husnr3

Alla inlägg under oktober 2009

Av Jessica - 19 oktober 2009 12:04

Denna vecka blir det mest potatis & pasta i olika former på matsedeln, vi är som sagt dåliga på att äta ris så jag ska nog ge mig ut o leta på nätet till kommande veckor.


Imorgon är det träff med tjej/mammagänget här och då ska det bjudas på lunch, tror att det kan bli nåt med pasta men har inte bestämt vad än...


Matsedel:

Italiensk kycklingsoppa

Ugnstekt falukorv med potatismos

Pannbiff med lök (jag får väl hoppa löken)

Kyckling med färska champinjoner & rosépeppar (pasta)

Lax i nån form

Kalops

Av Jessica - 19 oktober 2009 10:40

Igår fyllde Ralle år,  hela 26!! Det skulle givetvis firas med pompa o stås som sig bör och hela dan bara rasslade iväg och lämnade kvar två trötta & slitna vrak på söndagskvällen.


Vi hade bjudit in Ralles familj + moster samt min moster o morbror för att först följa med på tipspromenad och sen käka söndagslunch. Lite ovanligt tema kan tyckas men det passade oss utmärkt eftersom vi alltid brukar gå tipspromenaden på söndagar och äta måste ju alla.


Så runt halv elva var det samling hos hos på Sturegatan, tyvärr ville/kunde inte alla följa med och gå upp till Grönelund men vi var ändå ett modigt gäng som traskade iväg, solen sken och vädret var bara SUPERFINT! Hade som vanligt tagit på mig för mycket kläder så i backen upp åkte både jacka o scarves av....


Uppe på Grönelund mötte Elisabet, Roger o Jossan upp och sen begav det sig av. Kan tycka att vi borde haft alla rätt nu när vi var så många men vet redan att jag iaf missade på en fråga, vilket djur är Alces alces??? För er som inte vet är det ÄLG! Kommer jag nog aldrig glömma, men det är ju lite det som är vitsen med tipspromenader - man ska inte kunna alla frågorna?!


Hemma blev det paketöppning medan jag förberedde det sista i köket med god hjälp (som alltid) av Samuel, jag fick nämligen smita iväg o mata före vi skulle käka så det blev lugn o ro vid matbordet. Ralle fick förutom blommor o godis en kratta, en yxa och pengar till en såg. Väl till pass kom även en korg med produkter från Skillingarydssalvan som han kan kurera sig med samt en whiskey från svenska Mackmyra när han vill försvinna in i dimman efter en hård arbetsdag.


Jag hade kört hösttema på dukningen och dekorerat med lönnlöv, kottar, rönnbär, svart aronia och lite småten och till lunch bjöd vi, lite oväntat kanske, på sopplunch!! Tyckte att det kunde passa när vi hade varit ute och promenerat i några timmar. Tre sorter hade vi dukat upp på köksbänken, tomatsoppa, laxsoppa & texmexsoppa. Till detta hade vi gräddfil & creme fraiche samt bröd och vitlöksbröd. Verkade som om alla tyckte om åtminstone någon av sopporna och det blev inte mycket mat över, då vet man att alla blivit mätta iaf! Till efterrätt blev det en gammal höstklassiker - äppelpaj med vaniljglass eller vaniljsås.


    



Av Jessica - 17 oktober 2009 18:08

Idag var det dax för min andra match för säsongen och jag ökade med 9 poäng från föregående men är ändå LÅNGT ifrån acceptabelt resultat, tyvärr blev det även förlust mot Klint med 6-14.


Vi gjorde väl ett resultat som speglar det lag vi kan ställa upp med och de var helt enkelt bättre än oss idag. Tråkigt men förväntat...


Måste dock få tala om att min Ralle gjorde suveräna  933 i deras match på förmiddagen. Visst är han helt superbäst?!

Av Jessica - 17 oktober 2009 08:51

Igår var jag, Malin & Judit i stan för att uträtta en hel mängd ärenden och vad pengar det gick åt. Tur att det bara är en vecka kvar till lön men otur att man ingen får eftersom man är mammaledig!! Istället ska jag betala tillbaks en del eftersom jag fick för mycket förra månaden. Inte särskilt kul men bättre än att ha en skuld när man börjar jobba igen...


