husnr3

Alla inlägg under september 2009

Av Jessica - 19 september 2009 11:32

Har just slängt in en kaka i ugnen, mjuk pepparkaka denna gång. Går väl åt lite när alla besökare ska komma.... ikväll får vi besök av min "extra-lillasyster" Malin o hennes mamma Lotta. De senaste gångerna Malin har varit här och har fått hjälpa till att både baka o laga mat så när de kommer ikväll ska allt vara färdigt!!! Blir lite soppa och nån god efterrätt, har bara inte kommit på vad än...


Annars har vi haft en lugn o skön morgon, steg inte upp förrän strax före tio. Tycker att jag kan unna mig att ligga lite längre när jag är vaken på natten, är rätt skönt att bara ge Judit mat i sängen och sen ligga o mysa en stund efteråt.


Just nu ligger det en liten Tigervovve jämte mig i köket och snarkar!!! Att en så liten hund kan snarka så mycket Förvånad, Moa har hittat en solfläck i vardagsrummet och ligger där o pressar. Får väl släppa ut båda två om en stund när gräset har torkat upp lite.


Resten av dagen ska jag bara ta det lugnt, Ralle har match vid halv två men båda mina ev barnvakter är på resande fot idag så jag får nog stanna hemma. Annars tycker jag att det är rätt kul att kolla på killarna, finns alltid nåt man kan lära sig genom att försöka läsa deras spel. Eller tvärtom - kolla vad de gör för fel och försöka undvika dem! Sen blir det nog att jag bakar Leilas kolasnittar oxå, supergoda och jätteenkla att göra.

Av Jessica - 18 september 2009 18:14

På citygross hittade jag en billig matta till mitt nya kök, är så nöjd att jag måste lägga ut bilden så att ni andra kan se den!! Glad  


Har ju kollat på Pappelina mattorna men de är ju rätt dyra och vår budget är lite ansträngd just nu så jag blev glad när jag hittade denna istället och tycker nog att den är minst lika fin, gillade att den är både randig och med stjärnor!!

Av Jessica - 18 september 2009 18:05

     Igår kväll började Ralle o Skåne riva i vårt blivande sovrum, de fick ner garderob och översta golvlagret så idag har jag o Ralle fortsatt arbetet med att ta bort isolering och få bjälklagret synligt. Rätt dammigt arbete minst sagt så nu är man täppt i näsan och lite rosslig i halsen!!


Fortfarande återstår en hel del. Det ska grävas ut en hel del + nytt bjälklag och sen givetvis nya väggar, golv o tak!! Plus att vi ska sätta igen dörren till vårt nuvarande sovrum så att det endast finns 1 dörr till varje rum. Vi har velat fram o tillbaks ang detta beslut men hoppas att vi har valt rätt. Det nya rummet blir enormt svårmöblerat med 2 dörrar och vi blir isf tvingade att ha sängen intill väggen. Jag sover rätt bra intill väggen men med bebis o småbarn antar jag att man måste upp nån gång per natt och då är det smidigt att kunna hoppa ur mot sidan istället för vid fötterna.


Sen är det ju färg + tapet, har inte riktigt nån känsla för vilken stil jag vill ha. Fräscht ljust eller vintrigt murrigt, får väl ta ett eller annat besök på Jehrens för att försöka få lite inspiration....


Klart är iaf att vi ska ha en hel vägg med garderober, troligtvis blir det skjutdörrar pga att rummet är ganska litet. Vi har även funderat på att sätta skåp över huvudändan på sängen och kanske en bit ner på sidorna och garderoberna kommer att bli vita (tror jag) så kanske det lutar åt nån mörk tapet?

Av Jessica - 18 september 2009 12:09

Igårkväll var det träff med några av jobbarkompisarna hos Anna o Wille. Det var planerat sen några veckor tillbaks att vi skulle dit med present till Wille, de flesta har ju inte träffat eller haft kontakt med Anna lika mycket som jag och tidigare brukade vi alltid åka hela jobbet för att fira den som fått barn. Nu är vi ju så många att det inte längre riktigt funkar så därför var vi i Vårbuset gänget + Karin hos Anna igårkväll. Att jag fick ta med mig Judit blev liksom bara en bonus, och hon skötte sig exemplariskt. Sov i stort sett hela kvällen, blev lite grinig när vi skulle åka hem så då gav jag henne lite mat så hon höll sig lugn de 20 min det tar att köra från Anna.


