husnr3

Alla inlägg under mars 2011

Av Jessica - 22 mars 2011 21:08

Vet inte riktigt vad det beror på men ikväll har jag varit så sjukt trött!! Kanske kan vara så enkelt som att det beror på att jag är gravid??


Haft en bra natt, Judit sov i sin säng hela natten och vaknade inte förrän vid sjutiden imorse så det kan jag inte skylla på.


Sen har dagen flytit på i ett bra tempo, Småfolket på förmiddagen, lunch och sen lekpark och eftermiddagsprommis med ärenden runt byn.


 

 Ungefär såhär risig känner jag mig idag!! 


Men så efter kvällsmaten vid sex var det som om luften bara gick ur mig - R fick passa barn och hund så jag fick ta en powernap vid kvart i sju. Som om det hjälpte!! Nä, blev bara till att byta min säng mot Judits istället och så fick R ta med Milla ut på lite träning...


Har hoppat över järntabletterna i några veckor men ska nog testa att käka resten av graviditeten och hoppas jag blir lite piggare!

Av Jessica - 22 mars 2011 08:50

Igårkväll hade vi en diskussion här hemma mannen och jag.


Diskussionen gällde om det gör ondast att klämma en ÖM och STOR finne eller om det gör ondast att föda barn!!


Bakomliggande var såklart att mannen hade en gigantisk finne på axeln som var stenhård och ej klämbar, jag frågade ändå om jag inte fick klämma lite... men NEJ det gjorde så ont!


Tyst sa jag, om två månader ska jag föda barn och det lär göra ONT, är det då så farligt om jag klämmer lite på din finne i några sekunder?! Mannens svar var att jag har INGEN ANING om hur ont det gör att klämma en finne (för det är väl bara män som har finnar?)   


Så det blev inget finnklämmande för mig igår och när det är dax att klämma ut Judits "lillebror" och det gör jävligt ont ska jag tänka på att det ändå inte är något jämfört med att klämma en finne - då lär det gå som en dans...... eller?

Av Jessica - 21 mars 2011 20:46

I förra veckan var jag hos tandläkaren på årlig kontroll och JAG HADE INGA HÅL! För första gången på flera år tror jag.... så därför tjänade/sparade jag ju en del pengar!!


Frågade därför tandläkaren hur mycket det skulle kostat att laga ett hål, kanske 500 kr eller så svarar han !!


500 kr!! Det räcker inte för att jag ska kunna köpa mig de nya bootsen & den nya jackan jag såg i tidningen precis före undersökningen!


 

Boots från Ilse Jacobsen, vill egentligen ha dem i turkost men hittade ingen bild - ett "fynd" för 1699 kr!


   

Snygg vårjacka från MQ för 1499 kr men kanske inget för en småbarnsmamma med busig hundvalp?


Så jag får fortsätta drömma ett tag till - men visst var de snygga??

Av Jessica - 20 mars 2011 20:07

Idag har Judit varit på ett strålande humör under nästan hela dagen vilket avsevärt gör det mycket roligare att vara hemma! Tjejen sov hela natten i sin säng och vaknade inte förrän vid halv sju då hon kom in till oss. Myste lite och lyckades somna om så frukost blev det inte förrän efter halv tio här i huset - när hände det senast?!


  

Rufs?

     

Frukostbus

 

Lagom är INTE bäst!



Eftersom det var ett riktigt strålande vinterväder ute (ja, man kan tyvärr inte kalla det vårväder) gav vi oss iväg på skogspromenad och testade att ha Milla lös (i träningslinan) och det funkade BRA. Hon kom på inkallning både i skogen och den lilla biten vi fick gå inne i byn.


  



UTOMHUSfika hör ju till så det blev det på garageuppfarten hos min mamma! Judit gillar fika = bullar!


    

Utöver det har R hunnit med två arbetspass i tvättstugan och jag har gjort lika många pass vid jobbdatorn och sen tog vi även en extrasväng ut nu i eftermiddag för att lufta både oss, barnet och vovven!

  


 

Jag gillar verkligen när det är sol och fint väder, man blir på så gott humör att lite skitiga golv eller ett halvstökigt kök inte spelar så stor roll!!

Av Jessica - 19 mars 2011 21:04

Idag har vi spenderat större delen av dagen i bowlinghallen - som vanligt kan man nästan säga!! Men nu är det bara en ordinarie spelomgång kvar + kval för Ralle!