Morgonen igår började alltså tidigt, redan vid sju steg jag upp för att hinna med matning, promenad med Moa och att käka frukost o sminka mig (tänkte börja med smink nu igen för att se lite piggare ut). Strax efter nio var jag förbi hos Malin som fick välja om hon ville sitta fram med mig i bilen eller bak med Judit. Gissa om man redan är utan chans, det blev givetvis bak med Judit!!


Färden gick till ICA maxi för att veckohandla samt göra lite inköp till morgondagens stora begivenhet, Ralles födelsedagskalas. En timme var vi där inne!!! Bl.a köpte jag Dirty dancing på DVD, tänkte Ralle kunde få den imorgon, han har nämligen inte sett den än!!!!


Tanken var att vi skulle åkt ner en sväng på stan men när jag insåg vad klockan var bestämde vi oss för att åka direkt till Granngården o köpa present till Ralle, sen blev det en bröstpump på 1klass (utvärdering kommer senare) där jag även inhandlade 2 pyjamasar i stl 56.


Och sen var det A6 för hela slanten!! Började på Elgiganten där jag skulle kolla mammas nya kamera som hon fick för några veckor sen, när man tar bilder kommer det ibland upp en gul varningsruta med massa text istället för bilden. Inte särskilt bra, man måste nämligen ta ut batteriet för att få bort varningen från displayen oxå! De på elgiganten fattade inte heller vad som var fel så en ny kamera blev det istället. Sen in i själva butiken, jag skulle ha en färgkassett till skrivaren, hade glömt kolla vad den heter men tänkte att jag nog känner igen den när jag ser den!! hahahah dumt tänkt, köpte fel såklart så den måste jag upp o byta nån dag..... o fakturorna jag skulle skrivit ut får jag fixa i bowlinghallen istället.


Inne på A6 åkte spenderbyxorna på ordentligt, blev lite blandad kompott på iems men där hade vi presentkort så det blev ändå billigt. På Lindex köpte jag lite blandat till Judit och var så glad för de hade fått in lite röda kläder!! Har ju knappt gått att hitta förut, iaf inte i så små storlekar som passar henne.


På vägen till IKEA svängde vi in på Nilson för Malin ville ha ett par nya stövlar, hon provade nog hälften av vad som fanns i butiken men nåt shoppat blev det inte!


IKEA har ju som vanligt mycket att erbjuda men jag höll mig nästan till min lista, blev bara några extra ljuslyktor till köket samt några röda skålar.


Nu var klockan mycket och det var dax att styra färden hemåt, rätt slitna var vi båda två men Malin stackarn skulle dessutom jobba så tio i tre släppte jag henne på simhallen för kvällens arbetspass som började vid tre!! Själv åkte jag med taikonbilen hem och packade ut alla varor + en liten bebis som skött sig utan anmärkning hela dagen. Sov i stort sett hela dan vilket gjorde att hon nog klarade sig rätt bra från ev. baciller som svävade runt i luften. Inte var det särskilt mycket folk heller och inga vi kände som ville kolla ner i vagnen.


Här är några av inköpen:

  

Av Jessica - 15 oktober 2009 21:25

Idag testade vi ett nytt recept som var superenkelt!! Ett alternativ när köttfärssås o spaghetti känns som lite för mycket slentrian.


Pastagratäng

6-7 dl okokt fullkornspasta

4 hg nötfärs

1 purjo

1 burk krossade tomater med tomat & basilikasmak

riven ost

s & p


1. Koka pastan

2. Fräs purjo o färs, slå på krossade tomater & låt puttra 5 min

3. Varva i ugnsfast form och strö över ost

4. Gratinera ca 10 min 225-250 grader


Jag tog vanliga krossade tomater o kryddade med torkad basilika vilket funkade jättebra. Däremot var det lite tamt i smaken så nästa gång tar jag nog lite gul lök oxå + nån matsked tomatpuré. Så några ingredienser ytterligare blir det ju men fortfarande lätt att göra och en helt klart godkänd vardagsrätt.

Av Jessica - 15 oktober 2009 21:15

Idag har vi haft en riktigt fullproppad dag, iaf om man jämför med de senaste veckorna.


Dagen började för min del vid åttatiden då jag steg upp och slängde ihop en muffinssmet samtidigt som jag käkade frukost. Vaniljmuffins med kaneläpplen blev det, de blev sådär goda och liksom förra gången helt färglösa. Nu tycker jag att vi har fått igång vår ugn helt OK men muffins o sockerkaka blir det liksom ingen färg på. Får väl fortsätta testa bara....


