husnr3

Direktlänk till inlägg 20 september 2011

Jag är stolt

Av Jessica - 20 september 2011 15:58

Jag brukar inte ha svårt att säga vad jag tycker men i vissa sammanhang har man ju lärt sig att det är bättre att hålla tyst men idag gick jag ifrån det och sa NEJ när det var en sak som inte var OK, och det är jag stolt över!


Vi var på BVC på föräldraträff om att sätta gränser för våra tvååringar, jag och ett gäng andra mammor med barn samt ett par (ja, med utländsk härkomst) där mannen sa att "man säger till två gånger sen är det svish svish" och så slog han med händerna i luften.... frun försökte skoja bort det och psykologen hon salite lugnt att i Sverige är det inte tillåtet och vi andra bara satt där tysta och trodde att han skojade.


Men efter att ha lyssnat på honom och hört honom säga samma sak sisådär 10-15 gånger och dessutom berätta att hans pappa gjorde så på honom och hans 6 syskon. Men då  kunde jag bara inte hålla tyst utan sa att här i Sverige har vi våra regler och passar inte de kan man faktiskt bosätta sig nån annanstans. Han käftade emot såklart och sa att han gör som han vill i sitt hus men jag käftade tillbaks och psykologen höll med och sa återigen att det är förbjudet med aga i Sverige.


Vet inte men en anmälan till soc kanske är på sin plats? Eller så har de kanske redan koll på honom - dumma karl!

 
 
Ingen bild

Anna o Wille

20 september 2011 16:13

Bra gjort...!!!

Tycker absolut att du ska va stolt över att du sa ifrån....
Tror tyvärr att det finns väldigt många barn som får styk hemma....

Kram kram

 
Ingen bild

Victoria

20 september 2011 16:19

Bra gjort starkt att våga stå upp att slå barn är verkligen inte ok

 
Ingen bild

DANIELA

20 september 2011 16:26

Nämen vilken hemsk pappa!!! Jag tyckte det var bra gjort Jessica som vågade säga emot, jag är väldigt stolt över dig oxå!!! Man kan ju kanske undra om han nu "vågar" berätta hur man uppfostrar sina barn så kanske han är ännu värre hemma, Usch stackars barn!! Kram

 
Emilie

Emilie

20 september 2011 22:45

Instämmer, bra gjort! Richard skulle ev ha gått men han hade sovit en timma när jag gick upp, och sen vid 13 hade han lyckats få till 45 minuter till så det var inte läge för honom att gå idag.
Jag tror aldrig han(den där pappan) skulle ändra sig, för lika självklart som det är för de flesta av oss att inte slå/aga är det ju för dom att slå/aga. Sorgligt, men sant. Dom bygger respekten på rädsla vilket är synd, den lata vägen. Undra hur han själv känner inför sin pappa då om han blev slagen själv.

http://lindgatan.bloggplatsen.se

 
Elin- mamma till Alicia

Elin- mamma till Alicia

23 september 2011 14:48

Bra gjort av dej att du vågade säga emot. Slå barn är inte ok!! usch.

http://elinvictoria.bloggplatsen.se

 
Josse

Josse

23 september 2011 20:25

Oj ja det var bra gjort av dig, jag är också annars väldigt "feg" i såna sammanhang. Men att slå barn är ju verkligen inget man bara kan sitta och hålla med i!!

http://annajosefin.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 20 april 2016 21:08

Inte för att vi varit på mossen så många gånger men varje gång regnar det mer eller mindre.... Lugnet inne på Naturum finns inte nån annanstans. Att sitta vid de stora glaspartierna och titta ut samtidigt som det nästan är helt tyst förutom...

Av Jessica - 20 april 2016 21:00


Det händer sällan men i år kunde vi sitta ute och äta födelsedagskvällsmat! ...

Av Jessica - 10 april 2016 19:44


Ok då! Kanske lite onödigt då lådan redan är full - men gick inte att låta bli då V verkligen gillar pirater och tigrar just nu. Och så kanske hammare hade passat bättre än ? visseligen men går ju inte få allt. ... ...

Av Jessica - 8 april 2016 06:49

Låter bilderna tala för sig själva! Mysigt kul o rätt dåligt väder... ...

Av Jessica - 8 april 2016 06:44

Veckan innan påsk i mars hade vi riktigt vårväder och hängde ute och njöt! ...

Det här är jag

Här hamnar tankar om det som rör sig i livet, en del om inredning och huset som är i ständig förändring. Stora förändringar som tillbyggnad, väggrivning, takprojekt och annat men även små förändringar som pyssel och pynt här och där. Tankar och bilder på

Bloggar jag brukar följa

TÄVLINGAR

 

 

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Fråga mig

4 besvarade frågor

Så många läser här varje dag...

Bloggemenskap


Skapa flashcards