husnr3

Alla inlägg under december 2012

Av Jessica - 12 december 2012 20:13

 


Mina fina tre!


Luciafirande på dagis idag!


Judit ville absolut vara lucia (o med mössan fram o bak) och lillebror fick inte välja utan blev en välstoppad pepparkaksgubbe... 


Utomhus i minus 12 grader men mysigt ändå och efteråt blev det pepparkakor och saft eller glögg. 



Av Jessica - 11 december 2012 20:25

Läste hos Piazzan tidigare idag att hon hade varit och lämnat en julklapp på Gothia Towers där de samlar in julklappar till barn i Sverige som kanske inte får så många klappar.... och direkt kände jag att det borde jag oxå hjälpa till med. Att hjälpa på "hemmaplan" är minst lika viktigt som att skänka pengar till Rädda barnen eller Röda korset tycker jag.


Så jag kontaktade en gammal klasskompis som jobbar på Hela människan i Värnamo och kollade om de oxå hade julklappsinsamlig - och det hade de! Så då mejlade jag flera av mina jobbarkompisar och det var faktiskt några stycken som ville hänga på och skänka pengar.

Det gillar jag   

En liten peng har de flesta råd att avvara även i juletider...


Så på torsdag ska jag iväg och handla, slå in och åka o lämna mina klappar så att barnen som kanske inte får fira en så rolig jul kan få nån julklapp, även om det givetvis kanske inte är klappar som är det viktigaste? 


Hoppas ni andra därute också tänker på andra lite extra så här i juletider och skänker en slant på nåt håll. Eller ger bort urvuxna kläder till de som bättre behöver dem. Finns så många sätt att hjälpa på.


 



Av Jessica - 9 december 2012 20:05

Full rulle i helgen igen!! 


Här hemma har det fixats lite tak och lite golv men gardinerna glömdes helt bort! Eller så var det tiden som inte räckte till.... tjejmiddag som sagt i fredags, hemmamys och TOMTETÅG i lördags och så pulkabacken idag på förmiddagen och så vänner på julbord här ikväll! Gillar när det är mycket på G men önskar att dygnet hade några fler timmar så vi även hann med renoveringen här hemma..... 


 


Här är några bilder från gårdagens tomtetåg i Ohs där vi åkte  med bästa vännerna Anna, Andreas o deras söte buspojke Wille. Wille o Judit satt nästan o kramades o pussades på tåget på vägen hem från Gimmarp men tyvärr hann jag inte med med kameran.... hoppas på ny chans på fredag när det är dax för JULKNYTIS!


För er som bor häromkring kan jag rekommendera tomtetåget till nästa år, biljetterna släpps i slutet av oktober och brukar ta slut på några dagar så det gäller att snabba på med beställningen. 


Först åker man tåget ut till Gimmarp, sen får barnen träffa tomten och lämna sin önskelista där - och i utbyte fick de en godispåse med Husmusen och Katten Jansson (enl Judit, vi andra brukar säga Tom o Jerry). Sen blev det korv, festis o pepparkakor innan vi for med tåget tillbaks till Ohs igen.

Av Jessica - 7 december 2012 12:43

..... så det blev lite brödbak istället för en promenad i solen!


Lillebror verkar vara på bättringsvägen, men att ta ut honom i minus 18 tyckte jag ändå var att ta i.

Så vininköp till kvällens tjejmiddag får vänta till i eftermiddag , och hoppas att det finns lite kvar till mig. Inatt drömde jag nämligen att jag gick till bolaget vid halv sex och då fanns det inte en enda flaska rödvin kvar! Snacka om mardröm!!


 


Istället har vi ägnat dagen åt att baka baguetter, dammsuga och torka golven och så kolla lite vintersport på tv'n. Snart kommer mannen hem, sen lunch och efter det hämta storasyrran på dagis. Efter det har jag lovat plocka fram pulkan en stund och sen väntar ett frisörbesök för mig. Och vid sex dyker gamla vänner upp för en trevlig kväll med god mat o dricka o en massa skratt hoppas jag. 


Tänkte bjuda på kantarellsoppa, kycklinglåda med hasselbackspotatis och så lite ostbricka till efterrätt.



Trevlig fredag på er därute, 

kram

Av Jessica - 6 december 2012 20:30

Här hemma lunkar det på med en liten sjuk lillebror, men vi hoppas på förändring till imon iaf för idag har R och Vide varit på VC igen och konstaterat öroninflammation på vänster öra! Precis samma som i måndags alltså - då de inte ville ge oss penicillin   men idag fick vi med oss en flaska av nån annan slags antibiotika, Ery-max hette den och den ska han äta i 10 dagar - 4 ggr om dan. Precis som penicillin med andra ord...


Lite julkänsla har man ju fått till tack vare de senaste dagarnas snö! Jag GILLAR snö och att skotta, fast bara lagom mycket så nu tycker jag att det som har kommit kan ligga kvar ett tag utan att det kommer mer...


 


Häromkvällen ville lillebror inte sova utan kom upp när jag höll på o bakade pepparkakor - klart han fick äta deg. För det får man när man bara är 1 1/2 år och sjuk..... 


Av Jessica - 3 december 2012 19:33

Snön yr utanför, termometern visar på rejält med minusgrader, barnen sover (hoppas jag, gick därifrån innan de somnat) och jag har lite lite julfeeling så jag ska nog försöka fixa lite här hemma ikväll! Men det blir inget mycket pyntat här i huset i år, med ett halvt hus som är under rejäl renovering får vi fixa julstämning utan mängder med tomtar helt enkelt. 


Tänkte iaf tipsa om några fina tallrika som ska få hamna i min julklappshög till familjen. Sedan tidigare har vi katt, tiger & lejon och nu vill jag nog ha igelkotten iaf. Tänk att kunna duka med bara såna här fina tallrikar när det blir dax för barnkalas...


 



Nya fina melamin-tallrikar av Ingela P Arrhenius.

Jag köper nog mina hos mokkasin där jag handlat tidigare, bilderna är från deras fb-sida. För er som inte tittat in där tidigare rekommenderar jag ett klick här!


Imorgon är det hemmadag igen, lillebror blev med feber i fredags igen och då jag fick gå o jobba idag är det R's tur imorgon. O jag har förresten bara lite lite lust att gå till jobbet just nu, brukar trivas väldigt bra men nu är det omorganisation på G och jag kan inte precis påstå att det verkar som om jag får några bättre tider utan jobb till kl 6 en kväll i veckan vad det verkar som!!! 

Det här är jag

Här hamnar tankar om det som rör sig i livet, en del om inredning och huset som är i ständig förändring. Stora förändringar som tillbyggnad, väggrivning, takprojekt och annat men även små förändringar som pyssel och pynt här och där. Tankar och bilder på

Bloggar jag brukar följa

TÄVLINGAR

 

 

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Fråga mig

4 besvarade frågor

Så många läser här varje dag...

Bloggemenskap


Ovido - Quiz & Flashcards