husnr3

Alla inlägg under december 2009

Av Jessica - 19 december 2009 12:02

Igår hade jag en fullspäckad dag igen, gillar ju det!


Som ni säkert redan har läst började jag förmiddagen med en långpromenad och sen blev det kökstjänst för hela slanten. Förberedde mat till Judits dop idag, bakade kladdkakor till samma evenemang samt slängde ihop ett bakpulverbröd då jag kom på att jag skulle ha bröd med mig till kvällens julknytis.


Strax efter fyra var det dax att snygga till sig och sen vid fem kom Ralle hem och då blev det matning innan det var dax att lämna Judit hos mormor som skulle vara barnvakt. Barnvakt har vi ju haft många gånger redan men igår var första gången som vi gemensamt skulle hitta på nåt annat (om man inte räknar bowlinghallen).


Kvällen spenderade vi hos Sofia , Andreas och Emmy tillsammans med övriga medlemmar med respektive (utom Tomas) i matlagningsgänget. Tyvärr kunde inte Linda med familj vara med för lilla Alice kräktes igår och det var synd för vi hade verkligen JÄTTETREVLIGT och det sa bara svosch.... så var kvällen slut och det var dax att åka hem. Egentligen synd att vi inte träffas oftare för vi har verkligen trevligt tillsammans.


Det var som sagt julknytis igår kväll och all mat var god o lyckad och första gången jag åt julmat i år var det oxå.


När vi hade hämtat Judit o Moa och kommit hem var det dax att pumpa innan vi kröp till sängs, inga dåliga bomber man har när man inte matat på länge. Varför är de inte alltid lika välpumpade och hårda ???  Kanske skulle behövas ett litet lyft?


Judit hade skött sig exemplariskt hos mormor o ätit vid nio så när vi kom hem var det bara att lägga henne och sen sov hon till halv sju i morse då jag tyckte det var dax att stiga upp...

Av Jessica - 18 december 2009 12:17

med hundar och barnvagn på delvis oplogade gator och efter besök på både post och affär är man rätt trött. Även om vädret var helt strålande, minus 5-10 grader och sol!


Vad vill man absolut inte göra då?


Jo - torka en hårig bajsrumpa på en Tiger-vovve!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Det räcker att byta blöja några gånger varje dag på bebisen.


Men jag kunde ju inte lämna honom ute så det var bara på med gummihandskar som gällde... fast han var rätt billig då och jag funderade helt klart på att gå till banken o lämna honom hos mamma!

Av Jessica - 17 december 2009 19:39

Idag var det premiär här hos oss för mammorna med bebisar från BVC-träffarna.


Vid tio trillade Sanna o Liam, Signe o Meja samt Linnea med Algot in och sen ägnades följande timmar åt tjöt om förlossning, diverse magproblem och annat som har med små bebisar att göra. Sånt som är helt ointressant för de som inte har barn men som passade jättebra i vårt sammanhang.


Vi hade en riktigt  trevlig förmiddag och kommer med säkerhet att ses fler gånger, nästa träff hos Linnea blir i januari nån gång... kul att ha lite folk man kan träffa här hemma oxå. Även om jag givetvis gärna åker till Värnamo me...


Alla vi fyra har ju inte känt varandra tidigare heller så det blev en del förklaringar vem som är tillsammans med vem och vem den personen är släkt med och så och det var lite kul för Signe sa att hon inte visste vem Ralle är. Det tyckte jag var lite konstigt men jag sa att hennes o Ralles föräldrar bor grannar och att han hette Josefsson tidigare. Aha då gick det upp ett ljus!! Menar du Andreas?? Så kan det alltså gå när man har smeknamn, inte så lätt alla gånger att veta vem som kallas vad...

Av Jessica - 17 december 2009 19:29

... är en konstform som jag tyvärr inte är begåvad att klara!


Igår var tanken att jag skulle ta fram penslarna och måla en omgång på min kökssoffa (ett långdraget projekt jag vet) men efter en titt mot ytterdörren där det satt två hundar gick det i stöpet.


