Direktlänk till inlägg 2 mars 2010
Efter en lång och skön förmiddagspromenad tog jag tag i matlagningen på allvar.
Blev två nya rätter till Judit, dels lax med dillpasta som är en av Willes favoriträtter och sen även kycklingbulgur med kokosmjölk som Josefin har gjort till lilla Frida.
Givetvis har jag ändrat lite i recepten, tog broccoli istället för blomkål till laxen och det slank även med lite andra frysta grönsaker samt vitlök. I kycklingrätten använde jag bulgur istället för couscous men det blir ju ingen större smakskillnad.
Tänkte tagit några bilder men får erkänna att maten inte såg särskilt aptitlig ut!! Allt ser ju mer eller mindre ut som samma gojs.... särskilt om det är morötter i...
I förra veckan gjorde jag fiskgratäng oxå som Judit gillar skarpt.
1 fiskblock, tog sej för det är bra för miljön
frusna grönsaker, valde broccoli, sommarblandning & majs, ärtor & paprika
2,5 dl mellangrädde
1 burk krossade tomater
persilja eller annan örtkrydda
Lägg fiskblocket i en ugnsfast form och häll valfri mängd grönsaker på. Jag tog ganska mycket grönsaker.
Blanda tomater med grädde & persilja och häll detta över fisken.
In i ugnen 200 grader ca 40-60 minuter .
Mixa och servera antingen med potatispuré eller bara som det är med lite smält smör.