husnr3

Alla inlägg under oktober 2012

Av Jessica - 18 oktober 2012 16:15

Hos Fabriken kör de torsdagstema och fastän jag inte är medlem tänkte jag hänga på några gånger för att testa och se om det är något för mig, funderar starkt på det iaf.


Dagens torsdagstema är DIY, ett ämne som ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Gillar att fixa o dona men har väl varken tillräckligt med tid, idéer eller tålamod för att få till det riktigt sådär som jag skulle vilja.


Visar iaf några av de senaste projekten som åstadkommits det senaste halvåret. Utöver detta så har vi ju alltid ett eller annat målningsprojekt på gång. Just nu är det en nästan likadan pall som nedan som ska få sig några lager färg efter att mannen har snickrat färdigt (han använder den), en barnstol ska oxå få sitt piff och så har jag en tavla på G oxå! Ber att få återkomma....


 


Fruktfatet hade mannen sönder i helgen.... har inga fler tallrikar på lager så därför får vi använda det fast det är trasigt. Pallen är en vanlig IKEA-pall som fått några lager färg och ett gäng tapetbitar och så lite ofärgat lack överst! Och så vår griffellucka som just nu fungerar som  "att-göra lista". Här var förr ett gammalt fönster men när vi byggde till tog vi bort fönstret och satt in luckan, innanför har vi tvättnedkast och 3 hyllor med skoförvaring. Detta är nog nästan det jag är mest nöjd med i hela huset, in.te bara fint utan även praktiskt


Av Jessica - 17 oktober 2012 21:15

... kan det bli såhär snyggt!


     



Inte alltid en treårings och mammans smak är lika men hon var lycklig och vi var bara hemma!

Av Jessica - 16 oktober 2012 19:45

Om några veckor kommer snickaren och sätter upp limträbalkar i gamla delen av huset! Därför har vi startat med projekt riva väggar här hemma, (det vi river nu är inbyggda garderober).


Och som de byggde förr! Här är det inga gipsväggar inte! 


   


 Har satt mannen på att spara så mycket som möjligt av de gamla väggarna så att jag kan hitta på nya kul projekt, helst av allt skulle jag vilja göra ett soffbord av en av väggarna. Men om det blir det eller nåt annat återstår att se... det hinner gå mycket tid och många idéer innan vi har kommit så långt!

Av Jessica - 14 oktober 2012 08:58

Igår ordnades det stor BYTT är BÄST-dag  här i byn! Det var byte av barnkläder, leksaker, vagnar och annat man behöver och har nytta  av, ordnat av ett gäng fantastiska personer och i kyrkans regi!


Jag lämnade in mängder med grejer och fick hämta hem nästan lika mycket, som inte blev sålt! Men 800 pix fick jag in iaf och så handlade jag för knappt 300 så 500 kr plus känns helt OK   Och jag gillar ju att handla begagnat så det här passade mig perfekt.


  


Två jackor fick hänga med hem, en "skinnjacka" som jag tänkte att Judit kan ha till våren om man tar bort den stora kragen. Och så en höst/vinterjacka från Everest oxå. Fick med en extra extra overall till lillebror oxå men den glömde jag fota...


 


En fin sommarklänning från POP kunde jag inte motstå trots att det verkligen inte är säsong, ett par extrastövlar till dagis och så en bunt fina tröjor från POP, Me and I och Blingo. Urtvättade men passar att lägga i byte-lådan på dagis, billiga var de iaf. Till sist två fina stickade klänningar från HM, har kollat på dem i butik tidigare och nu fyndade jag dem begagnade istället!


Förhoppningsvis kommer evenemanget tillbaks till våren och då uppmanar jag er som inte var där igår att titta in en sväng, mycket fint fanns och mycket fint fanns fortfarande kvar när jag hämtade mina grejer. Bl.a hängde det en jättefin Everest-skaljacka i stl 104 för en futtig peng.... tittade oxå på den men valde den grå där uppe istället.


Av Jessica - 11 oktober 2012 07:08

Efter ytterligare en ganska bedrövlig natt sitter jag här och försöker ladda batterierna innan jag ska gå och väcka barnen som båda sover efter att ha vaknat vid halv sex, tyckte det var för tidigt att gå upp då eftersom jag vet att de skulle hinna bli monster innan det var dagisdax.... 


Nu när mörkret kryper närmare inpå oss tidigare och tidigare på dagarna och när det är beckmörkt ute varenda morgon vi kör till jobbet så känns det som att belysningen blir viktigare. Vi, som mer eller mindre, har bott i ett renoveringshem i tre år har aldrig lagt ner nån tid på att fixa mysbelysning utan vi har kört bygglampa eller taklampa men nu är ju vår nya hall färdig och i helgen fick jag dit min lampa som har legat i en låda och skräpat sen jag köpte den för flera månader sen!


