Direktlänk till inlägg 9 mars 2010
I två veckor nu har vi ätit mycket av det som funnits färdiglagat i frysen och i övrigt har vi nog fuskat lite här och där.
Helt klart är det så att om det här med middagsmat ska fungera i vår familj så måste ett schema till, igår blev det t.ex mackor till kvällsmat! Och det funkar ju det oxå men kanske inte alla dagar i veckan...
Så igårkväll blev det till att kalla ihop (jag säger till R alltså) ett matråd igen så nu är resten av veckans mat bestämd, blev inte så många dagar med tanke på att vi åker till syrran på torsdag eftermiddag...
Kyckling med currysås
Kyckling i ugn med rostade rotfrukter & dillcreme
Ugnstekt falukorv, ev en ny variant
Och igår blev det svarta lådan - min nya favorit!
Kyckling i currysås 4p
500 g kycklingfilé
4 lagerblad
hönsbuljong
Kokas ca 10 min tills kycklingen är färdig
Currysås:
1 - 1 1/2 msk matfett
1 - 1 1/2 msk curry
2 1/2 msk mjöl
5 dl hönsbuljong
0,7 dl mellangrädde
Fräs curryn i matfettet och rör ner mjöl, späd med buljong & grädde och låt puttra 5 minuter. Lägg ner kycklingfiléerna delade i bitar.
Servera med ris & sallad.