husnr3

Alla inlägg under oktober 2009

Av Jessica - 5 oktober 2009 11:38

Vår matsedel för veckan innehåller inga direkta nyheter eller specialare utan handlar mest om att tömma frysen på gammal bråte. Ralle sorterade hela frysen i förra veckan och vi kastade en hel del  gammalt och resten ska vi försöka använda inom kort.


Köttfärssås & spaghetti (har vi faktiskt inte varje vecka)

Korv stroganoff

Hemmagjord pizza

Grönpepparkyckling

Korv med bröd!!!

Sen tror jag att det blir nåt med räkor på lördag, då är Ralle borta o jag o mamma själva. Har testat räkor tidigare och det funkade bra för Judit me

Av Jessica - 5 oktober 2009 11:33
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av Jessica - 4 oktober 2009 18:22

Idag var det dax för första tipspromenaden för hösten, även i dag blev det ju så att man fick trotsa regnet men det var inga problem. Tur det finns regnskydd till barnvagnen, det har vi verkligen fått användning för denna helg.


Elva av tolv rätt blev det och ingen vinst denna gång! Men så är livet, man kan ju inte har tur i både spel och kärlek....


Nytt försök de nästkommande söndagarna får det bli!

Av Jessica - 4 oktober 2009 18:14

Idag var det dax för andra kalaset för att fira min födelsedag (som ju inföll i april), fick fot- och handcreme. Nåt som alltid går åt, användbara presenter tas alltid tacksamt emot. Vet man ju att den inte blir liggande i nån låda o skräpar...


Linda med familj var här så det var fullt upp, bl.a prat om ditten o datten när det gäller kök. Tur man har datorn i köket, IKEAs hemsida spanades det på och sen pratades det detaljer som jag själv inte har särskilt bra koll på, lister och täcksidor mm. Även om Linda o Fidde har bott 2 år i sitt hus förstod vi att de är långt ifrån klara så vi har nog många år framför oss med renoveringar och fixande!!


Sen blev det fika till Olivias förtjusning, hon var väldigt hungrig före kakfaten kom fram Glad och efter det Pippi på DVD samt kojbyggande. Funkade faktiskt helt OK även om vi inte har så stort och inte hade några leksaker, några filtar och dynor räckte gott o väl. Lilla sötnosen Alice skötte sig oxå utmärkt, hon är verkligen för go nu vid nio månaders ålder. Sitter mest på golvet o tjötar hela tiden samt gör några försök att krypa ibland.

Av Jessica - 3 oktober 2009 23:12

..att jag har snälla vänner vet jag ju sen innan men igår fick jag ytterligare ett bevis på detta.


Var ju som sagt hos Linda och fikade och med mig därifrån fick jag en hel låda med kläder i stl 50-62, bodys, pyjamasar, byxor & klänningar. Dessutom 2 jättefina overaller i stl 56 som Judit nästan kan börja använda på en gång. Med dagens dåliga väder kom de verkligen till pass.


Sen var jag förbi hos Anna på vägen hem och då fick jag även en kasse med kläder där, sånt som Wille har vuxit ur. Lite blandad kompott men mest stl 62 så de kläderna får väl vänta några månader!


Så tack för lånet på förhand, känns jätteskönt att ha vänner man kan låna av, finns annat man kan lägga pengarna på än just de små kläderna som de bara kan ha några veckor eller månader.


Även tack till Sofia som hade med sig några pyjamasar när de var här för några veckor sen. Pyjamasar är väl det som har gått åt mest här än så länge. Judit har inte kräkts mycket men om hon nån gång gör det är det oftast på kvällen när hon äter mycket...

Av Jessica - 3 oktober 2009 23:05

Idag var det dax för höstens begivenhet här i Skillingaryd - marken!! Marken för den oinvigde är samma sak som höstmarknad. Oftast har vi åkt till Stockholm just denna helgen så nu när vi ändå var hemma måste man ju passa på att kolla vad som erbjuds.


Lika dåligt väder som det var på eftermiddagen när vi var på fotboll var det på förmiddagen men jag o mamma traskade ändå iväg fullt påklädda, finns ju inget dåligt väder - bara dåliga kläder!


