husnr3

Alla inlägg under februari 2010

Av Jessica - 23 februari 2010 06:52

Imorse knallade vi ut, jag och Moa, vid kvart över sex för den dagliga morgonpromenaden.


Snöade visst ute idag igen...


Norrut var det pest och pina, vinden ven och snön med den. Blev att gå med nerböjt huvud...


Men sen när vi hade svängt hemåt igen var det så fint och mysigt, stora fina snöflingor dalade från en svartblå himmel och gatlyktorna lyste och man fick en känsla av att snart kommer tomten.....


men men.... det gör han ju inte!! Är ju bara tio månader kvar till julafton!


Nä snarare är det väl så att snart borde näcken sitta och spela i bäcken. Det lär dröja!

Av Jessica - 23 februari 2010 06:44

Återigen ny vecka innebär ny vägning vilket vi gjorde igår morse, bara jag som glömde att lägga in resultatet här.


Ingen munter läsning precis - känns som jag skriver så varje vecka och ändå lyckades vi gå ner några kilo båda två...


R: +0,1 kg               Totalt: -4 kg

J: -0,0 kg                 Totalt: -2 kg


Nya tag är det som gäller....


*******************************


Förra veckan la jag ju aldrig ut någon ny matsedel heller, vi hade alldeles för mycket mat i frysen och fick ha frystömning hela veckan och fortfarande är det mycket kvar men denna vecka  ska vi iaf försöka laga lite nytt:


Dillkött - om någon har ett bra recept får ni gärna höra av er, ska ätas i helgen

Africana

Köttfärssås & spaghetti - EN FAVORITKLASSIKER

Sukiakilax med mangold o nötter - NYHET

Fläskfilé under italienskt täcke - INTE HELLER PROVAT TIDIGARE

Av Jessica - 21 februari 2010 18:15

Ni som gillar OS men brukar kolla på TV'n..... testa webben istället!!!


Uppvärmningen som visas dagligen mellan 1800 & 1815 är det absolut bästa med hela OS! Johan Ejeborg kör roliga imitationer dagligen och ofta berättas det roliga gamla anekdoter av de andra programledarna.


www.svtplay.se


Av Jessica - 21 februari 2010 17:34

Härom morgonen var Judit lite ledsen när jag tog upp henne och precis då kom mormor med Tiger-leveransen och då blev hon direkt på GLATT HUMÖR!


Tog några foton och kan inte låta bli att lägga upp ett av dem här...


Tittar ni noga ser ni att Judit har fått lite av mormors läppstift oxå.


Puss på er båda!


  

Av Jessica - 21 februari 2010 17:23

Utöver skottning fick jag ju lite gjort här hemma igår när Judit var hos farmor o R var iväg på bowling.


Blev att jag testade 2 nya recept, bröd & bullar i långpanna - SMIDIGT!!


  


Receptet på brödet har jag fått av en av mina bästa vänner och det hittar ni på hennes blogg Vardagen hos familjen Halldén/Andersson.


Och de smarriga bullarna som var goda men inte särskilt snygga hittade jag på Smått o gott hos Josefin. Nästa gång ska jag göra färre hål men större.... men det är ju av misstagen man lär sig säger de!!


Sen gjorde jag en omgång av mina supergoda chokladmuffins av kladdkaketyp oxå, receptet har jag lagt ut här tidigare. De är väl värda att testa!

Av Jessica - 21 februari 2010 17:17

Både igår och idag har jag varit ute och fotat lite på tomten, risken eller chansen (beroende på hur man ser det) är väl minimal att vi inom kort ska få en lika snörik vinter så det är bäst att ha den dokumenterad så man inte riskerar att glömma!


Tog ju några foton för bara en dryg vecka sen men det har ju kommit en del sen dess och just nu fortsätter det att snöa och såg nyss på webben att det skulle ytterligare under morgondagen....


 

Iett tidigare inlägg beskrev jag ju hur vi lyckades köra fast med bilen igår oxå och här har ni bildbeviset!!! Inte särskilt enkelt att ta sig ur bilen när vi väl hade hamnat i syrenhäcken. Hur repig bilen blev återstår väl att se...

  

Av Jessica - 20 februari 2010 23:45

Mina blogginlägg om OS har väl inte direkt något nyhetsvärde just nu men jag hoppas att jag (eller nån annan) kan gå tillbaks o läsa o minnas om ett tag...



Vilket fantastiskt OS vi har just nu!!!


Igår tog Anna Haag silver vid damernas dubbeljakt och idag blev det just 2 medaljer till efter en spännande andra hälft av herrarnas dubbeljakt.


Johan Olsson ledde hur länge som helst och övriga svenskar (Hellner & Södergren) hjälpte till bak i klungan så gott som de kunde genom att hålla tillbaks och låta Johan få stort försprång.


Med bara några kilometer kvar tog klungan ändock in på ledaren och två av dem gick t.o.m om men vad gör det när en av dem var Marcus Hellner som VANN!!! Superkul eftersom han missade pallen med 1,5 sekund häromdan...


Och Johan O fick brons!!!

 

Så underbart att se att precis före Marcus H går över mållinjen så vänder han sig om, för att kolla om någon tar in på honom eller för att se om han har fått Johan O med sig vet man ju inte men en helt underbar syn!!


Att sen få höra och se Per Elofsson  med tårar i ögonen när han kommenterar loppet var bara helt "WOW" - det här är STORT!


Så supersupersuperbra att jag knappt fattar det!!!

Av Jessica - 20 februari 2010 14:56

Idag har min kära syster yster (o Micke med såklart) äntligen återkommit till kära gamla Sverige efter två fantastiska veckor i Thailand!!


Jag är så glad att ni är tillbaks (ringer sen när ni fått vila) och att allt har gått bra, senast jag hade någon nära i Thailand var när Linda o Fidde var där 2004 under tsunamin och de minnena är ju inte så muntra - även om vi är glada att just de klarade sig helskinnade hem...


Lilla Plutt ringde från Amsterdam för några timmar sen och var inte så pigg. Hade fått i sig något olämpligt vid mellanlandningen i Kuala Lumpur och hade inte ätit på 16 timmar + kräkits en del på flygresan!! Stackare!


Till råga på allt fick hon checka in en extra gång i Amsterdam, stå i kö i 45 minuter!! Inte så kul när man mår dåligt...


Men som sagt, nu tror jag nog att hon är hemma, och om inte så är hon det snart. Kul att komma från skön o värmande sol i Phuket till snökaoset här hemma -eller inte ??!


Här har det just börjat snöa igen efter att ha varit uppehåll några timmar. Jag trodde i min enfald att det kanske redan hade gått över......... men så var ju inte fallet!

Det här är jag

Här hamnar tankar om det som rör sig i livet, en del om inredning och huset som är i ständig förändring. Stora förändringar som tillbyggnad, väggrivning, takprojekt och annat men även små förändringar som pyssel och pynt här och där. Tankar och bilder på

Bloggar jag brukar följa

TÄVLINGAR

 

 

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Fråga mig

4 besvarade frågor

Så många läser här varje dag...

Bloggemenskap


Ovido - Quiz & Flashcards