husnr3

Alla inlägg under augusti 2011

Av Jessica - 11 augusti 2011 21:30

Ett  långt och "tråkigt" inlägg bara för min egen skull, finns nog ingen som orkar läsa hela.... men kul att gå tillbaks o kolla på om några år. Och så var det bara 1 månad kvar tills hon fyller 2 år - vår lilla tjej blir bara större och större!


Och mycket är det som händer i hennes liv just nu, mest det som rör talet såklart. Hon säger 2, 3 eller 4 ords meningar flera gånger varje dag och lär sig även nya ord hela tiden. Gillar ju att härma som alla andra i hennes ålder... några av de nyaste orden är nektarin, sköldpadda och knäckemacka. Har bytt ut K i början av många ord mot N (men det kanske hon hade gjort redan förra månaden?). Imorse snodde Milla min sko och Judit blev arg och följde efter henne. Hittade skon och utbrast "Dä ä den" och sen "Mija to den" (ungefär som vi pratar här i Småland, utan R). Bad nyss om "mök i glaset" nu till frukost.


 

Sa om dig till pappa för första gången idag, vilket vi tror betydde tycker om dig. Stort isf för en tjej som i förra veckan (och tidigare) skrek NEJ varje gång man sa till henne att man älskade henne! När han kom hem från jobbet sa hon äsling vilket vi tolkade till älskling. Dum som jag var frågade jag om hon älskade mamma oxå  - till svar fick jag en "karatemove" i fejan!


Gillar att springa nischis (=nakenfis) men tyvärr blir det inte ofta hon får göra det eftersom både nr 1 och nr 2 hamnar här och där på golvet. Avskyr oftast att byta blöja, särskilt på morgonen...


Har precis börjat med en ny sovrutin, nu efter semestern. Vi lägger oss med henne i sängen och läser en saga och sen sätter vi oss en liten stund på stolen jämte innan vi lämnar henne före hon somnat. Lite kort tid för utvärdering men det funkar sådär. Oftast illgråter hon en stund för att sen lugna ner sig om man går in igen (OK inte bra), sitter 3 minuter till och sen lämnar henne igen. Vaknar ofta mellan nio o tio men då brukar det räcka med att man går in, stannar nån minut och sen går och säger "kommer snart"... däremot oftast inga problem att få henne i säng på lunchen, brukar somna runt tolv och sen får vi väcka henne efter 30 min vilket är värre...


GILLAR musik och att dansa, gillar INTE att sitta still förutom när man läser bok då förstås. Pysslar mycket med sina dockor och kör vagn och bäddar. ÄLSKAR när man läser bok, helst om hon får bläddra...Är nästan alltid väldigt snäll mot lillebror och har precis blivit intresserad av när jag matar honom. Pekar på mina bröst och kallar dem för pickar (=prickar), tycker antagligen att de ser ut ungefär som alla mina leverfläckar.


Har TEMPERAMENT! Blir ARG när nåt inte går som hon vill, spänner käkarna och gör grimaser men skriker bara ibland. Och det går snabbt över. Mycket KÄV (själv) är det och senaste veckan har det även blivit mycket MIN och MITT. Låna hennes grejer är inte poppis. Gillar inte att borsta tänderna, dock blir det inte lika mycket tvång som tidigare utan nu är det mutor som gäller. Om du vill ha din tutte/läsa bok/se på Nicke mm måste du borsta tänderna först. Funkar rätt OK.


Vet hur det mesta funkar och har stenkoll på vems saker som är vems, och rätt ska vara rätt. Om jag lånar nåt av R blir hon arg och säger att det är PAPPAS! Alltid väldigt viktigt att KNÄPPA fast sig, vilket hon gör själv. Än så länge kan hon dock inte knäpp UPP på egen hand. Tål inte att mjölkpaketet eller annat står på bordet utan att man skruvar på korken.


