husnr3

Alla inlägg under januari 2010

Av Jessica - 3 januari 2010 00:12

Idag har vi fyndat igen - o tjänat pengar!!


Tills igår efter lunch har vi haft ett stort, högt o fult soffbord av den enkla anledningen att vi varken har orkat eller haft råd att skaffa oss ett nytt. Men nu när vi skulle fira julafton med massor av paket insåg vi att det skulle bli för jobbigt att ha det stora bordet så åkte jag hem till mamma o hämtade ett annat lägre runt bord och trots att bordet var både fult o slitet blev det så mycket bättre än tidigare.


Så vi bestämde oss för att behålla mammas bord, bara snygga till det med lite färg och kanske snickra ihop en hylla undertill som man kan lägga tidningar o annan bråte på....


.... tills idag på förmiddagen alltså!


Vi gick upp en sväng till Mofas hus för att Plutt aldrig har varit där och förutom kläder säljer de ju lite inredningsprylar och även en del möbler. Där fanns ett jättefint soffbord i Indiska-stil för 3500 kr. Helt OK pris tyckte vi men kände ändå att vi måste kolla om det passar hemma så jag tog måtten för att kunna jämföra med det runda vi har.


Men innan vi gick därifrån kom en av ägarna o sa att de hade tagit över en del soffbord från en bekants företag och nu hade de inte så många kvar men ville gärna bli av med dem så om man la ett bra bud kunde bordet bli vårt och så sa hon att betalar vi 1500 kr så får vi det. Kände inte att vi kunde pruta mer...


1500 lät ju helt OK och då jag ändå hade pengar i plånboken (till månadens mat egentligen) så slog vi till på en gång och sen hade vi sån tur att hennes man kom några minuter senare så han hjälpte Ralle köra hem bordet.


Så nu har vardagsrummet fått en helt ny karaktär, och helt klart till det bättre. Det enda negativa var att nu syns det ännu tydligare att vi måste köpa en ny matta - det är väl gärna så att när man köper en ny grej syns det hur slitet eller fult det andra är...


Att vi sen inte får äta annat än potäter o pasta resten av månaden spelar väl mindre roll eller?!


Bilder kommer...

Av Jessica - 2 januari 2010 00:13

Har just kört hem familjen till mamma efter att ha firat julafton för andra gången på en dryg vecka!!


Kan väl lugnt säga att det blev en HEL DEL paket idag! Vi är sjukt mycket för att köpa saker till varandra o halva nöjet är att shoppa o andra halvan att kolla när alla paketen öppnas. Sen syrran flyttade till Estocolmo har vi som tradition att man bara öppnar ett paket i taget så att alla har koll på var de andra får. Nu när hon o Micke var hemma körde vi givetvis samma modell här hos oss.


Bland presenterna kan nämnas att jag fick en bok om trädgårdsodling o Ralle en om ogräsrensning - måste betyda att jag kan plantera vad jag vill och så blir det han som får rensa eller?


Sen fick jag ett "silver"armband, några DVD-filmer och hårklägg (eller hur det nu stavas), R fick pengar till sitt efterlängtade sågbord och Judit fick supersöta fårskinnstofflor & vantar i ceriserosa - så söta! Blir användbara nu när det är så kallt ute.

Av Jessica - 1 januari 2010 13:03

Igår var det nyårsafton och det märker vi på Sturegatan idag.


Trots att klockan passerat middagstid är det två medlemmar av familjen som ännu inte stigit upp, eller uppe har de varit men fått gå o lägga sig igen! 


Dagen igår började med en rejäl sovmorgon igen, efter att ha matat Judit vid sjutiden somnade vi om och vaknade inte förrän vid tio!! Förstår inte vad som har tagit åt oss, men antagligen välbehövligt!


Sen blev det lite pyssel (=plocka iordning & städa) samt en långpromenad i det fina vädret innan vi framåt kvällningen drog till Värnamo.


Kvällen firades i goda o glada vänners lag, nämligen hos familjen Halldén/Andersson och vi hade VERKLIGEN TREVLIGT :), så trevligt att klockan bara tickade iväg och vips så var hon TVÅ!!!! Innan vi hade samlat ihop alla grejer (glömde förresten Tuppewareskålen) hann hon bli halv tre så det var något trötta vi stupade i säng här hemma strax efter tre. Kan inte minnas när vi senast var uppe så länge men det måste vara några år sen iaf...


Barnen skötte sig jättebra igår oxå, lilla Alice lämnade in först redan före maten och sen orkade inte Olivia mer än till strax efter tio. Men då hade redan Fidde varit ute o skjutit iväg de smällarna de hade köpt så att hon åtminstone fick vara med om det. Vår lilltjej hade ett ordentligt bryt strax före tio och var helt otröstlig och skrek högt, så högt hon kunde iaf. Sen på en sekund vände det och hon blev go o gla igen! Konstigt! Sen sov o var hon vaken om vartannat tills vi åkte hem och vid tolvslaget vaknade hon till så raketerna fick hon se.


Som sig bör bjöds det på trerätters samt tilltugg. Linda hade gjort mandlar & nötter i ugnen, kryddade bl.a med kanel & chilipulver. Mumsigt!!


Till förrätt blev det västerbottenspaj med sallad och till huvudrätt oxfilé med hasselbackspotatis & madeirasås följt av mandeltårta med vaniljkräm serverad med vispad grädde. Hellyckat och suveränt gott och jag åt precis lagom.


  

Det här är jag

Här hamnar tankar om det som rör sig i livet, en del om inredning och huset som är i ständig förändring. Stora förändringar som tillbyggnad, väggrivning, takprojekt och annat men även små förändringar som pyssel och pynt här och där. Tankar och bilder på

Bloggar jag brukar följa

TÄVLINGAR

 

 

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Fråga mig

4 besvarade frågor

Så många läser här varje dag...

Bloggemenskap


Ovido - Quiz & Flashcards