Tänkte istället förena nytta med nöje och traska hem till mamma för att sy om mina jul-påslakan jag fyndade för nån månad sen, de var superbilliga o inte konstigt med tanke på vilka mått det var!! Tänkte samtidigt passa på att att korta föregående års julgardiner så att de passar våra vardagsrumsfönster.


Väl hemma hos mamma la jag ut första påslakanet på golvet o började mäta, jo kände nog att jag har koll på detta så i med tråd i maskinen o satte igång med raksöm.


Efter en halvmeter eller så kom jag på - man kanske ska sy med avigan ut eller????? Så att sömmen kommer på insidan? Bara att sprätta....


Resten gick faktiskt ganska smärtfritt trots att jag även fick sy nya hål i botten där man ska stoppa in täcket.


Nu till gardinerna, ut med tyget på golvet och vad upptäcker jag då. De röda kapporna är inte lika höga som de nuvarande gardinkapporna!!! Just det! Vi hade ju både kappa o längd förra året och därför gjorde vi inte kappan lika hög. Så detta innebar ju att jag fick strunta i att ha julgardiner i vardagsrummet...


... ända tills jag kom på den briljanta idén att jag kan ju utnyttja det bortklippta tyget från påslakanen till gardiner istället!! Supersmidigt ju, vitt på en sida o rött på den andra tänkte jag och mätte o klippte o sprätte o sydde en bra stund. Tur att Judit är så snäll att hon var nöjd med att ligga jämte o kolla.


Vad blev resultatet då? #¤"¤%&/)##¤&/) ungefär .... sömmen var allt annat än rak men då var tålamodet helt slut så tyget fick ligga kvar i mammas källare o vi traskade hem med två färdiga påslakan istället!


Så kan det gå!

Av Jessica - 16 december 2009 09:44

Ja det kan man iaf undra?


Häromdagen läste jag en blogg om en skillnaden mellan pojkar o flickor, gick ungefär ut på att flickor sitter still och pojkar springer runt. Nån som känner igen sig?


Så i förrgår när jag skulle gå ut o gå med hundarna tänkte jag att detsamma gäller nog dem. Moa gick lugnt o tyst o satte sig vid ytterdörren med nosen i dörrspringan. Där satt hon tills jag öppnade dörren och tog på henne kopplet.


Tiger däremot kutar fram o tillbaks i hallen (och övriga huset), hoppar o skuttar gärna och skäller om han får.


Beror detta på att de är pojk resp flickhund?


Eller beror det på att Moa är lat o inte orkar mer o Tiger har energi för 10?


Eller beror det på att Moa inte vill gå ut egentligen och att Tiger ÄLSKAR att vara ute?


Eller sista tesen, är det för att Moa är så väluppfostrad o Tiger inte?


Vad tror ni?

Av Jessica - 16 december 2009 09:20

Igår var det dax för den årliga julshoppingdagen!


Ralle behövde jobba så det blev bara jag, mamma & Judit.


Åkte hemifrån vid tio och kom hem igen vid åtta -  10 timmars intensiv shopping (minus transport) med andra ord!!! Och då hann vi ändå inte med alla affärer vi hade tänkt.


Började med en sväng ner på stan och en fika på Napoleon på Väster där min kusin jobbar, sen shoppade vi lite på Öster innan klockan blivit så mycket att det var dax för Judit att få mat igen. Således packades bilen och vi drog till A6, )de har ju ett så smidigt amningsrum där.)


Efter det var det återigen dax för mig o mamma att få något i magen och då testade vi Olsen Twins, käkade kebabtallrik på nötkött och det var helt OK. Inte som förra årets kebabtallrik på Dragon men dög helt klart, och igår orkade vi inte gå genom hela A6 bara för att käka...


Sen blev det shopping i stor skala, mamma fick gå ut till bilen och lämna kassar en gång för att det blev för tungt att bära!


