husnr3

Alla inlägg under november 2011

Av Jessica - 8 november 2011 16:21

Hög tid att plocka ner sommarjackorna i källaren - men undrar bara: hur många jackor kan 2 1/2 person egentligen ha?



 

Berget av jackor ska sorteras...


Av Jessica - 7 november 2011 20:37

Ny vecka och nya utmaningar när det gäller matlagning och planering! Vi gjorde grovjobbet med planering redan förra veckan så nu gäller det bara att laga och såhär blir det hos oss:


Måndag: ugnstekt falukorv med potatismos

Tisdag: Lindas kyckling med basilikaris

Onsdag: Köttbullar med sås och potatis

Torsdag: ett nytt laxrecept, ska kolla och uppdatera här...

Fredag: jag på tjejmiddag, resten av familjen har inte bestämt sig än

Lördag: Laxpytt

Söndag: Köttgryta som vi har nästan färdig i frysen och till kvällen sallad med varmrökt lax


Av Jessica - 7 november 2011 20:11

Har spenderat hela helgen hos älskade syster och Micke i Stockholm och därför har det blivit lite (=mycket) fattigt med inlägg här på bloggen, likaledes när det gäller bloggläsning så jag har en del att ta igen i veckan!


 

På fredagen jobbade Micke så vi andra tog oss in till stan för lite shopping, skulle bl.a köpa en present till syster (tur det för några andra fick hon inte då jag glömde dem hemma!) och sen skulle vi bara kolla runt lite... barnen skötte sig riktigt bra. Tog pendeltåget in för vi trodde att Judit skulle tycka det var roligt men INTE, tror hon tyckte att det var för mycket folk överrallt för flera gånger sa hon åka hem åka hem.


 

Lördagen bjöd på rätt OK väder så vi for till Lida som ligger nån mil utanför Tullinge, där finns mängder med motionsspår, värdshus, slalombacke mm och det var faktiskt där som Skogsmulle föddes för drygt 50 år sen! Alla utom barnvagnen och jag tog en tur på Fjällfinas stig bland stenar, rötter och mossa och efter det grillade vi korv och hade det MYSIGT! Jag gillar verkligen utemat...

 


 


Lite shopping till mig hanns såklart med, i Kungens kurva har MQ en outletbutik så där inhandlades en del baskläder som jag behöver nu när det håller på att bli kallt!! Betalade 1100 kr för kläder som normalt hade kostat 3000 kr och det är jag riktigt nöjd med! 50% på allt var standardpriset och sen hade de halva priset på det på en del plagg oxå! Rekommenderar alla ett besök där om ni är i närheten - bl.a köpte jag tre baslinnen för 100 kr! Brukar kosta 129 kr st! Vill såklart visa er men ursäkta de pinsamt dåliga fotona...

Av Jessica - 3 november 2011 06:31

Bloggen har blivit bredare och därför var jag tvungen att göra en ny header, passade på att byta namn på bloggen oxå!


Spelar ju  ingen större roll vad man kallar sin blogg men jag har egentligen aldrig trivts särskilt bra med "Vad händer hos oss?" så nu blev det en annan enkel titel istället "Livet hos familjen vanlig..."


Gillar ni den nya headern? Även ni som inte brukar lämna en kommentar får gärna göra det, brukar fundera vilka det är som är här inne och läser ibland utan att lämna avtryck.

Av Jessica - 2 november 2011 21:24

Bloggade ju i förra veckan om bilbarnstolar och fick en hel del hjälp från några läsare... en del tyckte si och en del tyckte så och det är nog så att de allra flesta stolarna av kända märken är bra på olika vis och säkra tror jag oxå de flesta är.


Så i valet mellan Britax och BeSafe blev det priset som avgjorde, Britax fick oxå bäst betyg på bäst-i-test.

Britax Multi-tech heter just denna stol och vi beställde de båda på Jollyroom där de hade kampanjpris just nu. 2495 :- istället för drygt 3500 kr.

 


Mannen har varit o hämtat stolarna idag. Montering imorgon (om han lyckas) och så får jag be att få återkomma om vi blir nöjda eller inte.

Av Jessica - 2 november 2011 20:00

Nu har hon varit 2 år i två månader, tiden går fortfarande galet fort!

Talet har utvecklats enormt på bara de två senaste månaderna. Skräp har gått från äp via käp till skäp, vatten har blivit jatten efter att i somras varit kallat gacket.


