husnr3

Alla inlägg under januari 2010

Av Jessica - 16 januari 2010 09:12

Vet inte vad det är med tjejmiddag men dagen efter har jag ofta huvudvärk när jag vaknar!


Ah tänker ni, all alkohol!


Jo, så kan det väl vara ibland men inte denna gång.


Igår drack jag inte en droppe men vaknade ändå med huvudvärk när Judit skulle ha mat vid halv sju.... som tur var somnade både hon o jag om och när jag steg upp för en stund sen hade det mesta släppt...


Men trevligt hade vi iaf igår, som vi brukar ha när vi träffas. Så tack till Anna, Charlotte, Anna, Christina o Marie för att ni hade lust o tid att komma hit. Alltid roligt när så många som möjligt kan vara med.


Till förrätt bjöds det på räkcocktail med mango o avokado vilket var riktigt fräscht o gott. Skulle varit lite thai-inspirerat med koriander men det tog jag bort - gillar inte!


Varmrätten bestod av wokade grönsaker & kyckling med cashewnötter serverat med jasminris vilket oxå blev jättegott trots att det var första gången jag gjorde det. Inte lika gott som när Thai-proffset Micke gör det men man måste ju testa sig fram...


Som vanligt till efterrätt blev det nåt med choklad - är ju så gott. Bakade bara några vanliga chokladmuffins med mintchoklad och serverade dem med Alvestas chokladglass som är helt super!


Recepten kommer här senare i helgen om någon blir sugen.

Av Jessica - 16 januari 2010 09:06

Igår eftermiddag var det dax för första doppet i bassängen för Judit!


Det gick väl sådär - men vi ger inte upp i första taget utan testar såklart igen nästa fredag.


Totalt var det 7 bebisar i vattnet igår - 6 flickor med sina mammor o 1 grabb med sin pappa!! Plus att en av tjejpapporna var med oxå - o deras lilltjej hette JESSICA!!! Höll på att börja garva högt när de sa det, inte för att jag inte trivs med mitt namn men tycker inte att det är något som passar på en bebis. Men smaken är ju olika o tur är väl det....


Judit tyckte inte särskilt mycket om att simma på magen, hon är ju rätt dålig på att ligga på mage så det har säkert nåt samband. Hon gillade ännu mindre att simma på rygg så det blev mest att vi plaskade runt i sittande ställning o pratade med de andra bebisarna... söt var hon iaf i sina nya rosa badbyxor.


Bild kommer efter nästa veckas besök - på mig eller henne. Jag var nämligen jättefin i min nya baddräkt jag med. Brösten hängde inte, inte magen heller o låren var lika vältränade som vanligt... men just nu skiter jag i det. Ska börja träna snart...

Av Jessica - 15 januari 2010 16:37

Lika bra att erkänna!


Idag har jag gjort mig skyldig till alkoholmissbruk!!


Håller som bäst på att städa lite inför kvällens tjejmiddag.... mitt i all dammsugning råkade jag välta ner kassen med kvällens vinflaskor!!


De höll inte! Eller en av tre höll iaf inte...


Så nu har jag bara två kvar, får hoppas att det räcker... orkar inte ta mig fram till bolaget just nu!


Funderade på att köpa en box men tänkte att det vore trevligare med flaskor!


Det misstaget gör jag inte om!


Nästa gång blir det antingen box-vin eller så dricker jag upp vinet innan jag börjar städa. Har inte bestämt vilket det blir...

Av Jessica - 13 januari 2010 11:53

Ibland undrar man ju varför man bloggar?


En anledning kan ju vara att man måste få skriva av sig när man inte har några underbara arbetskamrater att spy galla över.


Ungefär så är det idag.


Jag gillar inte hundskit, likväl plockar jag upp efter hunden varje gång vi har varit ute men det är det många som inte gör. Varje gång jag är ute o går ser jag högar lite här o där och nu när det är vinter och snö verkar det som om än fler hundägare tycker att det är helt OK att inte plocka upp. Ungefär som om man inte skulle spola efter sig på en offentlig toalett tycker jag!


Men nu är det personligt! Nu när jag var ute på min dagliga runda upptäckte jag att någon har låtit sin hund skita på MIN TROTTOAR!!!


Kan lova, och det är inget hot utan ett löfte, att om och när jag får syn på någon som låter sin hund skita utanför mitt hus nästa gång så blir det inte kul.


En hundägare som inte plockar upp efter sig är värd lika mycket som en böld i röven på en cykelsemester som vi brukar säga i vår familj!!


Till er alla därute som känner igen er  - SKÄRPNING!! Från nu kommer jag bli bajspolis på fritiden...


Har ni inte råd med bajspåsar så kom till oss så kan vi dela ut eller börja ge hunden mindre mat, på så vis blir det både mindre skit och pengar över att köpa bajspåsar för.

Av Jessica - 13 januari 2010 09:59

Igår skulle svärmor o Samuel ta en sväng till IKEA för att kolla lite tyger o annat smått o gott till Samuels nya lägenhet. Jag som aldrig har nåt särskilt för mig frågade såklart om jag fick följa med...