Skulle ju vilja skriva här vad vi köpte men vet ju att t.ex Plutt inte skulle kunna låta bli att läsa då men här är iaf de flesta affärer vi handlade i så får väl alla gissa i vilken affär vi köpte vad:


Bokia

Indiska

HM

Kappahl

Lindex

Clas Ohlson

Village

Elgiganten

IKEA

HM

Lindex

Åhlens

Kahls


Oj vilken tråkig lista det blev, nästan bara de vanliga stora kedjorna... men i ärlighetens namn handlade jag en hel del till Judit oxå.


Till henne blev det en supersöt pepparkaks-klänning som jag inte kunde låta bli, en klänning till dopet på lördag och så ett par jeans och ett par gubba-byxor. Utöver det ett par Peltor-kids lurar och säkert nåt mer...


Efter att ha avslutat dagen med först fika (o mat till Judit igen) och sen shopping på IKEA satte vi oss i bilen vid halv åtta och körde hem.


Ljusslingan till julgranen som jag hade tänkt köpa fick vi åka hem utan.... så den måste inhandlas lokalt idag, annars blir väl granen aldrig färdig!


Av Jessica - 16 december 2009 09:16

I måndags kväll när jag som vanligt skulle lägga in resultatet från vår korpmatch hängde sig hela sidan och inget blev sparat. Lika bra var nog det tror jag för det var ingen munter läsning precis...


Vi mötte ju Babes, Ralles lag i måndags kväll och vi fick helt enkelt STORSTRYK! Bara att erkänna att de var bättre.... men så har de ju spelat med en sämre spelare hela hösten för att få högre hcp till mötet med oss då R skulle spela.


Deras taktik fungerade, de vann med 7-0 och det var aldrig någon diskussion vilket lag som var bäst. Men så har de ju dragit på sig förluster under hela hösten med och låg nu sist i serien så de behövde verkligen en vinst. Visst visade vi barmhärtighet när vi lät dem vinna?!


Vi gjorde ett resultat som speglar ungefär vårt snitt hittills, något högre än vi slagit tidigare. MC gjorde precis över 5, Marita hade 520-530 nån ting och jag 550, mitt absolut sämsta resultat i höst... så godkänt för de andra två men inte för mig. Tror i och för sig inte att det hade spelat någon större roll om jag hade slagit något högre.

Av Jessica - 13 december 2009 20:22

Med god hjälp av min man och hans bror har vi idag utökat bakningsskörden rejält.


Först gjorde jag en ny omgång av Lindas havrekakor, mindre och inte lika välgräddade blev de denna gång. Och jättemumsiga!


Sen blev det shopping och middag innan vi satte igång med godisbakning, bananfudge & daim på programmet. Fudgen blev god som vanligt och just nu står Samuel o rör i sockergrytan till dajmen.... andra försöket! Första brände vi litegrann så den omgången ligger i soporna....


Under tiden har R bakat en omgång pepparkakor till så nu har vi bara en tredjedel av degen kvar i frysen. Bra att ha när det kommer fikasugna på besök.


För er som gillar banan o vit choklad kommer här receptet på bananfudgen:


15-20 skumbananer i små bitar

2 dl finkornigt strösocker

1 dl vispgrädde

50 g smör

150 g vit choklad


Hetta upp banan, socker, smör & grädde på svag värme. Småkokoa ca 10 min tills bananerna har smält. Rör hela tiden.

Rör ner den hackade chokladen och rör till en slät smet. Ta från värmen och fortsätt röra till smeten är svalare och ljusare.

Häll upp i form och låt svalna.

Skär i rutor.


Sött men GOTT!

Det här är jag

Här hamnar tankar om det som rör sig i livet, en del om inredning och huset som är i ständig förändring. Stora förändringar som tillbyggnad, väggrivning, takprojekt och annat men även små förändringar som pyssel och pynt här och där. Tankar och bilder på

Bloggar jag brukar följa

TÄVLINGAR

 

 

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Fråga mig

4 besvarade frågor

Så många läser här varje dag...

Bloggemenskap


Ovido - Quiz & Flashcards