Även om det inte var så länge sen jag gick hem var det kul att träffa alla igen och som vanligt blev det mycket "skitsnack" kring jobbet, går dock inte in på några detaljer här utan det får stanna kvar bland oss som var där...



BVC

Av Jessica - 18 september 2009 12:04

Igår eftermiddag hade vi Ingrid från BVC på besök, hon gick igenom en massa broschyrer och förklarade lite hur de jobbar på BVC och vad vi har framför oss i form av besök, vaccinationer mm.


En hel del nyttig information, man är ju liksom ganska ny på området även om jag har fått mängder med info från er alla som redan har barn!! Men sen lyssnar man ju selektivt oxå, när det inte berör en själv direkt så glömmer man rätt fort...


Judit blev så klart vägd oxå, nu väger hon 2970, dvs fortfarande en bit under födelsevikten. Men det verkade normalt så det får vi väl lita på. Även här har jag ingen koll, vet att de brukar gå ner i vikt efter födseln för att sen öka men i vilken takt har jag ingen aning om. Litar på att så länge ingen säger till är väl allt OK?

Av Jessica - 18 september 2009 11:50

Och det är inte lika dramatiskt som det låter!


Igår behövde vi åka en sväng in till stan o fixa födelsedagspresent till Samuel som fyllde nitton häromdagen. Eftersom jag är på jakt efter en tvål & en diskmedelspump (förslag var dessa finns mottagas tacksamt) till köket samt även behövde byta en body på Lindex bestämde vi oss för att även åka till A6 en sväng.


Parkerade vid blå ingång och sen fick Judit hänga med in på iems och Cervera som ligger precis innanför entren. Resten av tiden fick Ralle gå på promenad med henne utanför medan jag avverkade Lindex, HM, Åhlens & Village. Hittade en liten grårandig body i stl 50 samt en pyjamis utan ben men resten av inredningsprylarna lyste med sin frånvaro!!!

Av Jessica - 16 september 2009 20:18

   Måste bara skriva o tacka för all uppvaktning vi har fått i form av SMS, mejl, kort och blommor o presenter!!


Allt mycket uppskattat såklart, ikväll var Mari & Marita från bowlingen här o lämnad en superfin rosa bukett (gerbera, nejlika, x och rosor tror jag?) som jag satte på vår köksbänk. Passar jättebra i vårt röd/rosa tema i köket. Sedan tidigare har mamma köpt en röd höstglöd som står på köksbordet... Kul när man kan matcha.



Av Jessica - 16 september 2009 20:14

Vem är Judit lik? Mamma eller pappa?? De allra flesta som har kollat bilderna på Facebook säger entydigt: pappa!!!


Om det beror på att hon har tjocka kinder och pussmun eller bara att de tycker hon är söt som Ralle vet jag inte. För att bringa klarhet för oss själva styrde vi därför morgonpromenaden bort till våra föräldrar och lånade med oss några album....


Visst fanns det bilder på oss båda som små som man kan känna igen Judit i, särskilt när hon gör miner som faktiskt våra föräldrar hade lyckats fånga på bild även från tiden när vi var små. Sen är det ju svårt att jämföra med gamla foton, bara en sån sak som att de inte tog lika många bilder förr! Tror att mamma o pappa hade tagit 20 bilder på mig de första månaderna, jag tog ju 20 bilder på Judit bara igår! Utvecklingen går framåt....

Det här är jag

Här hamnar tankar om det som rör sig i livet, en del om inredning och huset som är i ständig förändring. Stora förändringar som tillbyggnad, väggrivning, takprojekt och annat men även små förändringar som pyssel och pynt här och där. Tankar och bilder på

Bloggar jag brukar följa

TÄVLINGAR

 

 

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

Sök i bloggen

Fråga mig

4 besvarade frågor

Så många läser här varje dag...

Bloggemenskap


Ovido - Quiz & Flashcards