Lekparken är såklart fortfarande ett av hennes favoritställen och hon skulle utan problem kunna tillbringa flera timmar varje dag där, synd bara att jag inte orkar det. Det första hon säger när man frågaar vad hon vill göra är : GUNGA! Älskar alla sina gosar ( och allt annat som är mjukt, t.ex kläder eller mattor) och har ofta med sig ett helt gäng när hon kommer till oss på natten. Det första hon frågar efter om hon blir ledsen är "tutte" och "gos", sen kanske det kommer "mamma" eller "pappa"... Har överhuvudtaget tutte väldigt mycket...


Kissa eller bajsa på potta eller toalett är ingen höjdare. När vi frågar om hon vill kissa på pottan svarar hon enkelt NEJ. Varför inte undrar vi. KOMMER INGET säger hon bara då..... och det gör det ju aldrig...


Frukost funkar rätt bra nu för tiden, äter yoghurt/gröt, macka och gärna ägg. Vill ha nos (juice) att dricka jämt men det får hon inte. Annars har hon börjat äta mer av vanlig mat oxå, pasta o potatis men helst inte ris. Lax käkade hon häromdan och igår kyckling. Älskar FRUKT & BÄR, samt tomat, gurka, majs och sallad. Hajon är en av favoriterna och så äppe såklart.


Dagens vanligaste uttryck är nog oschan = ojsan vilket används flitigt till både höger och vänster hela tiden... gärna samtidigt som man slår handen för munnen och spärrar upp ögonen!




Av Jessica - 11 augusti 2011 21:07

Lillkillen har hunnit bli 3 månader, pigg liten krabat vi har. Som är sååå snäll och bara hänger med. Vaken en hel del (timmar i rad) men sover ändå större delen av dagarna och även på nätterna. Sen nån vecka tillbaks äter han vid tiotiden och sover sen till sex eller så. Tycker jag är helt OK. Tror inte heller att jag har behövt vagga honom till sömns en enda gång hittills, inte ens när jag ammade mitt i natten - la bara ner honom så sov han!!


 


Är oftast nöjd bara han får ligga på rygg nånstans, magen ingen höjdare än - precis som Judit... älskar när nån pratar med honom och klappar på magen eller kittlar honom. Då skrattar, "pratar" han högt! Har börjat gunga över till sidan ibland och flyttar sig även uppåt genom att sparka med fötterna.


Somnar nästan alltid när vi lägger honom nånstans men de senaste veckorna har han även varit nöjd med att somna i famnen vilket är praktiskt när man inte är hemma. Gillar babyskyddet i bilen, när bilen rullar, eller hemma. Blir däremot jättearg/ledsen om han sitter fast i bilen när den står still!


Älskar även att ligga på skötbordet och tycker det är roligt när man drar kläderna över huvudet.


 

Har lite problem med magen, går flera dagar mellan bajsningarna och han pruttar friskt och doftande hela dagarna. Höger öga rinner och klabbar återkommande men blir aldrig värre..

Av Jessica - 11 augusti 2011 09:51

Om några månader ska storskruttan börja dagis och jag vet inte riktigt hur vi ska få det att gå ihop här på morgonen! Dagis börjar kl 9 och Judit brukar sova till 8 och så tar det väl lätt 30 min för oss att ta oss dit...


Inga problem alltså om det inte vore det här med frukost! Just nu är kl 9.56 och vi (läs Judit) har ätit frukost sedan kl 9!! Snart en timme alltså... visst är jag jätteglad att vi har lyckats få henne att äta, tidigare har det ju varit lite si och så men det tar sån tid!


Dagens frukost bestod av havregrynsgröt (1/2 dl) med hallon, banan och mjölk. Sen ett kokt ägg följt av 1/2 knäcke, 1/2 kanelknäcke och nu äter hon (helt onödigt) lite rånkex... till det mjölk att dricka.

Av Jessica - 10 augusti 2011 20:58

...  för den som undrar så var det faktiskt superfint väder för exakt ett år sen ! Varmt så man kunde ha linne. Känns rätt långt borta idag för ikväll har det varit busväder, iaf så mycket busväder det kan bli utan att det regnar!!


