husnr3

Alla inlägg under februari 2010

Av Jessica - 20 februari 2010 14:17

Nån kanske har upptäckt att jag har bytt färg på bloggen....


och nu är även delar av innehållet uppdaterat!!


Har skapat 2 separata kategorier för mina recept istället för bara 1. Numer alltså uppdelat på både bakning & matlagning för att man ska kunna hitta lite lättare....


Hoppas nån har nytta av det!! Tanken är ju att fler och fler recept ska hitta hit, tipsa gärna om ni har nåt bra recept liggande hemma.


Bakning

Matlagning

Av Jessica - 20 februari 2010 11:54

Idag skulle vi har spelat matcher i både Oskarshamn och i Nybro!


Men att vara i O-hamn redan kl 10 för att sen fortsätta till Nybro lockade inte särskilt i det väntande ovädret så igår eftermiddag bestämde vi oss för att lämna WO och nu i efterhand var det ju TUR - eller kanske bara SUNT FÖRNUFT!! 


R skulle däremot till Nässjö med sitt lag och vägen till över Hok o Malmbäck var bra skottad och resan tog inte mycket mer än en timme.... hoppas på lika bra tur när de ska hem.  Men några av lagkamraterna tog vägen över Jönköping och blev visst stående i kö i Järabacken - kanske att de inte hann till matchstart`?!


Men men.... innan han kom iväg!!! Det var en historia som vi inte glömmer i första taget.


Redan igår sa vi att vi faktiskt inte behöver köra bilen hela vägen bort till uthuset utan den kan stå innanför tomtgränsen men tror ni att vi kom ihåg att flytta den?!


Så innan han for iväg höll vi på ungefär en timme med att få ut bilen: skotta - köra fast - skotta - köra fast - skotta - köra fast - skotta - köra fast!! Så nu står bilen precis där vi sa igår att vi skulle ställa den. Precis innanför tomtgränsen!!

Problemet är bara att den är fastkilad mot syrenhäcken och man måste klättra in genom passagerarsätet ....


Men när R kommer hem i eftermiddag får han samla ihop ett gäng starka karlar som kan dra loss den och sen kan jag LOVA ER ATT BILEN ALDRIG KOMMER LÄNGRE IN ÄN PRECIS INNANFÖR TOMTGRÄNSEN!!


Att skotta snö är väl ungefär vad jag har hunnit med idag, har gjort snart tre timmar sammanlagt... fick göra ett extrapass hos grannen oxå!!


Det var nämligen så att farmor ville gärna ha Judit även om jag nu är hemma hela dagen så min mamma kom hit o ställde sin bil medan hon gick en runda. Tanken var att jag skulle ta o köra bort Judit med den. Men en tanke var just vad det blev, när jag skulle starta bilen så var den STENDÖD!!! Batteriet dött igen!!


Som tur var så var grannen ute o skottade så jag fick hjälpa honom med skottningen mot att han sen körde ut sin bil ur garaget och så startade vi mammas bil mha startkablar!! Och sen blev det till att köra runt samt lämna bilen på tomgång tills mamma kom och körde hem den!!!


PS. R fick låna sin pappas bil till Nässjö... därför är de nu strandsatta hela den familjen, om de inte vill gå alltså...


Kommer uppdatera med lite snöbilder senare....


Av Jessica - 19 februari 2010 21:42

Vill dela med mig av ett av våra favoritrecept som passar utmärkt på fredagkvällen då det är lättlagat och gott!!


Pasta med rostbiffsås                                          4 p

200-250 g rostbiff

1 paket sugarsnaps lr sockerärtor

1-2 burkar lätt creme fraiche

1-2 dl ajvar relish

massor med svartpeppar

salt


Strimla den färdiga rostbiffen och fräs i stekpanna, lägg i strimlade sockerärtor och fräs några minuter.

Blanda creme fraiche & ajvar och rör ner i pannan, krydda med salt och mycket grovmalen svartpeppar.


Servera med färsk pasta och en god grönsallad. (Vi gillar Hemköps egna tagliolini bäst.... är som tjockare spaghetti eller smalare fettucine.)




Av Jessica - 19 februari 2010 07:18

Nån därute (eller däruppe) måste det ju iaf vara som vill ha mer snö - för nu tycker även jag att det räcker!!


När jag kom hem efter Tupperware-partyt igår (blev lite praktiska förvaringsburkar) hade det redan kommit några centimeter men min snälle R hade skottat det mesta på tomten! Tur jag har honom!


Så imorse blev det bara trottoaren samt ytterligare ett varv på tomten, "garageuppfarten" INTE skottad än! Tror vi ska låna en snöslunga nånstans.... lär väl behövas i helgen vad jag förstår...


Här är lite bilder jag tog i förra veckan, tycker dock inte att det syns hur MYCKET snö vi verkligen har!


  

Av Jessica - 19 februari 2010 07:09

ANJA PÄRSSON!!


Vet att hon bara tog brons igår men visst känns det nästan som ett guld efter vurpan i onsdags!! Tror att hon kände så själv oxå eftersom hon gjorde "sälen" även igår...


