husnr3

Direktlänk till inlägg 13 mars 2012

Judit 2 1/2 år

Av Jessica - 13 mars 2012 10:04

I förra veckan blev stora tjejen hela 2 1/2 år!


 

  • Pratar, pratar och pratar nästan hela tiden och talet utvecklas verkligen från vecka till vecka. För nån vecka sen sa hon både baban och babong men nu kan hon säga banan och ballong istället.
  • Älskar att sjunga eller egentligen när vi sjunger och hon får sjunga med. Blinka lilla stjärna var favoriten för nån månad sen men nu är det nog ramsan om Olle-Bolle som hon gillar mest, tror det är en norsk ramsa från början?
  • Pratar som sagt mycket och bra och vi förstår i stort sett allt hon säger om man bara sätter in det i rätt sammanhang. Byter ut R mot L eller J och kan inte heller säga V som i Vide. Ett av de roligaste orden jag tycker hon säger nu är LERA som på hennes språk blir JELA istället för LEJA som jag tycker hade varit mer troligt. F i början på ord blir S, hon har även svårt med vissa dubbla konsonanter i början av ord. Så fickor och flickor blir båda sickor.
  • Går på gympa en gång i veckan och det går sådär, hon älskar allt med hinderbanan men har svårare med övningarna när alla barn ska göra likadant samtidigt, tror hon får lite prestationsångest och blir blyg.
  • Har stl 92 på de mesta kläderna men även enstaka plagg i både 86 & 98.
  • Avskyr sin overall och ett av de vanligaste uttrycken här hemma är ”behöver inte ha uveroll”, följt av ”inte regnbyxor heller”. Hon vill således bara ha jacka när vi går ut.
  • Det hon avskyr mer än overallen är vantar, hon har i stort sett aldrig vantar på sig, möjligtvis i vintras när det var 10 minusgrader och hon själv insåg att hon frös.
  • Älskar sin lillebror mycket och kramar och pussar gärna honom men har även börjat sopa till honom ibland när han tar hennes grejer, särskilt förtjust är lillebror nämligen i att ta tutten från hennes mun.
  • Gillar alla kläder med fickor och det får gärna vara luva med. Just nu är det mycket skumpebyxor o känning som gäller, eller gärna byxor o känning. Är bestämd vad hon vill ta på sig och velourbyxor eller vida byxor går bort. Så mycket av mina fina pomp-de-lux kläder jag köpt kan jag nog sälja eller skänka. Gillar jeansleggings och brukar säga ”de är tajta” när hon har på sig dem. Allt i stuprörsmodell funkar således bra.
  • Alla barn gillar ju onepiece – utom Judit! Den från Ullared vägrar hon ha på sig medan den från Kappahl åker på ibland, med aldrig med förtjusning.
  • Vaknar ofta vid halv sju-sju och då funkar både dagvilan (max 30 min) och att hon lägger sig strax efter sju utan bråk. Men så fort dessa rutiner rubbas blir det problem med både dagvilan och nattningen så ibland får hon somna i soffan och då blir alltid klockan mycket vilket leder till att hon sover länge på morgonen. I måndags var det nog nytt rekord då hon sov till halv tio!!
  • Trotsar och testar som många andra i samma ålder, ibland blir man riktigt arg och ibland är det så att man bara kan skratta åt henne. Har fått sin mamma att gråta en gång och det var i fredags när jag var hemma och var sjuk. Hon slog både Vide och Milla och bara skrattade när jag bad henne sluta, mitt tålamod brast men istället för att bli arg som jag brukar så blev jag bara ledsen.
  • Lite snål med både pussar o kramar men nån varje dag brukar det bli.
  • Gillar dagis och lämningarna är aldrig några problem längre, däremot pratar hon aldrig om dagis när vi är hemma, förutom i helgen när hon sa ”gillar inte dagis – är äckligt” ”smutsigt där”…. Vad hon nu hade fått det ifrån?
  • Mycket och stor fantasi och det är inte bara sanningar som kommer ur den lilla munnen.
  • Var på BVC i förra veckan och väger nu 12,4 kg och är 92 cm lång, Hon följer fortfarande sin viktkurva men har hoppat ner en kurva på längden och ligger nu på medelkurvan.
  • Sover med tutte o Leo samt Nallen, gärna oxå Lilla böön (björn) om vi hittar honom
 
 
Fröken M

Fröken M

13 mars 2012 13:59

Hon är ju stora damen !!
Innan man fick barn skrattade man åt flk som sa att man skulle ta vara på tiden för att den "springer iväg" - men det är inte förän nu jag inser hur rätt dom hade ;)

http://www.frokenmela.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 20 april 2016 21:08

Inte för att vi varit på mossen så många gånger men varje gång regnar det mer eller mindre.... Lugnet inne på Naturum finns inte nån annanstans. Att sitta vid de stora glaspartierna och titta ut samtidigt som det nästan är helt tyst förutom...

Av Jessica - 20 april 2016 21:00


Det händer sällan men i år kunde vi sitta ute och äta födelsedagskvällsmat! ...

Av Jessica - 10 april 2016 19:44


Ok då! Kanske lite onödigt då lådan redan är full - men gick inte att låta bli då V verkligen gillar pirater och tigrar just nu. Och så kanske hammare hade passat bättre än ? visseligen men går ju inte få allt. ... ...

Av Jessica - 8 april 2016 06:49

Låter bilderna tala för sig själva! Mysigt kul o rätt dåligt väder... ...

Av Jessica - 8 april 2016 06:44

Veckan innan påsk i mars hade vi riktigt vårväder och hängde ute och njöt! ...

Det här är jag

Här hamnar tankar om det som rör sig i livet, en del om inredning och huset som är i ständig förändring. Stora förändringar som tillbyggnad, väggrivning, takprojekt och annat men även små förändringar som pyssel och pynt här och där. Tankar och bilder på

Bloggar jag brukar följa

TÄVLINGAR

 

 

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Fråga mig

4 besvarade frågor

Så många läser här varje dag...

Bloggemenskap


Ovido - Quiz & Flashcards