Direktlänk till inlägg 6 januari 2010
I några veckor har R bett mig baka banankaka och idag blev det av. Dels för att vi hade några närmast svarta bananer liggande som jag inte ens tror att Anna H hade velat äta, dels för att vi får lite fikabesök i eftermiddag och det är alltid mysigt att bjuda på nybakt.
I en av mina kokböcker har jag hittat detta som har blivit bådas favorit.
Tigerkaka med kokos & banan
50 g smör eller margarin
2-3 mogna bananer
1 1/2 dl socker
1 ägg
4 msk grädde
2 1/2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
3 msk kakao
1 dl kokosflingor
1 tsk vaniljsocker
2 msk kokosflingor
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt svalna. Smörj o bröa en avlång bakform.
Mosa 2 av bananerna med sockret, rör i ägg, smör & grädde.
Blanda mjöl, bakpulver & bikarbonat och rör ner i smeten.
Häll en tredjedel av smeten i en annan bunke, rör ner kakao.
Rör ner kokos & vaniljsocker i den ljusa smeten.
Varva de båda smetarna i bakformen, dra med en gaffel så att den ljusa och mörka smeten blandas lite lätt.
Skiva den tredje bananen och lägg ovanpå & avsluta med att strö kokosflingor överst.
Grädda ca 30 min tills kakan släpper formen.