Först gick vi en sväng till Mofas hus där ingen av oss hade varit förut. De hade verkligen massor med söta grejer, både lite inredningsprylar, smycken och såklart en del kläder. Jag köpte en Kotten-mössa och en halsduk i lite större modell till Judit + ett par hårspännen och några ljus till min stake i köket. Fick mamma att köpa en mössa oxå plus en servis hon ska få i julklapp, lagom till smakportionerna ska börja...


För er som ännu inte varit på Mofas hus men som har småbarn eller bara behöver köpa en present måste absolut rekommendera ett besök, de har öppet torsdagkvällar och lördagförmiddagar. Kolla annars in hemsidan www.mofashus.se.


Efter en sväng runt hos Teds smörgåsbutik, torget och bankomaten gick vi hem och lämnade två kalla o blöta hundar för att kolla in marknadsknallarna. Men det var inte mycket att se, trots att klockan bara passerat tolv var det flera som började packa ihop i regnet. Förstår om de hade tröttnat, var knappt nåt folk kvar heller så vi slapp trängas med barnvagnen. Blev iaf inhandlat det jag hade tänkt, ett par tunna skinnhandskar hos Liza outlet.

Av Jessica - 3 oktober 2009 18:03

Idag tog SIS ett stort kliv uppåt i seriersystemet!! Glad


I riktigt regn & ruskväder vann de kvalmatchen mot Pjätteryd med 4-3 efter två mål av Zabbe Karlsson de sista minuterna!!


Jag, mamma, Tiger & Judit trotsade vädret och gick ner på Movalla de sista 25 minuterna och då låg de under med 1 mål efter två självmål av nr 10 (inga namn) enl den info vi fick vid entrén....


De första 20 minuterna efter vi kom hade motståndarlaget inga skott på mål alls men SIS radade upp både bra och sämre lägen.... utan att få in bollen!! Tror inte att det var mer än 5 minuter kvar när de kvitterade till 3-3 och sen kom alltså segermålet när endast sekunder återstod!! SUPERBRA!


Nu blir det fotboll även nästa lördag på Movalla, tur att vi inte har bowling. Har inte alls varit o sett så många matcher jag hade tänkt inför säsongen. Har alltid varit nåt annat som kommit i vägen.

Av Jessica - 3 oktober 2009 17:24

   Igår var det dax för första fikan med kompisgänget, som numer kan kalla sig mammagänget!!


Jag, Sofia & Anna var bjudna med våra bebisar i varierande storlek till Linda med familj. Tyvärr var Sofia lite förkyld så vi blev bara tre som träffades strax efter tio och då tog en långpromenad från Trädgatan där Linda bor upp på det nya området, dvs längst upp vid Borgen. För en annan som bor på "landet" i ett gammalt hus är alla hus ovanför Gröndalsskolan nya men de vid Borgen är ju de allra nyaste...


Trevligt hade vi iaf och efter promenaden var det dax för fika, en nybakad äppelkaka bjöds det på. Inte dåligt att hinna med det före vi kom, men så är ju familjen Halldén/Andersson uppe lite tidigare än vi har jag förstått!!?


Sen var det ju såklart dax för matning, lek och fotografering. Bilderna nedan har Olivia, Lindas stora tjej tagit. Behöver inte säga att hon är minst lika bra på att fota som jag... dessa var bara några av de bilder hon tog. Visst är skärpan dålig på några av dem men absolut inte sämre än när jag tar. Anna talade om för mig att det går lättare om man håller kameran still, nåt som jag antagligen inte gjorde. Bra när nån säger till när man inte själv märker vad som blir fel - nu har jag ju en chans att försöka bättra mig!


I framtiden blir det nog fler inlägg från våra träffar, när vi ses nästa gång ska vi nog försöka planera in åtminstone några träffar till. Kan ju vara kul med lite vuxet sällskap och här hemma har jag ju ingen som jag direkt umgås med, än iaf. Ska visst vara första träffen på föräldragruppen på BVC om några veckor, får se om det blir någon där man kan gå ut och gå med nån gång.

Det här är jag

Här hamnar tankar om det som rör sig i livet, en del om inredning och huset som är i ständig förändring. Stora förändringar som tillbyggnad, väggrivning, takprojekt och annat men även små förändringar som pyssel och pynt här och där. Tankar och bilder på

Bloggar jag brukar följa

TÄVLINGAR

 

 

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Fråga mig

4 besvarade frågor

Så många läser här varje dag...

Bloggemenskap


Ovido - Quiz & Flashcards