Direktlänk till inlägg 31 mars 2010
Igår spenderade jag delar av dagen i Värnamo med goa vänner och Sofia var även vänlig nog att bjuda på smarrig lunch.
Blev lax med kroketter & haricots verts. Frågade såklart efter "receptet" för det var så gott...
Hur enkelt som helst!!
Lägg bitar av laxfilé i en ugnsfast form, krydda med salt & citronpeppar och häll över grädde. På med lite alu-folie och in i ugnen tillsammans med kroketterna.
Så enkelt!
Så gott!
Kommer absolut att bli en favvis hemma hos oss...
Här hemma testade vi en något mer avancerad variant men ändå så enkel. Ugnsbakad lax med hummersås!
Originalreceptet hittade jag på Tasteline men som alltid gör man ju lite ändringar, i detta fallet, förenklingar!
4 laxbitar - lägg i ugnsfast form
Blanda och koka ihop:
3 msk hummerfond
1 dl vatten
1 dl creme fraiche (tog lätt)
2,5 dl mellangrädde
2 tsk fransk senap (dijon)
Häll såsen över fisken och in i ugnen 200 grader ca 30 minuter.
Servera med pressad potatis, haricots verts hade säkert varit gott till men de var slut hos oss...