husnr3

Alla inlägg under oktober 2013

Av Jessica - 20 oktober 2013 19:08

Det är ju när man har mycket att göra som det finns underlag för blogginlägg.... men samtidigt är det ju när det är sådär mycket att göra som man inte alltid har tid att sätta sig framför datorn några längre stunder. Just sådär lagom lite mycket att göra har vi haft i några dagar nu! Och på nåt konstigt och kul sätt har all tid gått åt till att käka god mat och umgås med människor man gillar...


 

Att prova på att baka hemgjorda hamburgerbröd har vi iaf tagit oss tid till...


 

I torsdags kväll var jag hos Anne och träffade härliga matgänget, god mat som alltid bjöds det på. Smarrig laxsoppa med curry och linser och en fantastiskt efterrätt som vi inte har fått receptet på än!! 


Sen blev det tjejträff med annat gäng på fredagen men då fick jag inte med mig kameran.... men där var maten ännu en klass högre! Eller vad sägs om egenrökt öring till förrätt följt av rådjur skjuten av självaste värdinnan och till dessert pannacotta med bl.a egna hjorton. MUMS!


 

Igår hade vi storkalas här hemma när vi firade R som precis har fyllt 30 år!!

Mozzarellasallad till förrätt blev det och sen bjöd vi på tre sorters kött med potatiskaka, sparris, halloumi och två sorters såser. Och inspirerade av alla bakprogram på tv fick det bli en liten desserttallrik oxå - brownie, pannacotta och chokladbakelse med hallonsås. Hembakta baguetter oxå såklart...

Under veckan som kommer uppdaterar jag med recepten...


 


Dukat hade vi gjort i vårt nya matrum (som inte är riktigt klart än)

och båda barnen hjälpte såklart till med paketöppningen....

Av Jessica - 16 oktober 2013 20:21

Vardagarna rullar på här hemma och det händer inte särskilt mycket med våra projekt trots att R slutar jobbet vid lunch och jag går hemma hela dagarna..... men lite bak- eller matlagningsprojekt har det iaf blivit var o varannan dag. Och idag har vi faktiskt tagit ner julstjärnan i köket samt skruvat ner två fästen till gardinstången i vardagsrummet - inte mycket men alla bäckar små...


Så idag har vi kört helt vegetariskt här hemma, alldeles för sällan vi gör det. Till lunch blev det blomkålssoppa som är enkelt och väldigt gott och ikväll provade vi ett nytt recept som stått på "att testa listan" ett tag nu. Paj med feta och spenat och det rekommenderar vi absolut!!


 



Av Jessica - 14 oktober 2013 10:47
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av Jessica - 13 oktober 2013 08:45

Jag har kommit igång och kollar Tradera igen.... gillar ju verkligen Tradera men det kräver ju lite tid, dels att kolla auktionerna, sen ska man buda en eller flera gånger och tills sist hålla koll på om man vinner eller inte. Och så ska man ju betala, sen vänta på paketet och till sist lämna omdöme.


Men om man orkar med alla dessa steg så kan man verkligen fynda ibland. Och gör man superfynd gör det inte så mycket om man råkar betala nån tia för mycket för nåt annat plagg som man verkligen gillar. 


I förra veckan gjorde jag ett sånt superduperfynd!

En body med tillhörande strumpbyxor i ull från Polarn o pyret - bara bodyn kostar 249 kr om man köper den ny och jag gav 33 kr för båda inkl frakt!!! Och skicket är som nytt, man kan inte se att kläderna är använda. Hoppas och tror på en härlig vinter när vi kan använda dessa plagg när vi är ute i pulkabacken i flera timmar....

 

 

 

Dessa härliga plagg ska oxå få flytta in i Loves garderob. Bodyn från me and i har jag redan i 62/68 (fått av Anna) och den hör till favoriterna så nu när jag hittade den i 50/56 kunde jag bara inte motstå. Och 40 kr (det överlägset dyraste plagget) för en nästan ny body är ju ganska billigt!


  

Av Jessica - 9 oktober 2013 20:28

Efter att ha varit ganska risig i några dagar började jag känna mig piggare redan igår så idag planerade vi in lite aktiviteter, jag och barnen. 

 

Först alla vanliga morgonbestyr.... efter den obligatoriska "sovmorgonen" såklart. Än så länge inget att klaga på och idag sov vi till sju - halv åtta eller så (igår till halv nio) och Love sover absolut längst av alla än så länge. En skön start på dagen att vakna i stort sett utvilad!

 

Allvarliga barn innan vi började..... mamman hade hotat en del med att man måste sköta sig om man ska vara med och baka - lillebror hade rätt svårt med det där att sköta sig och stoppade händerna i munnen konstant!!! Så det blev många tvättpauser....


  Det blev både julkakor med strössel och mjuk pepparkaka (för recepten kolla här) och provsmakningen och att äta deg och smet var såklart höjdpunkten även idag. När jag ändå var igång med bakandet slängde jag ihop två sirapslimpor med, fick jäsa lite längre än vanligt och det gjorde nog sitt för idag blev de riktigt höga och fina!


Efter lunch när pappan kommit hem fick vi besök från BVC och miniman vägdes och han har redan börjat gå upp i vikt efter den obligatoriska nedgången efter födseln. Idag vägde han 3950 g mot 3885 g i lördags och 4085 g när han föddes. 


Och idag har Love varit lite mer vaken än vanligt.... oftast sover han hela dagarna men idag har vi iaf fått se ögonen små korta stunder då och då...  och Judit älskar fortfarande att gosa med honom i soffan.

Min älskade Love som hon brukar kalla honom.

Av Jessica - 7 oktober 2013 20:32

Regniga dagar på hemmaplan med två busiga och aktivitetskrävande barn samt en mamma som måste hålla sig i stillhet ställer ganska höga krav på kul saker att hitta på. 

 

 

 

Igår tejpade vi upp en "balansgång" här hemma i hallen.... balansgången är gjord av självhäftande plastfolie och kommer (förhoppningsvis) inte lämna några märken när vi tar bort den.... men ett ganska kul tidsfördriv en stund varje dag. Idag har vi gått på rad hela familjen!

Av Jessica - 6 oktober 2013 16:04

Alla våra tre älsklingar när de är mellan 5 och 7 dagar.... och visst finns det likheter. Framför allt mellan storasyster och miniman (vi kan ju inte kalla honom lillebror för det har vi ju redan en).



    

Judit

 

 

Vide

 

Love (i samma outfit som storasyster) - ska byta kort när vi fått honom att ha ögonen öppna tillräckligt länge för att hinna få fram kameran....

 

 

Allt med liten mini är bara bra, han sover mest hela tiden på dagarna och inatt har han skött sig absolut exemplariskt och sovit hela natten i egna sängen förutom när han ville äta vid halv två och fem... vi håller tummarna för fler såna nätter...


Av Jessica - 3 oktober 2013 12:47


Välkommen till världen vår nya lillebror!!    


1/10 2013 kl 14,10

4085 gram

53 cm



På bilden bara några timmar gammal...   nu snart 2 dygn och ska om några timmar få träffa storasyster och storebror för första gången!




Det här är jag

Här hamnar tankar om det som rör sig i livet, en del om inredning och huset som är i ständig förändring. Stora förändringar som tillbyggnad, väggrivning, takprojekt och annat men även små förändringar som pyssel och pynt här och där. Tankar och bilder på

Bloggar jag brukar följa

TÄVLINGAR

 

 

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Fråga mig

4 besvarade frågor

Så många läser här varje dag...

Bloggemenskap


Ovido - Quiz & Flashcards