husnr3

Alla inlägg under november 2011

Av Jessica - 14 november 2011 19:44

Efter förra veckans vägning som visade på lite + efter en svullhelg är jag mer än nöjd och glad för morgonens vägning som visade totalt -1,4 kg på 2 veckor!!!


Att passen på gymmet och löprundorna i skogen lönar sig är jag så lycklig för! Och så håller jag ju faktiskt igen på det här med både mat och sötsaker oxå   


Just idag var det faktiskt dax för lite "gamla goa minnen", efter jobbet tog jag bilen till elljusspåret där jag bodde (inte på spåret men bara 150 m därifrån) tidigare, då, innan jag träffade Ralle. I just det spåret har jag både gått och sprungit många rundor, ensam eller med Moa (hunden). Och väldigt ofta saknar jag att ha så nära till ett elljusspår - rent motionsmässigt var det ett absolut perfekt boende   Men tror att det får bli mitt lilla måndagsspår, kul med lite variation på löprundorna ju.


Förändring de senaste 2 veckorna: - 1,4 kg

Förändring totalt: -8,1 kg

Kvar till målvikt: 4,7 kg

Kvar till drömvikt: 8,6 kg

Av Jessica - 13 november 2011 19:57

Förra fredagen VANN JAG i Blingos Happy friday-tävling på facebook!!

 Gissa om jag blev glad   500 kr att handla för i deras webshop!


Så i en vecka har jag funderat på vad jag skulle beställa och det blev till barnen denna gång med även om de har mycket fint även till vuxna, kände dock att det inte var nåt som direkt passade mig i just denna collectionen och så beställde jag ju några plagg från deras outletshop för några veckor sen...


      

Funderade ett tag på några av dessa....


      

Men till slut blev det dessa, 2 mössor som ska sparas till våren och så en liten pyjamas till pojken eftersom han just nu håller på och växer ur stl 68 och vi inte har särskilt många (3 varav 1 rosa)  i stl 74 (vilket var det jag köpte alltså)

 

Ska absolut fortsätta tävla i alla bloggtävlingar och på fb - det kan ju löna sig!

Av Jessica - 13 november 2011 16:22

Ja, nu börjar söndagen lida mot sitt slut och här i huset har vi haft en ganska vanlig helg faktiskt!

 

  
Var snälla och titta bara på barnet...


Som vanligt nu för tiden börjar vår helg redan tidigt på fredagen eftersom R bara jobbar halvdag, så vid två var det babysim med Vide och sen vid tre var jag och Judit och badade på familjebadet för första gången!!! Här i byn har de ingen liten bassäng utan det är 80-100 cm på det grundaste stället så det blev till att bära Judit hela tiden. Hon var lite skeptisk i början men sen tyckte hon att det var SUPERKUL och sa flera gånger Jolit mamma, jolit jag tycker! 



   Min söting!   Kvällen spenderades på tjejmiddag i Värnamo där jag åt sjukt mycket mat men bara 5 godisbitar!! Precis allt föll mig i smaken, från förrätten som var kantarell & getostpaj (brukar inte vara förtjust i nåt av det men tillsammans blev det mums), följt av ugnsbakad lax med kokt potatis, sparris och kall sås. Och desserten sen!! Apelsinchokladmoussepaj - mi lajk mycke   


Lördagen innehöll bowling, som ofta i vår familj! Dubbelt borta för R - de vann!! Enkelt hemma för oss - vi förlorade! Men jag slog nytt säsongsbästa och är nöjd med min insats iaf... och efter matchen hann jag med ett snabbpass på gymmet - ibland är det lite segt innan jag kommer iväg dig men väl där känner jag att jag blir starkare och mår så mycket bättre ju!


 På eftermiddagen hängde Judit med mormorn hem på cykeln och sen hämtade jag henne vid halv åtta så inget glas vin för min del.... trodde att det skulle dröja många år innan jag "var tvungen" att hålla mig nykter för att kunna hämta henne - hihihi. Sen blev det mys i tv-soffan för hela familjen (Vide ville inte heller sova) och Judit fick faktiskt somna i soffan - var länge sen vi myste bara familjen och ännu längre sen hon somnade i soffan.


Idag har vi mest ägnat oss åt tillbyggnaden, Judit har varit med mormor i stort sett hela dagen. Först följde hon med henne på tipspromenad och efter middagen följde hon med henne hem och skulle hjälpa till i trädgården. Får se när hon kommer hem... idag har vi iaf monterat vår gamla barnstol i mormors bil så vi slipper hämta henne. Fast först hade vi lite mys i sängen på morgonen och efter det hann jag med en träningsrunda med Milla - gick nog 20 minuter med henne utan koppel (bara där vi var själva) och det funkade över förväntan. MÅSTE ta tag i det här  med hennes träning snart, är så roligt när vi väl är ute ju   


Har fått lite nya idéer när det gäller tillbyggnaden oxå, men det får jag skriva eller visa nån annan gång. Inte så spännande att jag beskriver det här för er som aldrig sett det live ju! Men jag tror att det kommer att bli jättebra.

Av Jessica - 11 november 2011 16:34

För 6 månader sen kom vår underbara lillkille till världen! Varje dag sen dess har vi glatt oss åt vår underbara gosunge.


 

Testar majskrokar för första gången idag.............. och här är jag på babysim idag, lite allvarlig men så hade jag bara sovit en timme totalt på hela dagen... och trots det klarade jag att dyka från skumgummimattan!


