husnr3

Alla inlägg under mars 2012

Av Jessica - 20 mars 2012 19:48

Lite fler bilder på vår nya hall



Mot ytterdörren, lister och justering av mattan återstår samt en skåpdörr för hålet mot källartrappan, troligtvis blir dörren där målad med griffelfärg, eller kanske whiteboard färg som jag hört finns nu.

Vad tycker ni? Vitt eller svart?


 


6 pippi-kvistar fick vi plats med på trädväggen


      


Runt "hålet" har vi klippt till armeringsnät som jag spraymålat svart, sen kör vi IKEAs standardkrokar. Tanken är inte att här ska hänga så många jackor utan på motsatta väggen ska vi ha en eller flera garderober samt att vi kommer behålla alla förvaringsmöjligheter i källartrappen. Innanför skåpsdörren (som inte är uppe än alltså) kommer R fixa hyllplan för alla våra (läs mina) skor samt att det kommer bli ett "tvätt-hål" där vi kan slänga tvätten direkt ner i källaren. Många planer men lite för lite tid tyvärr. Får be att få återkomma när planerna blivit verklighet.


Våra mösskorgar kommer från Granit där jag även köpt lådan för inkommande post. Tanken var att barnen skulle ha den längst ner och jag och R den översta. Men Judit lägger alltid sin mössa i den översta för "mamma, jag når dit". Söting   

 

Söta krokarna har jag köpt på Bluebox.

Av Jessica - 20 mars 2012 09:35

Fr.o.m idag kan man kolla sin deklaration på Skatteverkets hemsida.


Just gjort det och jag är så himla glad för jag ska bara betala tillbaks 4135 kr!!!!!!!!!!!!!!!!   

Tror aldrig jag varit så nöjd över att behöva betala nåt...


Ni kanske kommer ihåg mitt inlägg för ett tag sen när jag försökte förstå mig på det här med reglerna för ROT-avdrag och om det gick att räkna ut hur mycket för mycket jag fått avdrag för. Så jag har varit ganska orolig att jag skulle behöva betala tillbaks mellan 15 & 20 ' men så blev det alltså inte!


Får hoppas på att R får tillbaks en del oxå så kanske det kan gå jämnt upp?

Av Jessica - 19 mars 2012 21:42


Blir bara en liten tjuvkik...


  



Trots skrikande barn tog vi oss tid, jag och mannen, att skruva upp de nya

små fåglarna som jag hämtade idag. Blev även utrullning av nya hallmattan.


Vi är väldigt nöjda så länge...

och imon hoppas jag kunna bjuda på lite fler bilder.

Av Jessica - 19 mars 2012 21:30

... eller nästan iaf!


Efter att ha viktklubbat, tränat och hållt koll på matportioner och godisätande sen sensommaren/hösten var det idag dax för sista invägningen och återigen stod vågen på minus    och ingen är gladare för det än jag.


Ni som känner mig eller som har följt mig här på bloggen vet ju att jag har varit väldigt mycket sjuk sen i mitten på november ungefär och att jag på två månader inte gjorde ett enda träningspass. De senaste två månaderna har varit lite bättre men långt ifrån vad jag önskat och just nu har jag inte varit på gymmet eller sprungit (och knappt gått heller) på knappt två veckor. Just därför är jag nöjd att jag ändå har lyckats så pass bra.


Nu får jag väl ändå erkänna att jag inte riktigt nådde målet utan väger 6 hg mer än min målvikt 63,9 (ojämnt och bra och vet inte varför det blev just det som blev min målvikt).  Totalt har jag gått ner 12,2 kg .


 

Det som gäller nu är nästa mål som är ytterligare 4 kg, men jag ska fundera nån dag på när jag vill nå den drömvikten som det faktiskt känns som att det är. Jag har vägt runt 62-64 kg sen jag fyllde 30 för många år sen. Men visst märker jag på min kropp att det finns plats för mer viktnedgång och inte minst mer träning. På magen är det mest löst daller, ungefär som en bulldeg. Överarmarna likaså och även på låren dallrar det då och då (typ när jag rör mig). Får ta och mäta mig nåndag oxå och jämföra med höstens mått som jag har skrivit upp nånstans här hemma...


 

Visst finns det utrymme för ett hekto eller två att försvinna runt "mellan midjan och rumpan"...

Av Jessica - 17 mars 2012 17:48

Hade hoppats att jag skulle kunna visa er

vår nya hallvägg med förvaring och nya hängare

men mina små fåglar som jag har beställt har blivit felsorterade och hamnat i Boxholm, kanske kan de komma på måndag. Hoppas iaf!


 

Av Jessica - 16 mars 2012 21:26

Nu har jag oxå gjort det som alla andra gjort för flera veckor sen!


Köpt nya byxor - gröna blev det!!


 

 


Judit bara vägrar alla baggy-brallor och mysbyxor vi har här hemma, strumpbyxor eller tajta (gillar tajta säger hon)  jeans ska det vara. Mamman ger upp och bestämmer sig (inget svårt beslut för jag gillar ju att shoppa nytt) för att köpa nya byxor till barnet. Just byxor tycker jag är svårt att köpa begagnat, finns inte mycket varken på Tradera eller fb. Idag blev det en tur till Åhlens som jag gillar för alla deras färgglada kläder, Judit fick själv välja på färgerna ovan och det blev ett par orange, röda, rosa o gröna har hon redan i garderoben. De har 20% på barnkläder just nu så kanske blir det även ett par ljusblå i nästa vecka, sååå fina de oxå!


 


Till Vide blev det ett par söta mysbyxor han ska få av mormor på 1-årsdagen.

Shoppade även varsin söt Barbapapa mössa till dem, de hade 2 reavaror för 29. Så det blev 4 mössor, två tunna de kan ha nu och 2 tjocka till vintern, totalt hade de kostat 430 och nu betalade jag 58 kr!



Av Jessica - 16 mars 2012 21:16

Igår var det dax för härlig tjejmiddag igen, hos Sofia denna gång och det som stod på schemat var spiskummin och Italien!


Som vanligt (ja förutom när vi åt sushi hos Linda då - fast jag gillade även den gången) var det riktigt smaskig mat!


I tur och ordning blev det


  

Mexifräs  & Pasta med lax- och räksåssås

  

 

Hallonsemifreddo


Av Jessica - 15 mars 2012 17:24

 


Även om Judit inte ska hänga med mamman på kvällens tjejmiddag fick hon oxå göra sig fin och botanisera bland mammans sminkgrejer!


Hennes egen reaktion när hon såg sig i spegeln: mina kinder! smutsiga, behöver vatten. Kanske håller hon sig ifrån sminkväskan ett tag...

Det här är jag

Här hamnar tankar om det som rör sig i livet, en del om inredning och huset som är i ständig förändring. Stora förändringar som tillbyggnad, väggrivning, takprojekt och annat men även små förändringar som pyssel och pynt här och där. Tankar och bilder på

Bloggar jag brukar följa

TÄVLINGAR

 

 

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Fråga mig

4 besvarade frågor

Så många läser här varje dag...

Bloggemenskap


Ovido - Quiz & Flashcards