Direktlänk till inlägg 28 februari 2010
Fick en förfrågan om jag inte kunde lägga ut några av de recepten jag haft på mina matsedlar och såklart kan jag det.
Bara roligt om nån mer än vi kan ha nytta av matsedlerna, annars är det ju lätt att laga samma rätter hela tiden...
Biff med feta 3-4 p
500 g nötfärs
1 gul lök, finhackad
1-2 vitlöksklyftor, finhackade
salt & peppar
Blanda till en slät smet och gör 1 stor biff som passar lagom i stekpannan. Stek ca 10 minuter på ena sidan och vänd sedan och stek på andra sidan med (lite krångligt). Efter att biffen stekt ca 5 minuter på andra sidan lägger man följande i pannan/på biffen:
2 tomater i tärningar
fetaost i tärningar
1 pkt grädde - matlagnings eller mellan
1-2 msk kalvfond
ev lite mjölk eller vatten beroende på hur mycket sås man vill ha
Låt puttra tills biffen är färdig.
Servera med klyftpotatis och sallad, gärna med fetaost & rödlök.
Texmexsoppa 6 p
1 stor gul lök, hackad
2-3 vitlöksklyftor, finhackade
4 potatisar, tärnade
400 g nötfärs
0,5-1 msk spiskummin
0,5-1 msk oregano
1/2 msk chilipulver
1/2 msk salt
cayennepeppar
2 köttbuljontärningar
1 pkt krossade tomater
1 l vatten
1 stor paprika, tärnade
strimlad persilja
Stek lök, paprika & färs, krydda och slå på resten av ingredienserna. Låt puttra under lock ca 30 min.
Servera med en klick gräddfil.
OBS! Blir inte sämre av att stå över natten..
Kycklingenchiladas
1-2 pkt små tortillas
2-3 kycklingfiléer, tärnade
1-2 rödlökar, skivade
1 paprika, tärnade
1 zucchini, stavar
2 burkar creme fraiche paprika chili
ev sambal oelek
riven ost
Fräs kyckling tills den är genomstekt, lägg i lök, paprika & zucchini och låt det fräsa med en stund.
Ta från plattan och blanda ner creme fraiche, vill man ha det lite starkare kan man blanda ner lite sambal oelek.
Fördela över tortillas och rulla ihop dessa och lägg tätt i en ugnsfast form , strö ost över och gratinera på 225 grader ca 15-20 min.
Gott att servera med en grönsallad.