husnr3

Alla inlägg under april 2010

Av Jessica - 24 april 2010 09:52

Måste bara få lägga upp detta alldeles underbara kort på min lilla älsklingshund!



Mycket NOS och lite kropp!


  

Av Jessica - 22 april 2010 22:03

Nu när ordningsställandet av sovrummet närmar sig börjar jag bli sugen på att köpa ett överkast! Jag - som ALDRIG bäddar sängen!!!!


Men visst kan det vara rätt snyggt?


Nåt av de här funderar jag på, vad tycker ni?


          




Fina? Fula? Läckra? Inte min stil men? För mycket mönster? Fel färg?

Av Jessica - 22 april 2010 21:39

Sitter framför datorn och kollar/lyssnar på hockeyn, hur kunde det bli 3-3??


Idag har varit en sån där kul dag när det går i ett hela tiden, såna dagar gillar jag men skulle inte orka med de allt för ofta.


Började som vanligt med en kall morgonpromenad  *** OBS!! Ordningen återställd - nu står det  4-3! *** och sen blev det frukost för mig och Judit innan hon somnade vid strax efter nio och jag satte igång att slipa det sista i sovrummet. Så gött att det blir tapetsering imorgon! Efter det blev det dusch och sen en låååång förmiddagspromenad, faktiskt rätt skönt väder!


Lunchen bestod av mackor med falukorv  ***OBS!! Skit - kvitterat! ***  och sen blev det en snabbprommis med vovvarna igen innan jag strax efter tre packade ner en superarg liten tjej i barnstolen i bilen och for norrut för att hämta upp Judits faster & farmor.


Hela eftermiddagen och kvällen har sen spenderats på IKEA och diverse affärer inne på A6.


    

Lite käk på IKEA, Judit fick pasta med tomat & mozzarella - GILLADE!

 

Skulle handla en hel del priser till bowlingavslutningen och köpte lite här och där och hoppas att jag fick ihop nåt bra. Sen blev det såklart en hel del köpt till Judit oxå och bara lite lite till mig själv. De hade dunderrea på en del grejer på Lindex så jag köpte två fleecefodrade regnjackor (99 kr st, har kostat 349 kr) till Judit, en i stl 80 & en i stl 92. Passar ju inte nu men nån gång kan hon säkert ha dem... och inte dyrare än i Ullared tror jag knappt?


     

silver o svart i stl 80 & röd o svartprickig i stl 92

  

o strumpor såklart...


    

på Kappahl blev det ett par reabyxor och en supersöt ny vintage-klänning

  

till mig... på rea såklart!


Vi var kvar ända till de stängde vid åtta och Judit skötte sig helt utmärkt. Vi fick gå och bära på henne lite grann efter hon hade sovit mellan sex och sju och fått sen fått välling men på det hela taget var hon som vanligt en gosebebis!


  

Avslutade med SUPERGOD glass från Namsi!


Köpte en samlingsbok till Judit oxå, skulle vilja att hon hade alla "klassiker" och då gäller det ju att köpa nån då och då, idag blev det Putte i Blåbärsskogen.


  



Av Jessica - 21 april 2010 18:20

Har just gjort ett timslångt slip-pass i sovrummet, damm överallt känns det som.


Är planerat för tapetsering på fredag MEN igår fick jag SMS från Jehrens (där vi beställt tapeterna) att vår tapet är restad från leverantören och kommer inte förrän vecka 18!!! Me not like!!! Men reagerade ändå som en vuxen - bet ihop och skrek inte!? Vad har hänt med mig?


Som tur är gäller det bara fondväggen och till de övriga tre väggarna köpte tapet i förra veckan så det får vi börja med. Efter det blir det golvläggning och inköp & montering av garderob och vips så har det nog gått två veckor och tapeten har kommit hem.

Av Jessica - 20 april 2010 20:57

Ett inlägg och rop på hjälp för alla småbarnsföräldrar.


 Jag är fast i en djungel!! Och kommer inte loss.. har spenderat den sista en och en halv timmen framför datorn...


Tidigare har jag bara lagt in om några dagar varje vecka när det gäller föräldrapenning, inte brytt mig nämnvärt om hur mycket utbetalt det blir per månad. De månader vi fått "mycket" pengar har jag sparat en del och nu i april när jag räknar med att få ut 3500 kr får jag väl ta av det jag har sparat tidigare....


... MEN nu ikväll har jag suttit och räknat på hur vi bäst ska få ihop det efter juni när jag börjar jobba en dag i veckan + att vi har lite semester då och lite då och helt enkelt JAG FÅR INTE IHOP DET!!!


Eller just över sommaren fick jag det att bli rätt OK men efter 8/9 när Judit fyller 1 år (hoppas det går sakta) blir det inge bra!!! Vet att man måste ha inkomst 5 dagar per vecka för att behålla SGI'n och samtidigt vill vi ta 3 dagar (lö-må) på Ralle för att hans 60 dagar ska gå åt.