Har alltid gillat att Anja är lite kaxig och vet vad hon vill men det här slår ju allt!!


Hon är helt enkelt SUPERBÄST!


Finns helt plötsligt flera kandidater till Bragdguldet....



PS. sänder enl liten tanke till Helena Jonsson, trots en supersäsong har hon ju inte lyckats i OS, det hade hon varit värd ...


Av Jessica - 19 februari 2010 06:55

Igår var det återigen träff med Anna & Wille, Sofia & Emmy och Linda & Alice - denna gång hemma hos Anna på landet.


Kunde ju tänkt sig att det skulle vara svårt att hitta en bra väg att gå men inte, de hade plogat upp en bred väg rätt in i skogen (timmerväg) så där gick vi en runda rakt in och vände - tyvärr hade det blivit lite traktorspår längst ut på kanterna men annars var det så brett att man lätt kunde köra två i rad!! Så mysigt att gå i skogen, var ju ett bra tag sen annars...


Missade ju att fota men Anna har en bild på sin blogg: http://hagelvik.bloggagratis.se/2010/02/18/2562169-besok-av-tjejkompisarna/


Efter promenaden bjöds det på smarriga enchiladas och sen en kolatårta som Annas vän Fröding hade bakat. Mumsigt.


  


Innan jag for hem blev det ju ett besök på stan oxå som alltid när jag i Värnamo. Förlängde hyran på babyskyddet 1 månad, Judit är ju så liten att hon gott kan åka däri ett tag till.


Sen blev det ju NATURLIGTVIS lite shopping oxå!! Jag VET att Judit redan har för mycket kläder men men..... har sett ett par supergulliga lila & rödrandiga mysbyxor på Lindex och nu fanns de hemma, på rea till och med!! Blev en röd body till det och sen lite gott o blandat nere på Villervalla, bl.a kalasbyxor som jag har lite dille på just nu - ju fler desto bättre!


Fick även köpt lite födelsedagspresenter då jag ska på kalas snart, en 1-åring & en åttaåring. Inte lätt att köpa nåt vettigt, har ju inte så bra koll vad de vill ha...


Utöver det fick jag med en lära-gå-stol hem, ett begagnat köp från Linda o Fidde. Judit har redan testat och jag fick staga upp henne lite med en dyna men annars gick det över förväntan.


  

Framför allt Nalle-Puh figurerna var kul!! Däremot gillade varken Tiger eller Moa när jag tryckte på melodi-knapparna..... men de vänjer sig väl? Finns ju fler med hund och småbarn!

Av Jessica - 17 februari 2010 17:15

Har stött på en "ny" författare som jag verkligen kan rekommendera för er som gillar deckare/polisromaner.


Handlar om Elena Forbes som skriver om poliserna Mark Tartaglia o Sam Donovan som jobbar på en av Londons särskilda avdelning för mordutredningar.


Har precis läst både Dö med mig & Smärtans jungfru och kan nog rekommendera dem båda även om jag tycker den andra boken var något bättre.


Handlar egentligen inte om särskilt mycket annat än att klara upp det eller de mord som inleder varje bok...


Nån som har läst nån av hennes böcker? Vad tyckte ni?


Finns det fler??

Av Jessica - 17 februari 2010 17:10

Känns som om inget kul händer som man kan skriva på bloggen om!!! Förutom OS då och alla som är intresserade vet ju redan hur det har gått eller inte gått så det blir ju inte särskilt spännande...


Men idag steg jag iaf upp vid sexsnåret igen efter att ha haft sovmorgon två dagar i rad, blev ingen lång runda eftersom jag hade en hel del skottning kvar att göra sen igår..... bara det inte kommer mer snö förrän fredag för imorgon hinner jag nog inte med att skotta.


Sen hann jag med ett halvt varv målning på köksstol nr 3 innan Judit vaknade och det var dax för käk.


Efter det har vi varit på Frälsis idag o Judit fick sin första portion gröt ute bland allmänheten och det gick jättebra!! Så smidigt att kunna ge gröt istället för ersättning som hon bara brukar kräkas upp = klabba ner!


Sen blev det till att laga lunch då både mamma o R kom hem o käkade vid halv ett och ett tu tre så är visst klockan redan över fem och eftermiddagen har bara runnit iväg.


Har i och för sig varit en liten snabbis på bibblan me och lånat en ny deckare och några inredningsmagasin.... börjar bli lite sugen på att fixa i sommarstugan. Gäller bara att få med mamma på alla mina idéer. Brukar lyckas till slut men ibland kan det ta några år.... tålamod krävs!! Har inte jag!

Det här är jag

Här hamnar tankar om det som rör sig i livet, en del om inredning och huset som är i ständig förändring. Stora förändringar som tillbyggnad, väggrivning, takprojekt och annat men även små förändringar som pyssel och pynt här och där. Tankar och bilder på

Bloggar jag brukar följa

TÄVLINGAR

 

 

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Fråga mig

4 besvarade frågor

Så många läser här varje dag...

Bloggemenskap


Ovido - Quiz & Flashcards