  • Är nästan alltid en riktigt go o glad kille, skrattar särskilt när man hämtar honom i sängen på morgonen.
  • Sover oftast mellan 19-20 och 12 timmar framåt, ibland får man väcka honom på morgonen. Äter inget på nätterna. Somnar oftast i sin egen säng.
  • Sover på rygg, ibland med kroppen lite vriden och huvudet åt sidan. Gillar att ha en gos över huvudet.
  • Har stl 68 på bodies och tröjor, på byxor har han både 62 & 68.
  • Kan ”prata” på ordentligt emellanåt och skrattar eller gurglar ofta högt, särskilt när storasyster busar med honom. Låter betydligt mer än vad Judit gjorde vid samma ålder och ibland kan han hålla låda flera timmar i sträck.
  • Har stl 4 på Liberoblöjorna.
  • Sover oftast en längre tupplur på eftermiddagarna, mellan 2 & 4 timmar. På förmiddagen brukar han somna i vagnen när vi går och lämnar Judit på dagis och sen väcker jag honom oftast när vi kommer hem vid tiotiden. Sover allra bäst ute i vagnen.
  • När han sover i sängen brukar han nöjt ligga kvar en bra stund efter han har vaknat och prata för sig själv.
  • Äter välling sen några dagar tillbaks och det funkar bra, än så länge gör vi den lite tunnare så att den mer liknar ersättning. I övrigt äter han gröt två gånger och vanlig mat en gång, det vi har testat hittills är rotfruktspuré, laxpasta med blomkål och rotfruktsgryta med äpple. Rotfruksgrytan är en klar favvis.
  • Sitter stabilt och bra i barnstolen och ganska ofta får han sitta där när vi är i köket och fixar, roligare att komma högre upp än i lära-gå-stolen.
  • Har VERKLIGEN UPPTÄCKT SPOTT O FRÄS! Ibland får man sig en dusch rakt i nyllet...
  • Har varit lite hård i magen ett tag så vi har endast gett honom katrinplommon- och päronpuré vilket han verkligen gillar. Får väl snart testa annat frukt, t.ex banan.
  • Gillar att sitta i lära-gå stolen och pussas med Nalle Puh, har bara suttit i hoppgungan en gång och gillade det sådär, är långt ifrån lika hoppig som storasyster var.
  • Har vänt sig från mage till rygg 5 gånger (3 ggr en dag  och 2 ggr en annan) men aldrig från rygg till mage och verkar inte heller särskilt intresserad av att försöka. Gillar sådär att ligga på mage, ibland funkar det en halvtimme och andra gånger bara fem minuter.
  • Ålar sig baklänges/uppåt ibland när han ligger på rygg men ligger i övrigt väldigt still.
  •  Gillar att stoppa händer eller annat i munnen.
  • Har blivit en riktigt tutt-kille, dvs vill gärna ha nappen när han är trött eller ledsen och även annars me…
  • Gillar att sitta i knät, förutom när han blir trött. Då vill han att man lägger honom ner, helst i sängen så att han kan få sova. Har bara somnat i famnen 5 gånger eller så.
  • Bumbon funkar bättre nu än för en månad sen då han bara spände ryggen i en båge och försökte ta sig därifrån, nu kan han sitta och ”leka” ganska långa stunder.
  • Har upptäckt fötterna och leker framförallt med dem när han ligger på skötbordet.
  • Gillar att bada och går på babysim varje fredag, att dyka är sådär men gillar det mer och mer.
  • Är kittlig på halsen och i armhålorna samt på fötterna och allra roligast är det när storasyrran kittlar honom.
  • Älskar sin storasyster och tittar oftast med beundran i blicken på henne – även om hon är ganska ego just nu och inte låter honom låna några grejer.
  • Lik pappa säger de..... och även lik storasyster!
Av Jessica - 10 november 2011 19:46

   


Inte trodde jag att Judit var så stor att hon kunde hjälpa lillebror äta men idag visade hon vad hon kan! Men inte blev det mycket till honom inte, först käkade hon upp resten av vad som fanns kvar av katrinplommonpurén.

Av Jessica - 10 november 2011 19:30

En alldeles "egen" cykelväg!


 


Cykelväg istället för vanlig trottoar kommer bli såååå bra och vi gillar redan - fast den inte ens är klar!

Av Jessica - 9 november 2011 20:10

Idag har det varit jobb för hela slanten och därför inte särskilt mycket kul att bjuda på här på bloggen. Tänkte istället tipsa om en bok som jag köpte av Wilma som sålde jultidningar för ett tag sen. Att det blev just denna berodde faktiskt mest på att jag tyckte att den vore snygg att ha på bokhyllan!


 


Har inte hunnit kolla igenom än men kanske blir det nåt vi kan laga nästa fredag.

Nån som har köpt eller lånat denna?

Av Jessica - 8 november 2011 19:29

 


Har ni smakat denna nån gång?

Enl Judit inte något att rekommendera, inte gilla sånt var hennes kommentar!

Det här är jag

Här hamnar tankar om det som rör sig i livet, en del om inredning och huset som är i ständig förändring. Stora förändringar som tillbyggnad, väggrivning, takprojekt och annat men även små förändringar som pyssel och pynt här och där. Tankar och bilder på

Bloggar jag brukar följa

TÄVLINGAR

 

 

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Fråga mig

4 besvarade frågor

Så många läser här varje dag...

Bloggemenskap


Skapa flashcards