Vaknade redan vid kvart över sju så vi har hunnit med en del. Blev lite familjemys i sängen först och sen frukost efter det. Vid halv tio åkte R iväg och då tog jag, Judit och Milla en powernap tillsammans.


Eftermiddagen har alltså spenderats av oss alla i hallen, utom Milla som fick vara hemma över 4 timmar för första gången - och det gick jättebra! Judit busade som vanligt i bowlinghallen med Wilma och Alva, vad skulle vi göra utan dessa tjejer som tar hand om vår unge?! SUPERTACK till dem!


En liten sovstund vid halv sex hann vi oxå med jag och Judit medan R var ute och tränade = stimulerade Milla och sen blev det kvällsmat med 2 efterrätter!!!!! JAG GILLAR!!


Ralles lillebror Samuel ska laga mat på ett bröllop snart så han tränar och testar olika recept så idag fick jag åka dit och hämta 2 sorters chokladmousse med marinerade jordgubbar + vit chokladkaka (typ iaf) med hallonsås - alltihop SÅ GOTT!!


Nu är det bara tv-soffan som återstår och imorgon är det en ny dag...

Av Jessica - 19 mars 2011 08:49

Ända sedan jag och Moa blev själva för 10 år sen har jag varit paniskt rädd för att klippa i pulpan de gånger jag klipper klorna - tack och lov hände det aldrig!


Likadant känner jag nu med Milla och eftersom vi hittills klippt hennes klor varje vecka har jag fått ganska bra träning. Det enda problemet är att jag känner att jag pga rädslan klipper lite mindre än vad som hade varit behövligt så igår bestämde vi att jag håller och Ralle klipper istället!!


    

Ganska blodlösa bilder men ni ser ut mycket potatismjöl det gick åt...


Men det blev inte riktigt bra!


Blodbad kan man kalla det - Milla var hur lugn som helst (skönt) men själv blev jag lite nipprig och fick springa till köket och hämta potatismjöl - TUR att jag äntligen köpte det förra veckan!



Av Jessica - 18 mars 2011 12:13

Av Emilie har jag blivit utmanad att berätta 8 saker om dig själv, skicka sedan vidare utmaningen till 8 bloggar som har färre än 100 besökare/dag. Länka till den som utmanat dig!

 

Inte helt lätt men väl värt att försöka iaf, blir inga direkta sensationer men...

 

  • Ralle är 20 år yngre än min fd och jag kan klart konstatera att 80-talister är att föredra!
  • Vissa dagar är jag helnöjd med bara 1 barn (fast nr 2 snart kommer) men andra vet jag inte om jag vill ha 3 - det får framtiden utvisa?!
  • Som många andra är jag inte nöjd med min lön, pengar är inte allt men önskar att jag tjänade åtminstone några tusen mer i månaden.
  • Fram till 1997 när syrran köpte Tiger var jag jätterädd för hundar trots att jag är uppvuxen med hundar runt mig. När jag var liten och var hos farmor stod jag upp på stolen om hunden = dvärgtax var i samma rum. Nu kan jag inte tänka mig ett liv utan hund!
  • Tycker egentligen att det är rätt kul att träna, framför allt löpning, spinning och styrketräning. Trots det gör jag inget pga dålig karaktär - att äta godis varje dag är däremot inga problem.
  • Är en tävlingsmänniska som ALLTID vill vinna, men är däremot ingen dålig förlorare (oftast iaf).
  • Har KORT stubin   
  • Stressar väldigt sällan, vet liksom inte riktigt hur man gör. Det som inte blir gjort nu blir väl gjort en annan dag...

 

För de som orkar skickar jag utmaningen vidare till följande (vet inte hur många läsare ni har varje dag):

 

Av Jessica - 18 mars 2011 12:11


Tur är väl det för såhär såg Judit ut när hon vaknade imorse, vet inte vad hon gjorde med farmor igår!? Hela örat kladdigt och håret likaså....  

Det här är jag

Här hamnar tankar om det som rör sig i livet, en del om inredning och huset som är i ständig förändring. Stora förändringar som tillbyggnad, väggrivning, takprojekt och annat men även små förändringar som pyssel och pynt här och där. Tankar och bilder på

Bloggar jag brukar följa

TÄVLINGAR

 

 

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Fråga mig

4 besvarade frågor

Så många läser här varje dag...

Bloggemenskap


Ovido - Quiz & Flashcards