Så vid tre blev jag o Judit upphämtade och vi styrde kosan mot A6. Först blev det några timmar på IKEA och som vanligt hittade jag massor vi behövde. Framför allt förvaring!! Fattar inte hur många lådor som behövs både här o där, kan ha något att göra med att vårt sovrum inte är klart än så att vi måste ha allt staplat på vartannat i nuvarande sovrummet/barnkammaren/biblioteket/garderoben! Sen blev den det ny kudde till Judit och ett skydd till spjälsängen oxå. Hon sover ju fortfarande i vaggan men det sjunger nog på sista versen nu...


Efter IKEA hann jag o E med en sväng till Kappahl o Lindex med och jag fyndade två koftor, en väst, en mössa, ett par vantar + några plagg till Judit. Jag fick presentkort i julklapp så för mig blev det inte så dyrt - o så kul att shoppa när det inte kostar skjortan!


Sista stoppet på vägen blev ICA maxi och på vägen hem ringde R o frågade var vi var - nervös att familjen inte skulle komma hem kanske?? O visst blev det lite sent, var inte hemma förrän kvart över nio!!


Men en supertrevlig eftermiddag som vi nog måste göra om, Judit skötte sig som vanligt exemplariskt hela tiden. Var vaken hela tiden förutom en liten stund mellan IKEA o A6 och så slumrade hon på vägen till ICA oxå. Utöver det ett litet trötthetsbryt precis vid åtta när vi skulle ta oss ut från Lindex. Är så skönt att det funkar att ha med henne men för varje gång det går bra närmar vi oss väl den gången det går åt skogen - men det tar vi då!


Jo förresten - handlade ju en ny baddräkt oxå! Bild kommer senare.... ha ha

Av Jessica - 12 januari 2010 09:19

Idag var det dax för nytt sovrekord för Judit, ända till halv åtta sov hon trots att hon åt redan vid åtta - halv nio igårkväll.


Superskönt att få ligga så länge... men tro inte att jag inte har varit vaken nåt på natten. Nä riktigt så bra är det inte.


I några nätter nu har Judit vaknat en eller flera gånger o varit lite ledsen, har räckt att stoppa in nappen men vaknat har jag ju ändå gjort...

Av Jessica - 12 januari 2010 09:14

Igår fick jag ett samtal från Fia som hade gjort en källarrensning i helgen o undrade om jag ville ha lite grejer som ingen av hennes barn kunde ha längre. Visst sa jag, både kläder o saker är ju enormt tacksamt att få...


Så nu på morgonen var hennes sambo förbi här med några kassar, var en hel del kläder i större storlekar (86-92), framförallt många randiga tröjor som jag tycker är så FINT. Sen fick jag diverse leksaker, en åkpåse till vagnen o en supersöt ullig gunghäst som Judit redan har provat med min hjälp. Utöver det en cykelhjälm som vi kanske testar till sommaren... nån därute som har en begagnad cykelbarnsadel/stol till salu är det bara att säga till.


Så nu blir det till att stuva om i källarförrådet igen...


TACK till alla som har skänkt eller lånat ut kläder & saker till oss. Är väldigt uppskattat ska ni veta!

Av Jessica - 11 januari 2010 15:48

Eftersom R inte trivdes särskilt bra med att pendla till Nässjö frågade jag på jobbet före jul om jag inte kunde få börja jobba 1 dag per vecka från 1:a februari så kunde R få vara pappaledig istället.


Verkade positivt till en början, vet ju dessutom att det inte är någon som gör huvuddelen av mina arbetsuppgifter! Men men som alltid var det inte så enkelt och någon annan tog beslut att det går ju inte. De har nämligen anställt en vikarie efter mig - något som jag inte alls visste om. Den tjejen är visserligen duktig och jag lärde upp henne innan jag gick hem - men inte var det mina arbetsuppgifter jag lärde ut och inte är det dem hon har jobbat med i fyra månader heller.


Så skäms på sig arbetsgivare, skriver inte var jag jobbar - har hört att man kan bli av med jobbet om man bloggar eller facebookar negativt om sin arbetsgivare. Men ni som känner mig vet ju vilket företag jag jobbar på...


Ska bli riktigt riktigt intressant att se vad jag får pyssla med när jag kommer tillbaks i juni - nåt nytt o spännande måste det ju vara eftersom det jag gjorde tidigare inte längre behöver göras.


Låter jag bitter?


Är inte så farligt, blev bara besviken att arbetsgivaren återigen visar sig från en dålig sida.... o nu ska ju R börja jobba här hemma igen så av den anledningen gör det ju inget att jag får gå hemma o dra några månader till.

Det här är jag

Här hamnar tankar om det som rör sig i livet, en del om inredning och huset som är i ständig förändring. Stora förändringar som tillbyggnad, väggrivning, takprojekt och annat men även små förändringar som pyssel och pynt här och där. Tankar och bilder på

Bloggar jag brukar följa

TÄVLINGAR

 

 

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Fråga mig

4 besvarade frågor

Så många läser här varje dag...

Bloggemenskap


Ovido - Quiz & Flashcards