husnr3

Alla inlägg under februari 2011

Av Jessica - 7 februari 2011 20:06

Anser mig själv som en ganska jättelycklig människa som har en stor och älskad familj runt omkring mig men ibland blir det väldigt mycket vardag även hos oss.


Idag är en sån dag och jag blir bara så trött, så trött!


Kommer hem efter en heldag på jobbet följt av korpbowling så klockan hinner bli strax efter sju innan jag är hemma. Upptäcker direkt utanför att mannen inte har hållt sitt löfte att byta ytterlampa, inte heller har han hunnit lägga in 3 rena handdukar i skåpet eller packa upp påsen med ren tvätt. Han har oxå glömt att baka brödet som vi satte fördegen på igår eller diska upp dagens disk eller plocka undan nåt särskilt.... och ja, jag blir lite irriterad!


Men att skriva av sig lite hjälper och det är nu jag intalar mig att jag, trots allt mannen inte hunnit idag, ändå är en väldigt lycklig människa som är gift men världens bästa Ralle och så tänker jag på alla timmar han har lagt ner/ska lägga ner på att få vår tvättstuga iordning. Tänker oxå på att jag idag fick Judit att somna i sin säng för första gången på månader... bara det kan göra mig lycklig.


Ja, vad gör det då att det var mängder med saker som inte blev gjorda idag?  Och att jag precis har fått sätta en bröddeg?


Vi är trots allt friska och krya och det är väl ändå det som räknas   .


Men har ni där ute oxå dåliga dagar ibland???

Av Jessica - 6 februari 2011 16:31

I helgen har vi bytt ut (nästan för spjälsängen står fortfarande kvar) den lilla sängen mot en stor för att se om vi kan få Judit att sova mer i sitt rum.


Som vi har det nu så somnar hon oftast i tv-soffan, vi bär in henne i sängen. Hon sover 45 min och vaknar och är ledsen, får somna igen i soffan men sen är det kört att lägga henne i hennes egen säng igen!! Har såklart testat att söva om henne i hennes rum men med resultatet att hon GALLSKRIKER och det har vi inte orkat med. Så allt som oftast somnar hon om i vår säng med oss och det har vi liksom tröttnat på....


    


Tanken är att nu ska vi själva kunna lägga oss jämte henne och få henne att somna om - återkommer om vi lyckas!!

Av Jessica - 6 februari 2011 16:28

Att säga att jag är bra på att sy vore en skymf mot alla som kan hantera en symaskin!


Trots det åkte jag en sväng till grannbyn igår och köpte en bit tyg som jag idag har förvandlat till ett dynöverdrag till vårt sovrum. Passar till både tapet, överkast och gardin. NÖJD!


Riktigt nöjd och stolt med resultatet!!! Tog lite längre tid än beräknat men...


  


Dessutom samma färg som krokarna vi köpte idag, utan att jag tänkte på det.

Av Jessica - 6 februari 2011 16:20

I fredags tog jag en snabbsväng till stan medan R fixade i källaren (som vanligt), vi behövde några krokar till sovrummet för att slippa slänga kläderna på bänken - eller golvet!!


Tyvärr måttade jag inte före som vanligt så när jag kom hem med mitt fynd passade den inte på den tänkta väggen!!!!!!!!!!!!! Så idag fick vi åka upp och byta, och det var tur för dagens köp kommer att passa mycket bättre!!


  


Lite gott och blandat till Judit blev det oxå såklart, ny fleecejacka + lurvig fleecedress samt en vinterjacka till nästa säsong. Allt från Stadium och på halva priset!! En liten tunika i mörkturkos för 29 kr slank oxå ner....


   

Mönstrad tunika från Åhlens!


        

Ser röd ut men är mörkt cerise & så fleecekläder till Liten


Efter besöket på IKEA och A6 hann vi med en sväng in på Jula oxå, så mycket roligt de har där!!! Skulle kunnat handla för hur mycket som helst - och det gjorde vi oxå!!!! Förutom present till Ralles pappa blev det lite hundgrejer och så en stor påse söndagsgodis till Ralle - innehållande bl.a en ny hammare, slippapper, skruv och en kompressor. Så nu är pengarna slut igen men så mycket grejer vi har!


  

Judit hittade en halväten banan när vi packade upp.....

Av Jessica - 5 februari 2011 14:55

  


Det är inte alltid både Judit och Milla är så förtjusta i varann...

Av Jessica - 5 februari 2011 11:08

Ett bra tag har vi funderat på vad vi ska hitta för lösning som nattduksbord eftersom det är väldigt smalt jämte min säng och alla sängbord vi har tittat på hittills har varit för breda.


  

Före, (dax att damma av linsen kanske?)


Men så i tisdags var jag förbi på vår second hand butik och hittade två små söta pottskåp som skulle kunna passa. Hade såklart inte måtten i huvudet så det fick bli ett nytt besök i torsdags och de var tillräckligt smala!!!


  


Halva priset oxå så 70 kr för två skåp var väl ett fynd tycker jag. Har ställt dem på plats så länge men när R har slipat färdigt i tvättstugan ska de ner där och målas såklart. Däremot tvekar jag om färgen - SVARTA eller VITA?? Vad tycker ni?? Eller kanske bruna för att matcha sängen?

Av Jessica - 3 februari 2011 16:23

Här kommer kvällens meny - tema 60-tal var det ju!


  


Kollade med chefen på jobbet och han sa att det ofta var trerätters + fika när det var kalas när han var barn, han har oxå "godkänt" menyn och sa att den känns 60-tal!


  • Räksallad med ananas
  • Ugnsbakad torsk med dill & gräslökssås serveras med pressad potatis och färsk kokt broccoli
  • Ostkaka med fruktcocktail, grädde & sylt
  • Mazarinkaka
  • Recepten med kommentarer hittar ni som vanligt på Mina köksäventyr.

      

Av Jessica - 3 februari 2011 16:20

Det är inte lätt att veta om man vill ha strumpor på eller av? Iaf inte om man bara är 17 månader...


Idag hade jag tagit på Judit fina rosa strumpor som skulle matcha tröjan - de fick inte vara på så länge!!


  

Lyckats få av mig båda strumporna!


      

Helnöjd men vill nog ha mockasinerna istället....


  

Efter hjälp från mamma blev jag såhär fin.


   

Nöjd och glad såklart!


Resten av dagen har jag gått med en strumpa på och en av...

Det här är jag

Här hamnar tankar om det som rör sig i livet, en del om inredning och huset som är i ständig förändring. Stora förändringar som tillbyggnad, väggrivning, takprojekt och annat men även små förändringar som pyssel och pynt här och där. Tankar och bilder på

Bloggar jag brukar följa

TÄVLINGAR

 

 

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Fråga mig

4 besvarade frågor

Så många läser här varje dag...

Bloggemenskap


Ovido - Quiz & Flashcards