husnr3

Direktlänk till inlägg 28 februari 2010

Recept x 3: biff med feta, tex-mexsoppa & kycklingenchiladas

Av Jessica - 28 februari 2010 12:49

Fick en förfrågan om jag inte kunde lägga ut några av de recepten jag haft på mina matsedlar och såklart kan jag det.


Bara roligt om nån mer än vi kan ha nytta av matsedlerna, annars är det ju lätt att laga samma rätter hela tiden...


Biff med feta                       3-4 p

500 g nötfärs

1 gul lök, finhackad

1-2 vitlöksklyftor, finhackade

salt & peppar

Blanda till en slät smet och gör 1 stor biff som passar lagom i stekpannan. Stek ca 10 minuter på ena sidan och vänd sedan och stek på andra sidan med (lite krångligt). Efter att biffen stekt ca 5 minuter på andra sidan lägger man följande i pannan/på biffen:

2 tomater i tärningar

fetaost i tärningar

1 pkt grädde - matlagnings eller mellan

1-2 msk kalvfond

ev lite mjölk eller vatten beroende på hur mycket sås man vill ha

Låt puttra tills biffen är färdig.


Servera med klyftpotatis och sallad, gärna med fetaost & rödlök.



Texmexsoppa                                         6 p

1 stor gul lök, hackad

2-3 vitlöksklyftor, finhackade

4 potatisar, tärnade

400 g nötfärs

0,5-1 msk spiskummin

0,5-1 msk oregano

1/2 msk chilipulver

1/2 msk salt

cayennepeppar

2 köttbuljontärningar

1 pkt krossade tomater

1 l vatten

1 stor paprika, tärnade

strimlad persilja


Stek lök, paprika & färs, krydda och slå på resten av ingredienserna. Låt puttra under lock ca 30 min.


Servera med en klick gräddfil.


OBS! Blir inte sämre av att stå över natten..



Kycklingenchiladas

1-2 pkt små tortillas

2-3 kycklingfiléer, tärnade

1-2 rödlökar, skivade

1 paprika, tärnade

1 zucchini, stavar

2 burkar creme fraiche paprika chili

ev sambal oelek

riven ost


Fräs kyckling tills den är genomstekt, lägg i lök, paprika & zucchini och låt det fräsa med en stund.

Ta från plattan och blanda ner creme fraiche, vill man ha det lite starkare kan man blanda ner lite sambal oelek.

Fördela över tortillas och rulla ihop dessa och lägg tätt i en ugnsfast form , strö ost över och gratinera på 225 grader ca 15-20 min.


Gott att servera med en grönsallad.

 
 
Lilla Li

Lilla Li

28 februari 2010 13:25

Mmmm, det måste jag testa.
Kram

http://lioscarsson.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 20 april 2016 21:08

Inte för att vi varit på mossen så många gånger men varje gång regnar det mer eller mindre.... Lugnet inne på Naturum finns inte nån annanstans. Att sitta vid de stora glaspartierna och titta ut samtidigt som det nästan är helt tyst förutom...

Av Jessica - 20 april 2016 21:00


Det händer sällan men i år kunde vi sitta ute och äta födelsedagskvällsmat! ...

Av Jessica - 10 april 2016 19:44


Ok då! Kanske lite onödigt då lådan redan är full - men gick inte att låta bli då V verkligen gillar pirater och tigrar just nu. Och så kanske hammare hade passat bättre än ? visseligen men går ju inte få allt. ... ...

Av Jessica - 8 april 2016 06:49

Låter bilderna tala för sig själva! Mysigt kul o rätt dåligt väder... ...

Av Jessica - 8 april 2016 06:44

Veckan innan påsk i mars hade vi riktigt vårväder och hängde ute och njöt! ...

Det här är jag

Här hamnar tankar om det som rör sig i livet, en del om inredning och huset som är i ständig förändring. Stora förändringar som tillbyggnad, väggrivning, takprojekt och annat men även små förändringar som pyssel och pynt här och där. Tankar och bilder på

Bloggar jag brukar följa

TÄVLINGAR

 

 

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Fråga mig

4 besvarade frågor

Så många läser här varje dag...

Bloggemenskap


Skapa flashcards