Efter det var det dax för matning innan vi skulle på morgonpromenad med farmot & Atlas. Visade sig att även Samuel ville hänga på o han tog Moa så det blev en behaglig promenad för min del med bara Tiger o barnvagn att ta hand om Glad


På eftermiddagen hade jag inplanerat att jag skulle till mamma på banken vid halv två o käka lunch med henne. Egentligen hade hon velat komma hit men jag skulle till BVC vid två så det passade inte så bra, däremot funkade det super att jag gick dit o åt, banken ligger bara en liten bit från Vårdcentralen. Tacos stod på menyn och för Judits del verkar det faktiskt ha funkat även denna gång. Tänkte att det är lika bra att testa på dagen ifall det skulle gå åt skogen, då är man ju förberedd när kvällen & natten kommer. Är det förresten nån som vet hur fort det man ätit går ut kroppen?


På BVC var det dax för första föräldragruppen och det var intressant att höra de andras åsikter om bl.a förlossning & BB. Det enda tråkiga var att vi bara var 3 stycken!! Skulle egentligen varit fler men de andra dök inte upp och nån hade meddelat att de hade fått förhinder. Båda som var där "känner" jag sen tidigare, Signe och jag har vuxit upp på samma gata men det skiljer rätt många år så vi har aldrig pratat och Linnea o hennes familj känner jag oxå, bl.a har hennes bror gått i samma klass som min syster i 9 år. Skillingaryd är ju inte så stort..... men alla de andra som skulle varit med hade varit nya ansikten för mig så det var ju lite synd att de inte var med.


Judit hade iaf fortsatt att gå upp i vikt och vägde idag 3560 g och var 53 cm lång. Jag tycker att det har känts jättebra att gå o väga o mäta varje vecka nu i början, då har man liksom fått en bekräftelse på att de får i sig det de behöver, man ser ju inte direkt hur mycket eller lite de äter.


Av Jessica - 14 oktober 2009 21:46

Varje dag jag vaknar är jag lycklig och enormt tacksam att vi har vår lilla tjej, särskilt  när jag tänker på några av mina vänner som inte har haft det lika lätt som vi.


Och idag fick jag ytterligare en anledning att vara tacksam, fick nämligen veta att ett par här i byn fick missfall häromdagen i vecka 26!! De har även haft missfall tidigare och jag lider så oerhört med dem, jag kan inte ens försöka sätta mig in i deras situation. Ni som känner mig vet ju att jag även hade en vän som förlorade sitt barn i vecka 23 i våras och givetvis går tankarna även till dem samt till alla andra som har gått igenom samma sak.


Varför kan inte livet vara rättvist? Borde det inte räcka att vara en bra människa som sköter sig för att allt ska gå vägen?


Vet att det säkert finns de som säger att missfall är naturens sätt att säga att allt inte är OK men det är ingen tröst i detta läget. Jag ska tänka på er och hoppas att ni tillsammans ska klara er igenom det h-te ni måste befinna i er just nu.

Av Jessica - 14 oktober 2009 14:28

Har ju ingen att klaga på när jag nu är själv hemma men fy f-n vad kallt det är!!


Vi har ju inte riktigt lärt oss hur golvvärmen funkar och idag funkar det dåligt, tror vi har 18 grader eller nåt här inne och det är inte tillräckligt! Jag som har tagit på mig lite snyggkläder (kjol + kofta) idag fryser! Tror att jag nog måste byta till fodrade mysbrallor och luvtröja...


Men men ska väl inte klaga, får väl försöka aktivera mig istället. Ska ner en sväng i tvättstugan och sen kanske jag får överväga bakning idag med för att få upp värmen, ugnen hjälper ju till samt att man rör sig lite iaf. Får se vad det blir...

Det här är jag

Här hamnar tankar om det som rör sig i livet, en del om inredning och huset som är i ständig förändring. Stora förändringar som tillbyggnad, väggrivning, takprojekt och annat men även små förändringar som pyssel och pynt här och där. Tankar och bilder på

Bloggar jag brukar följa

TÄVLINGAR

 

 

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Fråga mig

4 besvarade frågor

Så många läser här varje dag...

Bloggemenskap


Ovido - Quiz & Flashcards