Har jag helt fel när jag tror att jag kan ta ti-on-to-fr och Ralle samtidigt kan ta lö-sö-må??? Vi tar alltså isf 7 dagar per vecka men aldrig samma veckodag... fick det inte att funka på F-kassans hemsida utan får bara besked att man inte kan ta ut mer än 100% per dag?!


Sen funderar vi på att söka vårdnadsbidrag oxå och då blir det ju inte heller så fett - 3000 kr per månad. Gäller ju isf att göra av med dagarna och spara pengar före dess, vi funderar på nov t.o.m januari 2011 (OJ vad långt borta!). Men så vill man ju inte göra åt för många dagar heller?


Fick tips av en kompis att spara dagar tills man börjar jobba, om man inte börjar på heltid vill säga och det har jag inte tänkt göra. Kan behöva ta ut 1 dag per vecka för att behålla SGI'n ifall Judit blir sjuk när hon börjat på dagis.... annars får man bara 80% av sin 80% lön - inte fett!!


Hur gör alla ni där ute?

Vårdnadsbidrag eller inte?

Hur många dagar kvar när ni börjar jobba? 10, 20 eller 100?

Av Jessica - 20 april 2010 19:24

Och så var man återigen en vinnare!


I söndags när jag och mamma gick tipspromenaden visade det sig att jag visst hade 2 vinster liggande som jag glömt hämta ut, den ena sen i november och den andra var bara nån vecka gammal. '


Gällde lottade vinster och presentkort på bingolotter - den ena har jag redan hämtat ut (till söndagens spel) men där var ju ingen vinst.... den andra hoppas jag fortfarande på och sparar nog till valborg eller när det nu är specialprogram nästa gång?!


Men så i söndags vann jag på riktigt oxå!! Första pris! Av 90 som gick promenaden var jag den enda med 12 rätt!! Och bara 1 ifrån på skiljefrågan!! KUL!! Kan man nu inte vinna 214 miljoner (hade inte spelat jag vet) så kan man ju vinna presentkort på Lagahallen eller vad det nu brukar vara...



Av Jessica - 20 april 2010 19:05

Förstår ibland när man pratar med folk att de har hälsat på och läst min blogg vilket är helt OK och bara kul.... skriver mest för min och familjens skull men har inget emot att dela med mig. Allt som oftast avhandlas inga tyngre ämnen här...


Men så är det ju det här med kommentarer! Är SÅÅÅÅ KUL när nån skriver ett litet ord ibland och därför ber jag er som inte brukar kommentera att göra det nån gång.


Är så enkelt så, tryck på "Kommentar", skriv ditten eller datten och fyll i säkerhetskoden och tryck på knappen så är det klart! Efter jag har godkänt kommer din kommentar upp bland alla andra...

Av Jessica - 20 april 2010 18:45

Min helt vanliga tisdag har sett ut såhär:


  • Judit vaknade samtidigt som oss strax efter sex, jag gav mig ut på skön morgonpromenad (har mycket kläder på) med Moa och under tiden gjorde R lite välling till Judit. Hon är fortfarande rätt snorig och rosslar i halsen - särskilt på morgonen.
  • Under morgontimmarna hade vi frukost, mys & lek och strax efter åtta var det återigen dax för Judit att sova lite.... normalt sover hon ju till åtta så de gånger hon vaknar tidigare brukar hon bli trött rätt snabbt. Under tiden förberedde jag dagens lunch samt gjorde mängder av portioner med Korv stroganoff till Judit.
  • Efter ha väckt lilltjejen vid halv tio traskade vi bort till "Gulf" för att hämta ett Tradera-paket innan vi fortsatte till Småfolket. I paketet fanns mängder med fina kläder, bl.a ett antal bodysar från Kaxs och lite annat smått o gott.
  • Småfolket var det fullt av mammor med bebisar & barn som vanligt... runt 15-20 mammor var där nog. Judit träffade Leon för första gången (i Hemköps-kön räknas inte) och i övrigt var alla "vanliga" där...
  • Vid halv ett kommer R hem på lunch... lika mysigt som alltid!
  • Mellan två och tre har vi mys i sängen - jag somnar och tror att Judit oxå gör det!?
  • Trotsar det otäcka och kyliga vädret och tar en eftermiddagspromenad till bibblan och affären. Ser på bibblan att de ska ha en studiecirkel hur man virkar små japanska figurer - funderar på att anmäla mig?
  • Judit hjälper mig hänga tvätt i vår fräscha tvättstuga.

      

  • R kommer hem från jobbet och det är helt plötsligt kväll, han drar iväg på möte och här sitter jag.... Judit ska snart sova, Moa ska få godispinne och jag ska väl käka. Idag blir det Svarta lådan från frysen via micron till magen...

Vad har ni gjort en sån här alldeles vanlig tisdag??

Det här är jag

Här hamnar tankar om det som rör sig i livet, en del om inredning och huset som är i ständig förändring. Stora förändringar som tillbyggnad, väggrivning, takprojekt och annat men även små förändringar som pyssel och pynt här och där. Tankar och bilder på

Bloggar jag brukar följa

TÄVLINGAR

 

 

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Fråga mig

4 besvarade frågor

Så många läser här varje dag...

Bloggemenskap


Ovido - Quiz & Flashcards