Gav mig iväg på kvällspromenaden vid halv åtta och fick ta på Vide både mössa och OVERALL, ja ni läste rätt, overall!! Visserligen en tunnare modell som passar på våren och hösten men idag är det ju för sjutton 10:e augusti!!


 

Nä, jag hoppas absolut på bättre väder till helgen!

Av Jessica - 10 augusti 2011 13:40

Idag har vi inte gjort något utan bara tagit dagen som den kommit.... härligt! Är faktiskt riktigt skönt att vara mammaledig även om jag såklart hade önskat lite bättre väder...


 

Efter mys blev det frukost, testade havregrynsgröt med hallon och banan idag igen och det gick väl sådär. Igår käkade hon upp hela portionen och idag lite drygt halva så jag är nöjd. Till det blev det kanelknäcke och mjölk. Själv nöjde jag mig med hallon/blåbärsfil.


Lovade visst på morgonen att vi skulle busa hela dagen så när Stor ville att jag skulle läsa böcker var det bara att sätta sig ner i soffan...



En liten prommis till bibblan har vi oxå hunnit med och sen en tur ner till lekparken för det hade jag visst oxå lovat    

 

Av Jessica - 10 augusti 2011 07:17

Om en månad, helgen 10-11 september ska vi ha dubbelkalas!!


På lördagen blir det bull och kakkalas för vår lilla tjej som då har fyllt 2 år. Hade tänkt bjuda på 7 sorters kakor så nu behöver jag er hjälp för att få tips på vad man kan baka. Hur många hårda resp mjuka kakor? Stora resp små? Och räcker det med en sorts bullar?


På söndagen är det lillebrors tur som då ska döpas och då ska vi bjuda på mat hade vi tänkt, minst varmrätt och efterrätt men kanske även förrätt om jag hittar nåt kul och enkelt.


Som tur är blir vi inte så många, runt 15 så det mesta ska väl gå att fixa. Tyvärr är det ju det där med tiden som kan spräcka schemat lite, vi har ju rätt mycket annat att fixa med härhemma. Men jag tänkte faktiskt ge mig på att baka nån kaka när Judit kan vara med!!!   får väl se hur det går...


Hoppas ni som brukar läsa här men inte kommentera kan tänka till och hjälpa mig!!!

Av Jessica - 9 augusti 2011 21:11

Jag önskar att jag var sådär duktig som alla "riktiga" bloggare, dvs en sån som aldrig glömmer kameran hemma! Istället får jag vara glad de få gånger jag får med mig den ut...


Så var såklart fallet idag, kameran hemma när vi traskade till lekparken och vad jag grämde mig - hade nämligen velat fånga Judits första riktiga "kyss" på bild! Fotade visserligen med mobilen men har ju ingen sladd så den bilden kan jag ju inte lägga upp här...


Den lycklige lille killen som även han var lika intresserad var den något yngre Ludvig - det har hon iaf förstått bustokan. Att man ska välja yngre killar!

Av Jessica - 9 augusti 2011 20:55

Har väntat på det ett tag och nu i eftermiddag skedde det...


Satt och matade Vide när Judit plötsligt började dra upp tröjan och la dockan till magen/bröstet och sa "mata, mata"....


Ville såklart ha sötingen på kort så fram med kameran men direkt när hon hörde att jag tryckte på ON så la hon dockan på bordet och drog ner tröjan! Inga foton här inte!


Och det är klart att man förstår henne - vem vill visa brösten på bloggen!?

Det här är jag

Här hamnar tankar om det som rör sig i livet, en del om inredning och huset som är i ständig förändring. Stora förändringar som tillbyggnad, väggrivning, takprojekt och annat men även små förändringar som pyssel och pynt här och där. Tankar och bilder på

Bloggar jag brukar följa

TÄVLINGAR

 

 

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Fråga mig

4 besvarade frågor

Så många läser här varje dag...

Bloggemenskap


Ovido - Quiz & Flashcards