 


Det här är min ljusslinga från Lagerhaus, 7 meter lång och med 10 lampor. När vi hängde upp den första gången märkte vi att lamporna blev riktigt varma så nu har vi hängt hela slingan på en svart konsol samt att vi har köpt en uttagsdimmer så att vi kan få riktigt mysigt "jag sitter vid brasan" sken. Just nu den enda punktbelysningen vi har i hallen förutom en spot ovanför sidoljuset. 


Nästa belysningsprojekt blir sovrum och barnrum.... och det börjar jag på i helgen. Det enda jag stör mig på är att många lampor är så dyra och att det inte alltid är lika enkelt med hemmafix.


Har ni bra belysning hemma?

Och har ni några kul idéer hur man kan göra nåt som ingen annan har?

Av Jessica - 9 oktober 2012 18:13

Ett mattips till stressadde småbarnsföräldrar!


När vi var ute och åt lunch med barnen för några veckor sen käkade Judit flera portioner av pastagratängen med köttfärs. Tänkte att det kan vi väl testa här hemma och visst åt hon, kanske inte lika mycket men ändå fullt godkänt. Lillebror tryckte också i sig 2 portioner så den här rätten kommer vi absolut att göra fler gånger.


Smidigt att bara slänga in i kall ugn om man har förberett (vilket jag hade gjort) och under tiden maten lagade sig så hann jag med att bada båda barnen   


 


Hoppas att det blir gott att värma oxå för detta hamnade i min matlåda till imon!

Receptet hittar ni här.


Av Jessica - 8 oktober 2012 21:22

Så kom den då. Dagen vi både har längtat och fasat för. 


Dagen när lillebror (och storasyster) ska börja dagis! 


Idag har R varit där med båda barnen i nån timme, gick jättebra med Judit förutom att hon totalt bröt ihop när de skulle gå hem, hon ville ju stanna  


 Även för Vide funkade det bra, han gav sig på ett eller annat barn med nyp och bitningar men det fanns någon som gav tillbaks så kanske lär han sig att man inte ska vara "elak" mot de andra?


 


Imorgon är det min tur att gå dit i några timmar med barnen och sen är det dagis "på riktigt" som gäller från nästa vecka. Jag som har längtat efter att börja jobba på riktigt känner mig lite konstig idag. Min bebis måste bli stora pojken och att lämna honom kommer bli svårt....



Av Jessica - 5 oktober 2012 20:58

.... har moster kommit hit! Som vi har väntat och längtat och väntat och längtat.... det första Judit frågade när hon vaknade imorse var "när kommer moster hit" (moster sov hos mormor inatt),,,


   


På morgonen bakade jag bröd och gjorde müsli, sen kom moster hit och vi åkte upp till grannbyn och tog en go fika innan vi strosade runt i lite affärer. För moster blev det shoppat skor och kläder medan jag endast köpte några detaljer till min Cult-stake! Och så fick vi med oss en hel del födelsedagspresenter till vår mamma oxå!! 



    


Stackars Milla hade varit inne hela dan så på eftermiddagen tog vi oss alla iväg til skogen, satte på barnen fleccebyxor och pippi-tröjor bara för att det var så gulligt. Annars har jag alltid skalbyxor - och efter idag vet jag varför..... det gör inget om skalbyxorna blir smutsiga - fleecen har redan hamnat i tvättkorgen!!


 


Och mannen då? 

Jo, han har spenderat HELA dan i värsta nya leksaken ute på tomten. Vår trädgård var inte fin på nåt sätt förut men nu är precis hela tomten uppgrävd och det är sand sand och åter sand precis precis var man än sätter fötterna.... men nya rör till dagvattnet är nu nergrävda och förhoppningsvis hinner han med både el och avlopp till uthuset under morgondagen!


 Men alla gillar inte grävmaskinen, imorse sa  Judit  "NEJ, du får inte gräva ner sugrör (plaströren) där vi har vår gunga, för vi vill gunga!" 

Vide däremot satt en timme i barnstolen imorse och kollade ut genom fönstret och sa "pappa pappa bumm bumm bumm"

Sötingar!



Det här är jag

Här hamnar tankar om det som rör sig i livet, en del om inredning och huset som är i ständig förändring. Stora förändringar som tillbyggnad, väggrivning, takprojekt och annat men även små förändringar som pyssel och pynt här och där. Tankar och bilder på

Bloggar jag brukar följa

TÄVLINGAR

 

 

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Fråga mig

4 besvarade frågor

Så många läser här varje dag...

Bloggemenskap


Ovido - Quiz & Flashcards