husnr3

Alla inlägg under oktober 2010

888

Av Jessica - 17 oktober 2010 15:27

I Sverige är vi ganska dåliga på att anse oss själv vara duktiga, kanske är det jantelagen som sätter sina spår.


Men igår var jag inte bara duktig, jag var superduktig!! Iaf med mina mått mätt och det är väl så det är mest rättvist att jämföra.


Vi hade match hemma på förmiddagen och jag lyckades klämma in hela 888 poäng (244-202-194-248) och blev både förvånad och såklart NÖJD!!


Kan inte ens minnas när jag slog så bra senast och är inte ens säker på hur många gånger jag varit bättre. Vet att jag har 898 som pers på match och kanske var gårdagens resultat det näst bästa jag nånsin presterat?


Så ett stort grattis till mig - bra jobbat Jessica!!!

Av Jessica - 17 oktober 2010 15:24

I vårt hus bor det två vuxna, dels jag som inte precis är någon pedant. Och så Ralle som även han är en liten slarver.


Detta får till följd att det väldigt ofta ser ut som nedan i våra rum vilket jag tycker är jättetråkigt. Grejer överallt!!!


Jag gillar när det är ordning och reda men är totalt kass på att plocka undan det jag tar fram, alltså samlas allt på hög!!


        

Av Jessica - 17 oktober 2010 15:18

Testar med ett fjärde !!!! försök att lägga in lite bilder från vad vi har fixat med i huset sen förra helgen...


Alla lister i Judits rum har kommit upp men det tog jag inga kort på, inte så roligt att kolla på men så skönt när de väl sitter där!!


  En ny bänk med tygkorgar för alla leksaker.... tyvärr försvann ju benen på djuren men man kan ju inte alltid lyckas!

 

  Lite mörk bild men man ser den söta gardinen iaf...

 

 

Ny matta och mer ordning i myshörnan har vi oxå fixat samt lite nygamla Musse tavlor till väggen.

 

 

    


En ny bokhylla (justeringar återstår) för kokböckerna i köket och en ny datorhörna i sovrummet. Kanske inte det snyggaste skrivbordet men så skönt att bli av med datorn i köket!

Av Jessica - 13 oktober 2010 20:13

Vet man att man har blivit för gammal när man tycker att Go kväll är ett bra program?


Får på det ibland och allt som oftast är det riktigt bra, lite matlagning, några boktips och intressanta reportage.


Idag var det ett otäckt reportage från Swaziland, ett av Afrikas fattigaste länder och där 43% av befolkningen är sjuka i HIV eller AIDS!! Det finns enormt många föräldralösa barn som får lita till frivilliga för sin uppfostran och uppväxt. Man får sig verkligen en tankeställare och vill såklart hjälpa till och skänka pengar till alla ändamål - i verkligheten blir det dock sällan så.


Men för att stilla mitt dåliga samvete lite brukar jag med jämna mellanrum, varannan månad eller så faktiskt skänka pengar till olika organisationer. Förra månaden var det både Rädda barnen och Cancerfonden som fick ett litet bidrag från oss....

Av Jessica - 13 oktober 2010 20:07

Idag var en dag som jag till en början helst ville glömma....


När jag kom upp på morgonen och skulle göra mig en köttbulle-macka hade R lagt in köttbullarna i frysen!!! Det fattade jag efter att ha letat i kylen en bra stund. Bara att ta ut och tina.


Vid kvart i sju gick jag ut till bilen och ser att den är helt igenfrusen - minusgrader!! Förstår att den där finessen med dieselvärmare istället för motor/kupévärmare inte har funkat så bra. Blir JÄVLIGT SUR! In för att hämta en filt att lägga på det svinkalla skinnsätet. Passar på att säga till R att mackapären inte funkade!!! "Har du satt på den då`" frågar han.


Satt på nästan skriker jag, ingen fan har väl sagt till mig att man måste sätta på den!!! Stormar ut och in i bilen efter att ha skrapat rutorna. Kör iväg!


Väl framme på jobbet upptäcker jag att jag glömt både dator & passerkort hemma. Som tur var fanns Thomas på plats och kunde släppa in mig men in till mitt eget kontor kom jag inte för dit behövs passerkort....


Så idag har jag fått sitta på Camillas plats ute i landskapet, riktigt trevligt med arbetskamrater runtomkring och tur att vi har all information sparad på servrar så man kommer åt den från valfri dator.


Hoppas på en bättre dag imorgon?!

Av Jessica - 12 oktober 2010 13:10

Måste bara få rekommendera www.box-flower.se där jag beställde min sovrumslampa.


Fick nyss ett personligt mejl från dem där de (tyvärr) meddelade att transportören hade lyckats ta sönder mitt paket i en av sina sorteringsmaskiner och att box-flower därför måste skicka en ny men att de nu är på mässa och inte kan göra det förrän i slutet av veckan.


Jag fick välja på senare leverans eller pengarna tillbaks. Har ju varit utan lampa rätt länge så några dar till eller från spelar inte mig någon större roll men tyckte ändå att det var superbra service att kunna välja och att de informerade mig.


Vilken transportör det var?? Gissa ???


Helt rätt - Schenker!!! Kanske måste jobba lite mer med kvalitet när jag åker till jbobet imon...

Av Jessica - 12 oktober 2010 13:09

Igår hade Judit besök av en två månader äldre kompis, Julian, från Jönköping och de hade lekt och busat under tiden som papporna fikade.


Tyvärr hade inte R någon tanke på att ta några foton..... typiskt karlar eller?

Av Jessica - 12 oktober 2010 08:04

Igår när vi stod i köket och fixade med kvällsmaten såg jag en gubbe lite snett utanför vårt köksfönster.


Vad gör han? sa jag till Ralle. Låter han hunden skita på vår grannes trädgård? Och ja, det gjorde han men hade iaf vett att plocka upp efter sig.


Gick nån minut och sen hör jag hur det "smäller" till, tittar ut och vet ni vad gubben gör då!!!!


Jo, han slänger sin bajspåse i vår soptunna!!!!!!!!!!!!!!

 

Gissa om jag blev arg - har ju lite kort stubin ibland som ni nog vet.


Knackade till på fönsterrutan så att jag fick gubbens uppmärksamhet och sen for jag ut i strumplästen med Judit på höften och talade om i ganska osnäll ton att påsen kunde ha gott plocka upp igen (ja, jag kanske använde en eller annan svordom).


Gubben blev nog ganska förvånad för han öppnade tunnan igen och tog upp sin påse och gick vidare!


Kanske får fundera på att flytta vår soptunna lite längre in på tomten....


Det här är jag

Här hamnar tankar om det som rör sig i livet, en del om inredning och huset som är i ständig förändring. Stora förändringar som tillbyggnad, väggrivning, takprojekt och annat men även små förändringar som pyssel och pynt här och där. Tankar och bilder på

Bloggar jag brukar följa

TÄVLINGAR

 

 

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Fråga mig

4 besvarade frågor

Så många läser här varje dag...

Bloggemenskap


Ovido - Quiz & Flashcards