 11 december 2013 05:01

Både i förra veckan och i helgen fick vi rejält med snö här hemma och det gillar vi! 

 


 

Att barnen älskar snö är väl ingen underdrift precis... så i måndags var mamman snäll och drog båda på pulka till förskolan! Ett enkelt sätt att få dem glada och Judit sa flera gånger att jag var så snäll.... 

 

Och sen blev det en sväng till pulkabacken på kvällen när R hade kommit hem från jobbet, Love lämnade vi hos barnvakten så vi kunde stanna extra länge och även äta kvällsmat i backen - korv i termos blev det!

 


Av Jessica - 11 december 2013 04:49

Nu är han ju visserligen redan 10 veckor vår miniman men det här inlägget var liksom tänkt att bli gjort i förra veckan när vi hade varit på BVC.


En stor liten kille är det vi har här hemma... just nu ungefär lika stor som Judit var när hon var 4-5 månader!! Men hur som helst en alldeles perfekt liten minsting.


Vi har bara ägnat oss åt nackträning en enda gång och du låg han mest o gnuggade näsa mot filten, men en liten liten stund lyckades han visst lyfta huvudet. Han är dock stabil i nacken när man håller honom så jag antar att han kommer bli som de andra när det gäller att ligga på magen - dvs avsky det!!


 


Love 9 veckor:

Vikt: 5810 gram

Längd: 61 cm

Huvudomfång: 39,5 cm



Lite bilder på storasyskonen....

 

Vide vid 9 veckors ålder...

 

 

 Judit vid 9 veckor



Av Jessica - 5 december 2013 12:19

Ett tag sen nu som vi bytte sekretären i hallen mot ett betydligt nyare IKEA-skåp som vi hade stående i uthuset, vi behövde förvaring som det gamla skåpet helt enkelt inte klarade av. Med två vuxna, två barn, en hund och en bebis och dessutom vintertider blir det MYCKET som ska förvaras i en hall - och egentligen har vi väl mer än vad vi får plats med...


  

Det blev även en ny hylla (LACK) istället för det fina stringhyllan som hängde här på väggen tidigare, den ska så småningom få flytta in i vårt nya sovrum har jag tänkt men så länge står den nermonterad nånstans här på ägorna!


På byrån står lite tavlor med braiga budskap, lite lampor då avsaknaden av fönster i hallen är massiv. Och så en skräplåda och lite hundgodis - allt sånt som används varje dag. 


Nu i juletider har även bocken o grisen fått hitta hit!


 


Det senaste fixen i hallen var de här fina ankarkrokarna som jag beställde i förra veckan. Hyllan har vi haft monterad sen hallen blev klar för ett år sen eller så men att vi kunde skruva upp krokar undertill har jag inte kommit på förrän alldeles nyss och så BRA DET BLEV! 

 

 




Av Jessica - 4 december 2013 12:06

Varje år sen vi flyttade till huset har jag bjudit vänner och familj på glöggmys, en trevlig tradition och man får tid att sitta ner och bara vara. Iaf i år.... ibland har vi kokat julgodis ihop men gästerna verkar mer uppskatta att bara få ta det lugnt...

 

I år blev det en lite annorlunda variant då fina jobbarkompisarna ville komma hit o titta till lille Love.... men det är väl det som är lite härligt - att man inte alltid måste bjuda precis samma personer - eller bjuda på samma mat? 

 

 

Bjöd på kalvburgare med mozzarella o basilika och sen blev det lite fika med pepparkakor till efterrätt - för ingen glöggmys utan pepparkakor! 

På bilderna ser ni Lena, Lotta, min mamma, Veronica o Camilla.

Love gillade att mysa med Lena!! Och Lena gillade att mysa med Love!

Daniela, Veronica o Anna på bilderna.... verkar som om Ann-Louise är den enda jag missade att fota... 

 

TACK för en härlig kväll!

Det här är jag

Här hamnar tankar om det som rör sig i livet, en del om inredning och huset som är i ständig förändring. Stora förändringar som tillbyggnad, väggrivning, takprojekt och annat men även små förändringar som pyssel och pynt här och där. Tankar och bilder på

Bloggar jag brukar följa

TÄVLINGAR

 

 

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Fråga mig

4 besvarade frågor

Så många läser här varje dag...

Bloggemenskap


Skapa flashcards