Hon bildar nya meningar med flera ord i rad hela tiden och har inte längre "standardfraser" som hon ofta använde sig av tidigare. Kan inte säga F utan ersätter med S och har även lite svårt för ord som börjar på T, istället blir det ofta K som i kannborste (tandborste). Sig själv kallar hon nu för Jidit och lillebror heter Jide. Just nu är "hänga me" en av favoritfraserna och igår när hennes "mina kompisar" (säger hon oxå ofta) stod utanför och väntade på henne sa hon "häng me" när hon kom ut och de skulle gå iväg. Att kompisarna är 8 år och borde bestämma över henne spelar mindre roll. Ett annat uttryck hon använder dagligen är "hoppa opp" när hon vill att vi ska resa oss och följa med henne. När hon inte klarar att säga hela ordet säger hon oftast slutet, därför blir potatis "tatis" och elefant blir "sant" (kan ju inte säga f). Potatismos och andra sammansatta ord brukar hon vända på och således heter potatismos mostatis i hennes värld.


Hon lär sig oerhört fort, berättade ena dagen vad jag heter (det har vi nog liksom glömt tidigare) och hux flux minns hon att jag heter eskicka (Jessica) och att pappa heter Deas. Och vilket minne hon (ja alla barn jag vet) har! Häromdagen ville hon ha en liten yoghurt och då sa jag att nej, de är slut. Pappa köpa pengar svarade hon och varje gång hon får en liten yoghurt efter det säger hon Pappa köpt pengar! Pengar är oxå lösningen på det mesta. När hon tog sönder mina glasögon för ett tag sen sa hon direkt: Köpa pengar! Ja, tänk om livet vore så enkelt att man inte behövde tjäna in de först...


 


Fortfarande älskar hon allt som är gosigt, dvs mjukt och lent. Hittar hon en liten bomullstuss nånstans håller hon hårt i den resten av dagen och gosar mot kinden. Favoritgosen här hemma är IKEAs stora golden som vi kallar Leo, hans svans är standard när hon ska somna på kvällen. Men även många andra funkar och är vi iväg går det lika bra med gosefilt, nalle eller litet gosedjur.


Har stenkoll på vad man lovar. Säger man t.ex att du får tomat när du har ätit upp pastan så är det inte en chans att hon glömmer utan så fort pastan är slut säger hon NU mat (tomat).



         


Har just börjat på dagis (sen några veckor tillbaks) och det funkar bra, är inte särskilt ledsen när vi lämnar och brukar vilja hänga med hem. Tror inte hon har vant sig vid tempot där riktigt än, är ju inte van vid full rulle och många barn omkring sig.


Har mest stl 92 på kläderna men 86 funkar oxå, framför allt på tröjor. Har varken vägt eller mätt henne på länge men gissar på 87-88 cm lång och runt 11 - 12 kg.

Av Jessica - 1 november 2011 16:12

I helgen ska vi fira syrran som fyller år om en månad idag, exakt! Hon har bl.a önskat sig en ny necessär från 10 gruppen men frågan är vilken jag ska välja?


Alla de här, och fler, fanns på tiogruppens hemsida. Kanske besöker vi butiken på Götgatsbacken istället så får hon välja själv.



 



Vilken är er favorit?

Av Jessica - 1 november 2011 12:37

Här hemma har vi skrivit matsedel (IGEN) sen några veckor tillbaks men trots det slarvar vi med matlagningen och hoppar över och käkar mackor istället - inte bra!! Testar därför att skriva matsedeln här och se om det kan skärpa till oss lite...


Den här veckan blir det bara nya rätter varav två från viktklubb.


Måndag: smakrik korvpanna

Tisdag: dillkyckling med kokt potatis

Onsdag: burgundisk färsgryta

Torsdag: McDonalds

Fredag: lunch på söder, middag i Tullinge

Lördag: picknick i skogen, middag i Tullinge

Söndag: tidig middag i Tullinge innan vi åker hem....


Som ni förstår är det veckoslut i Stockholm hos kära syster med sambo som gäller för oss - utom R o Milla som får stanna hemma och vad de ska äta det får frysen berätta för matlagning står nog inte högt på agendan utan det som gäller för R är snickra snickra och åter snickra!

Det här är jag

Här hamnar tankar om det som rör sig i livet, en del om inredning och huset som är i ständig förändring. Stora förändringar som tillbyggnad, väggrivning, takprojekt och annat men även små förändringar som pyssel och pynt här och där. Tankar och bilder på

Bloggar jag brukar följa

TÄVLINGAR

 

 

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Fråga mig

4 besvarade frågor

Så många läser här varje dag...

Bloggemenskap


Ovido - Quiz & Flashcards